My Twitter Feed

14 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Νέες αναρτήσεις για δασικ. χάρτες -

Τετάρτη, 13 Ιανουαρίου, 2021

“Ριγμένες” οι επιχειρήσεις του Κιλκίς -

Τρίτη, 12 Ιανουαρίου, 2021

Υγειονομικοί: Εμβόλιο μόνο το 33%! -

Τρίτη, 12 Ιανουαρίου, 2021

Μονοψήφιοι αριθμοί κρουσμάτων -

Τρίτη, 12 Ιανουαρίου, 2021

Αδειάζει από ασθενείς covid το ΓΝΚ -

Τρίτη, 12 Ιανουαρίου, 2021

Νέα οχήματα στο Δήμο Παιονίας -

Τρίτη, 12 Ιανουαρίου, 2021

Χωρίς δομή Αναφοράς το Κιλκίς -

Τρίτη, 12 Ιανουαρίου, 2021

Ανδρίτσος: Ανακρίβειες ΠΟΕΔΗΝ -

Τρίτη, 12 Ιανουαρίου, 2021

Μηνύματα για τις πανελλαδικές

Ξεκίνησαν σήμερα Δευτέρα 6 Ιουνίου οι πανελλαδικές εξετάσεις για 104.965 υποψηφίους, που θα διεκδικήσουν μία από τις 70.726 θέσεις στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Τα επαγγελματικά λύκεια (ΕΠΑΛ) θα κάνουν φέτος το «ποδαρικό» στις πανελλαδικές εξετάσεις, με τους υποψηφίους από τα ημερήσια και εσπερινά ΕΠΑΛ να εξετάζονται στο μάθημα της Ελληνικής Γλώσσας. Αύριο τη σκυτάλη παίρνουν οι υποψήφιοι των ΓΕΛ, που θα εξεταστούν επίσης στο μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας.

Με την ευκαιρία, μηνύματα προς τους υποψηφίους απέστειλαν μέσω ανακοινώσεων, ο δήμαρχος Κιλκίς, Δ. Σισμανίδης, το Τμήμα Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ και το ΝΣ Κιλκίς της ΔΗΣΥ.

Ο δήμαρχος Κιλκίς 

Μια δύσκολη δοκιμασία ξεκινά από σήμερα για τους μαθητές, σπουδαστές και του Δήμου μας που συμμετέχουν στις πανελλαδικές εξετάσεις. Εύχομαι σε όλους να καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για να εκπληρώσουν τις προσδοκίες τους, έχοντας αυτοσυγκέντρωση και πίστη στον εαυτό τους και αποβάλλοντας ή ελέγχοντας, όσο αυτό είναι δυνατόν, άγχη και πιέσεις.

Θερμή παράκληση απευθύνω στους ιδιοκτήτες καφέ, ιδιαίτερα της πόλης του Κιλκίς, να σεβαστούν τον κόπο και τη μελέτη των τελειοφοίτων και να ρυθμίσουν πιο χαμηλά την ένταση του ήχου στα καταστήματά τους κατά τη διάρκεια της εξεταστικής περιόδου.

Ο ΣΥΡΙΖΑ

Με αφορμή την έναρξη των Πανελλαδικών Εξετάσεων για την πρόσβαση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση των αποφοίτων ΕΠΑΛ και ΓΕΛ που ξεκινούν σήμερα, το Τμήμα Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ εύχεται καλή δύναμη και καλή επιτυχία σε όλα τα παιδιά που δίνουν αυτή τη σημαντική μάχη.

Ευχόμαστε σε όλες και όλους καλή δύναμη και να επιτύχουν τους στόχους τους, έχοντας συνείδηση πως εκτός από αυτή τη σημαντική μάχη θα έχουν και άλλες ευκαιρίες στη ζωή τους.

Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι αυτές οι εξετάσεις είναι μια δοκιμασία με τεράστιο ψυχολογικό και δυσβάσταχτο οικονομικό κόστος για τους ίδιους και τις οικογένειές τους.

Για αυτό το λόγο στόχος της εκπαιδευτικής ανασυγκρότησης που προωθεί ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα Δημόσιο, Δωρεάν και ποιοτικά αναβαθμισμένο Δημοκρατικό σχολείο για όλους και όλες χωρίς καμιά διάκριση. Μέσα σε αυτό προσβλέπουμε στη αναβάθμιση του μορφωτικού ρόλου του λυκείου ώστε να αποκτήσει, όσο είναι εφικτό, την αυτοτέλειά του και το απολυτήριο να ανακτήσει το κύρος του, ώστε αυτό με τη σειρά του να οδηγήσει μελλοντικά στο στόχο της ελεύθερης πρόσβασης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΕ ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ

Η Δημοκρατική Συμπαράταξη

Οι πανελλήνιες εξετάσεις είναι αναμφισβήτητα μια σημαντικά μάχη.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες με στήριγμα τους γονείς και τις εργώδεις προσπάθειες των καθηγητών τους προσδοκούν για όσο το δυνατόν καλύτερα αποτελέσματα.

Συγχρόνως όμως δεν είναι και η μοναδική μάχη που κρίνει το μέλλον τους.

Το μέλλον τους  μόλις τώρα ξεκινά.

Σε όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες που δίνουν αυτόν τον ωραίο αγώνα ευχόμαστε καλή επιτυχία με δύναμη και αισιοδοξία.

Σχολιάστε