My Twitter Feed

3 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

“Μέτρα πριν το άνοιγμα σχολείων” -

Κυριακή, 3 Ιανουαρίου, 2021

ΑΚΕ: Διαφοροποίηση στο ΣΕΝΚ -

Κυριακή, 3 Ιανουαρίου, 2021

Συνεχίζονται τα αντιπλημμυρικά -

Πέμπτη, 31 Δεκεμβρίου, 2020

Σταθερά στη μαύρη πρώτη θέση! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

“Γαλάζια νυστέρια” για το ΓΝΚ! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

ΣΥΡΙΖΑ: Διερεύνηση καταγγελιών -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

To tvxs.gr για το Νοσοκομείο Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Εξανέστη από το… βήμα του twitter -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Με συγχώνευση ΤΕΙ πάμε για ΑΕΙ;

Η συγχώνευση του Αλεξάνδρειου ΤΕΙ Θεσσαλονίκης με το ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας, στο οποίο ανήκει πλέον και το Τμήμα Σχεδιασμού του Κιλκίς, με στόχο να προκύψει ένα νέο πανεπιστήμιο Κεντρικής Μακεδονίας, εξετάζεται σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύονται στην “Καθημερινή”.

Μάλιστα, υπάρχει και το ενδεχόμενο, το νέο πανεπιστήμιο με «μαγιά» τα υπάρχοντα ΤΕΙ, να απορροφήσει και το Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδας, που έχει έδρα τη Θεσσαλονίκη.

Ο σχεδιασμός για το νέο πανεπιστήμιο έχει ως «πιλότο» το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, το οποίο θα προκύψει από τη συγχώνευση των ΤΕΙ Αθηνών και Πειραιώς.

Η πρόταση για το νέο πανεπιστήμιο φέρεται να έχει γίνει δεκτή με θετικό τρόπο από τις ηγεσίες των δύο ΤΕΙ της Βόρειας Ελλάδας, παρότι υπάρχουν επιφυλάξεις οι οποίες εκκινούν από το… 2013.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», το ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας με έδρα στις Σέρρες ανησυχεί μήπως σε βάθος χρόνου υποβαθμιστεί σε σχέση με το “Αλεξάνδρειο” της Θεσσαλονίκης.

Αλλωστε, και το 2013, όταν σχεδιάστηκαν συγχωνεύσεις τμημάτων πανεπιστημίων και ΤΕΙ υπήρξε πρόταση το τότε ΤΕΙ Σερρών και το Αλεξάνδρειο ΤΕΙ Θεσσαλονίκης να συγχωνευθούν σε Αλεξάνδρειο ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας. Το σχέδιο της συγχώνευσης δεν προχώρησε λόγω των αντιδράσεων και από τα δύο ιδρύματα.

Σήμερα, οι φόβοι υπάρχουν μήπως τα τμήματα του ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας, που είναι διάσπαρτα σε Σέρρες, Κιλκίς και Κατερίνη, υποβαθμισθούν σε προγράμματα διετούς φοίτησης, την ίδρυση των οποίων προβλέπει ο τελευταίος νόμος για τα ΑΕΙ 4485/2017.

Στα προγράμματα διετούς φοίτησης, που θα ιδρυθούν στα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ, θα έχουν πρόσβαση χωρίς εξετάσεις απόφοιτοι των επαγγελματικών λυκείων. Έτσι, στελέχη του νυν ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας ζητούν η έδρα του νέου πανεπιστημίου να ορισθεί στις Σέρρες και όχι στη Θεσσαλονίκη.

Υπό εξέταση από το υπουργείο φέρεται να είναι και η θέση του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος, το οποίο με έδρα στη Θεσσαλονίκη προσφέρει μεταπτυχιακές σπουδές με δίδακτρα. Για το ίδρυμα έχει εξετασθεί είτε η ενσωμάτωσή του στο ΑΠΘ ή στο νέο Πανεπιστήμιο Κεντρικής Μακεδονίας.

Πηγή: Καθημερινή

 

Σχολιάστε