My Twitter Feed

23 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Συλημένο ταφικό μνημείο σε Μεσιά -

Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου, 2021

“Επικίνδυνο τα άνοιγμα σχολείων” -

Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου, 2021

Τρία κρούσματα, 1008 εμβολιασμοί -

Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου, 2021

Φραγγίδης: Απαλλαγή από διόδια -

Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου, 2021

Νέα κρούσματα: Λίγα αλλά …πολλά! -

Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου, 2021

Κινητοποιήσεις για τα διόδια -

Πέμπτη, 21 Ιανουαρίου, 2021

Περί τους 500 οι εμβολιασμοί -

Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου, 2021

Και πάλι το λιανεμπόριο στη λαϊκή -

Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου, 2021

Με τους πρόσφυγες σε Μουριές

Συνεχίζει την κοινωνική δράση του ο  ΠΑΟΚ και το PAOK Action, που για ακόμη μία φορά βρέθηκαν δίπλα στους ανθρώπους που έζησαν μάχες και πολέμους κι αναγκάστηκαν με τις οικογένειές τους να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους φτάνοντας χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά στην αναζήτηση ενός καλύτερο αύριο.

Σε συνεργασία με τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης (ΔΟΜ – IOM), ο ΠΑΟΚ πραγματοποίησε την Τρίτη 7 Μαρτίου επίσκεψη στην Δομή Προσφύγων στον Σ.Σ. Μουριών Κιλκίς και παρείχε ρουχισμό και άλλα είδη πρώτης ανάγκης. Παράλληλα, οι άνθρωποι του Δικεφάλου μοίρασαν πολλά δώρα  σε μικρούς και μεγάλους και φυσικά… πολλά χαμόγελα!

Οι εικόνες είναι πολύ λίγες για να περιγράψουν την χαρά που ένιωσαν οι συνάνθρωποί μας που είχαν την ευκαιρία να ξεφύγουν έστω και λίγο από τα προβλήματά τους παίζοντας ποδόσφαιρο με τους παλαίμαχους της ομάδας, Κυριάκο Αλεξανδρίδη, Στέφανο Μπορμπόκη και Γιάννη Χατζηαντωνίου.

Ο Στρατηγικός Σύμβουλος του PAOK Action κ. Αναστάσιος Οσιπίδης δήλωσε: «Η χαρά και συγκίνηση των μικρών παιδιών που έζησαν την φρίκη του πολέμου και τώρα αναζητούν το μέλλον σε ένα πιο σταθερό περιβάλλον είναι ο απόλυτος oδηγός για την οικογένεια του ΠΑΟΚ ,σε μια προσπάθεια που δεν σταματά! Τα συναισθήματα δυναμώνουν και η λάμψη στο βλέμμα των παιδιών ισχυροποιεί την εντολή του προέδρου μας, να είμαστε έτοιμοι και ενεργοί σε κάθε κάλεσμα της πονεμένης προσφυγιάς. Από τους πρόσφυγες με τους πρόσφυγες για τους πρόσφυγες! ΠΑΟΚ δύναμη ευθύνης, μνήμης, ιστορικής συνέχειας και προοπτικής».

Δεν πρέπει να νιώθουμε περήφανοι για την βοήθειά μας, αλλά είμαστε υποχρεωμένοι να μην ξεχνάμε ποτέ την «προσφυγική» μας ιστορία.

«Κανένας δεν αφήνει την πατρίδα του,
εκτός αν πατρίδα είναι το στόμα ενός καρχαρία
τρέχεις προς τα σύνορα μόνο όταν βλέπεις
ολόκληρη την πόλη να τρέχει κι εκείνη
οι γείτονές σου τρέχουν πιο γρήγορα από σένα»

Ουαρσάν Σάιρ | Ποιήτρια (Κένυα)».

Σχολιάστε