My Twitter Feed

2 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Συνεχίζονται τα αντιπλημμυρικά -

Πέμπτη, 31 Δεκεμβρίου, 2020

Σταθερά στη μαύρη πρώτη θέση! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

“Γαλάζια νυστέρια” για το ΓΝΚ! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

ΣΥΡΙΖΑ: Διερεύνηση καταγγελιών -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

To tvxs.gr για το Νοσοκομείο Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Εξανέστη από το… βήμα του twitter -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Την Πέμπτη η Λαϊκή του Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Έργα 1,2 εκατ. για συντήρηση δρόμου -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Κιλκίς: Με δυο συγκεντρώσεις η Πρωτομαγιά

Με δυο διαφορετικές συγκεντρώσεις θα γιορταστεί και φέτος η Εργατική Πρωτομαγιά στο Κιλκίς. Η μεγαλύτερη απ` αυτές αναμένεται να είναι και πάλι η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Πλατεία Ειρήνης, στις 10.30 πμ, ενώ η αντίστοιχη που συνδιοργανώνουν το Εργατικό Κέντρο και η ΑΔΕΔΥ Κιλκίς θα πραγματοποιηθεί στις 11 πμ, στο Εργατικό Κέντρο Κιλκίς.

Μηνύματα

Σε μήνυμά της, η διοίκηση του ΕΚΚ τονίζει μεταξύ άλλων ότι “η εργοδοσία εξευτελίζει την έννοια της απασχόλησης, πιέζει τους δανειστές μας για χαμηλότερους μισθούς, οδηγώντας στην εξαθλίωση τους εργαζόμενους και αισχροκερδεί κτίζοντας επιχειρήσεις στην άμμο. Όσο για το πολιτικό σύστημα, είναι ανίκανο να αντιμετωπίσει δίκαια την θλιβερή οικονομική κατάσταση».

Όσο για την ΑΔΕΔΥ Κιλκίς, υπογραμμίζει: «Η 1η Μάη 2012 βρίσκει τους Έλληνες εργαζόμενους αντιμέτωπους με μια σφοδρή επίθεση στα βασικά και θεμελιώδη κοινωνικά τους δικαιώματα. Μισθοί, συντάξεις, εργασιακά δικαιώματα, έχουν μπει στην κλίνη του Προκρούστη των περικοπών και των ανατροπών. Απέναντι σ΄αυτές τις πολιτικές, η απάντηση των εργαζόμενων πρέπει να είναι μια και μοναδική: Κανείς μόνος του- Όλοι μαζί μπορούμε”.

Απ` την πλευρά του, το ΠΑΜΕ τονίζει: “Σήμερα δεν αρκεί η αγανάκτηση, οι αγώνες της εικόνας. Απαιτούνται αγώνες επιθετικοί. Τα συμφέροντα του εργοδότη με του εργαζόμενου δεν συμβιβάζονται. Για να κερδίσουν οι εργαζόμενοι θα πρέπει να χάσουν οι μεγαλοεργοδότες. Απαιτούνται αγώνες που θα ανεβάζουν την απαιτητικότητα των εργαζομένων για μία αξιοπρεπή ζωή, με βάση τις σύγχρονες ανάγκες και τον πλούτο που παράγουν. Απαιτείται γραμμή πάλης που θα συγκρούεται με τον κυβερνητικό και εργοδοτικό συνδικαλισμό, με τις ξεπουλημένες ηγεσίες της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ”

Σχολιάστε