My Twitter Feed

16 Νοεμβρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Κορωνοϊός: Χθες, σήμερα, αύριο… -

Δευτέρα, 15 Νοεμβρίου, 2021

Στα 37,7 εκατ. ο προϋπολογισμός -

Δευτέρα, 15 Νοεμβρίου, 2021

Το Φεστιβάλ Κόμικς στο Κιλκίς -

Δευτέρα, 15 Νοεμβρίου, 2021

Άμεσα μέτρα για τις γυναικοκτονίες -

Δευτέρα, 15 Νοεμβρίου, 2021

Αδελφοποίηση με 6 δήμους Ιταλίας -

Δευτέρα, 15 Νοεμβρίου, 2021

Στη κορυφή μαζί με τη Λάρισα! -

Κυριακή, 14 Νοεμβρίου, 2021

Εμπορικός: Λουκέτο στα μαγαζιά -

Σάββατο, 13 Νοεμβρίου, 2021

“Μην ευτελίζετε τα νοσοκομεία” -

Σάββατο, 13 Νοεμβρίου, 2021

Με πρωτοβουλία της Ειρ. Αγαθοπούλου

Ερώτηση με θέμα την «προσπάθεια συγκάλυψης περιστατικού σεξουαλικής παρενόχλησης στο χώρο της Εκπαίδευσης» έθεσαν προς τους υπουργούς Παιδείας και Εργασίας, 28 βουλευτές και βουλεύτριες της ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, με πρωτοβουλία της αναπλ. Τομεάρχισσας Δικαιοσύνης, αρμόδιας για θέματα Ισότητας των Φύλων, Ειρήνης Αγαθοπούλου και της Βουλεύτριας Καβάλας, Τάνιας Ελευθεριάδου.

Στην ερώτηση γίνεται αναφορά σε καταγγελία που εστάλη σε Βουλευτές/τριες, για την ενδεχόμενη προσπάθεια συγκάλυψης σεξουαλικής παρενόχλησης, που υπέστη γυναίκα εκπαιδευτικός από υψηλόβαθμο στέλεχος εκπαίδευσης στην περιοχή της Καβάλας. Συγκεκριμένα, ενώ κατά τον καταγγέλοντα σύζυγο της εκπαιδευτικού έχουν κατατεθεί αποδεικτικά στοιχεία για την συνεχόμενη σε έκταση και βάθος χρόνου παραβιαστική συμπεριφορά προς την εκπαιδευτικό, η Υπουργός Παιδείας υπέγραψε απόφαση σύμφωνα με την οποία, η υπόθεση έχει τεθεί στο αρχείο «ελλείψει στοιχείων». Όπως αναφέρεται στην ερώτηση, με βάση τις καταγγελίες, ο εγκαλούμενος Διευθυντής Εκπαίδευσης Καβάλας παραμένει στην θέση του επί σειρά ετών ισχυριζόμενος ότι δεν μπορεί κανείς να τον «κουνήσει», λόγω των στενών του σχέσεων με πολιτικά πρόσωπα.

Επειδή η προσπάθεια συγκάλυψης σεξουαλικής παρενόχλησης λειτουργεί αποτρεπτικά ως προς την δυνατότητα καταγγελιών και σε βάρος των γυναικών οι οποίες την υφίστανται, οι βουλευτές και οι βουλεύτριες, με την ερώτησή τους, θέτουν το ζήτημα της διερεύνησης σε βάθος της υπόθεσης, αν υπήρξε πράγματι προσπάθεια συγκάλυψης και γιατί η υπόθεση ετέθη στο αρχείο αν και υπήρξε κατάθεση αποδεικτικών στοιχείων. Επίσης, ερωτώνται οι αρμόδιοι Υπουργοί για το τι μέτρα προτίθενται να λάβουν για την αποτροπή ανάλογων περιστατικών στο μέλλον.

Σχολιάστε