My Twitter Feed

19 Φεβρουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Στάση εργασίας στα νοσοκομεία -

Πέμπτη, 18 Φεβρουαρίου, 2021

Συνδικάτα εναντίον αποβλήτων -

Πέμπτη, 18 Φεβρουαρίου, 2021

5 νέα κρούσματα σ` ένα 24ωρο -

Τετάρτη, 17 Φεβρουαρίου, 2021

Ξανανοίγουν τη Πέμπτη τα σχολεία -

Τετάρτη, 17 Φεβρουαρίου, 2021

Πάντα στα πράσινα και μας αρέσει! -

Τρίτη, 16 Φεβρουαρίου, 2021

Μεγάλη μονάδα φωτοβολταϊκών -

Τρίτη, 16 Φεβρουαρίου, 2021

Κλειστά τα σχολεία και τη Τετάρτη -

Τρίτη, 16 Φεβρουαρίου, 2021

Είμαστε στο πλευρό των παραγωγών -

Δευτέρα, 15 Φεβρουαρίου, 2021

Με Κιλκίς η πρώτη ελληνική action movie

Γυρισμένη σε χαρακτηριστικές κινηματογραφικές τοποθεσίες στην περιοχή του Κιλκίς είναι η πρώτη ελληνική action movie, η οποία κάνει πρεμιέρα την άλλη Πέμπτη στους κινηματογράφους Ster στη Θεσσαλονίκη.

Δείτε το τρέιλερ:

Η ιστορία της ταινίας, που έχει παραγωγό τον Βασίλη Κιλτίδη, εκτυλίσσεται μέσα από τον χαρακτήρα ενός νεαρού και επιφανειακά συμπαθητικού αγρότη, ο οποίος κινδυνεύει με δήμευση περιουσίας, εξ αιτίας χρεών του νεκρού πατέρα του και κατά συνέπεια αντιδρά με ακραίο τρόπο όταν έρχεται η ώρα να χάσει την κύρια κατοικία.

Η αστυνομία αναγκάζεται να τον καταδιώξει αλλά ο ήρωας δεν παραδίδεται και η κατάσταση κλιμακώνεται ανάμεσα σε αυτόν και τους διώκτες του.

Η δράση εντείνεται όταν κάποιοι φίλοι του από την τοπική κοινωνία αποφασίζουν να τον στηρίξουν, οπότε και η ιστορία μας μπαίνει σε μια πιο κοινωνική διάσταση. Μια ομάδα κακοποιών που έχει προηγούμενα με τον ήρωα και την παρέα του βρίσκει την ευκαιρία μέσα στην γενικευμένη σύρραξη κι επιχειρεί να κλείσει τους λογαριασμούς της με τον πρωταγωνιστή.

Το τρίγωνο των καλών, των κακών και της αστυνομίας, έχει πλέον στηθεί όταν φτάνουμε στο αποκορύφωμα της δράσης, σε μια ορεινή τοποθεσία λατομικού χώρου, στην οποία οι ήρωες έχουν φτάσει έπειτα από πειρατεία ελικοπτέρου στην παρόχθια περιοχή μιας βουρκώδους λίμνης. Κατά την διάρκεια της περιπέτειας, η επί χρόνια “χαμένη” αδερφή του πρωταγωνιστή και ο πρώην ψυχίατρός του προσπαθούν να τον επαναφέρουν στην τάξη, μέσα από μια σειρά διαπραγματεύσεων.

“Κάποια χρόνια πριν, ολοκλήρωσα την ιστορία που περιτυλίγει τον Βασίλη Κεσσάριο, βασικό χαρακτήρα της ιστορίας και επί πολλά χρόνια alter ego μου στα social media. Τότε, πίστευα ότι έγραφα ακρότητες. Σήμερα, φοβάμαι μήπως η πραγματικότητα με ξεπεράσει. Η ιστορία βασίζεται σε μια μυθοπλαστική κατάσταση, που ελπίζω να μην δω ποτέ στην πραγματικότητα της πατρίδας μας”, τονίζει ο Θεσσαλονικιός παραγωγός, σκηνοθέτης και σεναριογράφος της ταινίας Βασίλης Κιλτίδης.

