My Twitter Feed

2 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Συνεχίζονται τα αντιπλημμυρικά -

Πέμπτη, 31 Δεκεμβρίου, 2020

Σταθερά στη μαύρη πρώτη θέση! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

“Γαλάζια νυστέρια” για το ΓΝΚ! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

ΣΥΡΙΖΑ: Διερεύνηση καταγγελιών -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

To tvxs.gr για το Νοσοκομείο Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Εξανέστη από το… βήμα του twitter -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Την Πέμπτη η Λαϊκή του Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Έργα 1,2 εκατ. για συντήρηση δρόμου -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Μηδέν εις το πηλίκον

Οι εικόνες μου12Του Παναγιώτη Φλωρίδη


Από την εποχή της Συμβουλευτικής Επιτροπής της Επταετίας ακούγαμε, δια του μέλους της Θ. Πασσαλίδη για το μέγα έργο της Αρτζάν Αματόβου. Σαρανταπέντε χρόνια μετά η Αρτζάν υφίσταται ως υγροβιότοπος χαμηλής αξίας σ’ έναν θλιβερό ταμιευτήρα όπου τα νερά, όταν βρέχει, πλημμυρίζουν τη γύρω απ’ αυτόν περιοχή! Χωρίς, εννοείται, ακόμη να αρδεύεται ούτε ένα στρέμμα.

Μ’ ένα χρονικό άλμα φθάνουμε στα άλλα μεγάλα έργα-στόχους του νομού. Το ΤΕΙ και την Γ’ Πτέρυγα του Νοσοκομείου. Συσκέψεις επί συσκέψεων, επιστολές και ανακοινώσεις επί ανακοινώσεων, παραστάσεις, επισκέψεις υπουργών  και πρωθυπουργών. Και το αποτέλεσμα, μηδέν εις το πηλίκον. Το μεν ΤΕΙ οδεύει προς αναστολή λειτουργίας,  αφού δεν μπορεί να λειτουργήσει με ένα μόνο και «καχεκτικό» Τμήμα. Αφού τα άλλα μας τα έφαγε η «Αθηνά». Η δε Τρίτη Πτέρυγα εντάσσεται, απεντάσσεται, ολοκληρώνεται και ακόμη δεν βρήκε ευθυγράμμιση: Το παλιό και το νέο κτίριο του Νοσοκομείου μας είναι… ανισόπεδα!

Και μας ήλθε το τελευταίο επεισόδιο σ’ ένα σήριαλ γεμάτο ήττες, απορρίψεις, απογοήτευση. Το πολυπόθητο Φυσικό Αέριο, έγινε…καπνός. Πάλι θα το ρίξουμε στην Τρόικα που φταίει για όλα. Το τελευταίο επεισόδιο αναφερόταν στην, όλως τυχαίως έλευση (λόγω συμφοιτήσεως στο Πανεπιστήμιο με τον Δημ.Τσαντάκη), των αρμοδίων στελεχών της Δημόσιας Επιχείρησης Αερίου(ΔΕΠΑ). Γεννήθηκαν ελπίδες, αφού οι άνθρωποι έκαναν αυτοψίες στα υπό τροφοδοσίαν σημεία της πόλης, και έδωσαν πολλές ελπίδες. Υπομονή μέχρι να ιδρυθεί η Επιχείρηση Αερίου (ΕΠΑ) της Κ.Μακεδονίας, μας είπαν. Και τελικά ο διαγωνισμός ακυρώθηκε. Θα αρχίσουν και πάλι οι διαμαρτυρίες, οι επιστολές, οι παραστάσεις και πάλι από την αρχή. Ωσπου να έλθει η επόμενη πίκρα.

Και στο τέλος θα μας μείνει ως Εθνική Επιτυχία η παράταση λειτουργίας (για ένα έτος μόνο) των δημοτικών σχολείων Γοργόπης και Τούμπας. Φτάσαμε στο σημείο δηλαδή να θεωρείται επιτυχία μια σαφώς αντιεκπαιδευτική επιλογή.

Αυτή είναι η Ελλάδα, είπε ο Σημίτης.

Αυτό είναι το Κιλκίς, λέμε εμείς.

Άρθρο στην ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Σχολιάστε