My Twitter Feed

9 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Μικρός ο αριθμός των κρουσμάτων -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

19 στήλες θερμομέτρησης σε Κιλκίς -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Παιονία: Αναλυτικά το έργο-μαμούθ -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Εμβολιασμοί για άνω των 85 ετών -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Ιός: Παραμένει σε υψηλά επίπεδα -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Υποστήριξη για τον COVID-19 -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Μέσα ατομικής προστασίας σε ΓΝΚ -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

“Μας έφεραν εδώ να μας σώσουν;” -

Πέμπτη, 7 Ιανουαρίου, 2021

Με στόχο την καινοτομία αγροτ. προιόντων

Με ενθαρρυντικά αποτελέσματα ολοκληρώθηκαν οι τριήμερες εργασίες του διακρατικού έργου με τίτλο PACMAN, που είναι ενταγμένo στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Εδαφικής Συνεργασίας  των χωρών της Μεσογείου και συμμετέχουν φορείς από εννέα χώρες.

Στόχος του έργου είναι η τόνωση της καινοτομίας και της δυναμικής του τομέα των αγροτικών προϊόντων διατροφής στην περιοχή των χωρών της Μεσογείου, μέσω της προώθησης της δημιουργίας και συνεργασίας δικτύων συνεργατικών σχηματισμών, με στόχο την ανάπτυξη της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων του τομέα, της ελκυστικότητας των προϊόντων τους και της διεθνοποίησης τους.

Αντικείμενο της τριήμερης διαδικασίας, η οποία ξεκίνησε με χαιρετισμό του Προέδρου του Επιμελητηρίου Π. Τονικίδη, ήταν ο προγραμματισμός των δράσεων για την ολοκλήρωση της βάσης δεδομένων του έργου όπου θα περιληφθούν περίπου 1.000 επιχειρήσεις των περιοχών που συμμετέχουν στο έργο, καθώς και η δρομολόγηση των πιλοτικών δράσεων που θα υλοποιηθούν κατά την διάρκεια του 2013. Πιλοτικές δράσεις, οι οποίες θα συμβάλλουν στην εύρεση οριζόντιων λύσεων για τα κρίσιμα ζητήματα των επιχειρήσεων του τομέα και την κατάρτιση ολοκληρωμένων πολιτικών, περιφερειακού μάρκετινγκ και βιώσιμων καινοτόμων μοντέλων για την υποστήριξη της εξωστρέφειας και την επέκταση του αγροδιατροφικού τομέα σε διεθνές επίπεδο.

Η επόμενη συνάντηση της Συντονιστικής Επιτροπής ορίσθηκε για το δεύτερο 15νθήμερο του Οκτωβρίου στη Βαλένθια της Ισπανίας παράλληλα με το Διεθνές συνέδριο του αγροδιατροφικού τομέα.

Σχολιάστε