Η Οδύσσεια ενός νέου παραγωγού

Πόσο δύκολο, όμως, είναι για έναν νέο και ανεξάρτητο παραγωγό, στην Ελλάδα της κρίσης και της συρρίκνωσης της βιομηχανίας του θεάματος, όχι μόνο να ολοκληρώσει ένα τέτοιο φιλόδοξο εγχείρημα, αλλά και να καταφέρει να βρει θέση στις ελληνικές αίθουσες;

“Η προσπάθεια ήταν υπεράνθρωπη και το εγχείρημα ατελείωτο. Στην πορεία, άκουσα τα πάντα. Ότι η ταινία θα μείνει στα χαρτιά και στον σχεδιασμό. Ότι δεν θα ολοκληρώσει καν τα γυρίσματα. Ότι θα μείνει στη μέση. Ότι ποτέ δεν θα προβληθεί. Ότι δεν θα πάει ούτε στα φεστιβάλ. Ότι θα μείνει στο συρτάρι. Ότι θα μετανιώσω την ώρα και την στιγμή που είπα να κάνω ταινία. Ότι τα μεγάλα συμφέροντα και οι μεγάλες πολιτικές θα με καταβροχθίσουν.

Ότι μια ταινία της Θεσσαλονίκης δεν θα τα βρει με τους μεγάλους των Αθηνών. Ότι τα σαλόνια της 7ης τέχνης δεν είναι για εμένα. Ότι θα γίνω ρεζίλι και άλλα πολλά παρόμοια. Ο ραγιαδισμός ήταν παντού κυρίαρχος. Εδώ είμαστε λοιπόν, μετά από την απόλυτη κατάθεση ψυχής, με τον ιδρώτα και το μεράκι όλων των συντελεστών, να έχουμε την ταινία ολοκληρωμένη και έτοιμη να προβληθεί.

Η “Κακή Αρχή” είναι μια ελληνική, ανεξάρτητη και μη χρηματοδοτούμενη παραγωγή, που με έβαλε προσωπικά σε τεράστιες περιπέτειες. Προτρέπω τον κόσμο να υποστηρίξει την τρελή ιδέα που είχαμε, να χτίσουμε έστω κάτι μικρό, αλλά τόσο σημαντικό, μέσα στα ερείπια του σύγχρονου ελλαδικού πολιτισμού”, σημειώνει χαρακτηριστικά.

Ο σκοπός της ταινίας

Σύμφωνα με τον Βασίλη Κιλτίδη, ο σκοπός της ταινίας είναι να απεικονίσει μέσα από μια “εύπεπτη” περιπέτεια δράσης, κοινωνικά και ανθρώπινα ζητήματα, όπως η φιλία, η αγάπη, η ρήξη της κοινωνικής συνοχής, αλλά και ο κλονισμός των ενδοοικογενειακών δεσμών. Πιο συγκεκριμένα και μέσα από την προβληματική ψυχοσύνθεση του πρωταγωνιστή, η ταινία έχει σκοπό να αποτυπώσει τις καταστροφικές συνέπειες του φόβου και της καταπίεσης, όταν αυτά χρησιμοποιούνται ως μέσα επιβολής της εξουσίας.

“Διαδραματιζόμενη σε μια εποχή αρκετά κοντινή από το σήμερα(κι ελπίζουμε καθαρά μυθοπλαστική), η ταινία έχει ως απώτερο στόχο να αποτυπώσει μια δυσάρεστη πραγματικότητα βάσει της οποίας, μια “Κακή Αρχή” είναι αρκετή για να πυροδοτήσει έντονες παράλληλες δράσεις που υποβόσκουν στις αφανείς πλευρές της κοινωνίας.

Σε δευτερεύοντα βαθμό και μέσα από μια αυτοσαρκαστική κινηματογραφική προσέγγιση, η ταινία επιδιώκει να πραγματευτεί τις σχέσεις κράτους – παρακράτους, αναδεικνύοντας την αδυναμία της εξουσίας να αντιμετωπίσει κρίσιμες καταστάσεις όταν ο ανθρώπινος παράγοντας αρχίζει να βασίζεται στο θυμικόν και στο συναίσθημα.

Η Κακή Αρχή είναι μια ταινία που πραγματεύεται σοβαρά ζητήματα, μέσα από μια περιπέτεια που δεν χάνει την ευκαιρία ανά διαστήματα να γίνεται χαλαρή, σαρκαστική και διασκεδαστική, ακολουθώντας έτσι τη νέα σκηνοθετική “συνταγή” των meta movies”, καταλήγει ο ίδιος.

Πηγή: karfotiko.blogspot.gr

Σχολιάστε