My Twitter Feed

20 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Χαμόγελα απ`τα 2 μόνο κρούσματα -

Τρίτη, 19 Ιανουαρίου, 2021

Η Σ. Μπεκατώρου δεν είναι η μόνη -

Τρίτη, 19 Ιανουαρίου, 2021

Τριήμερο ανάσας για το ν. Κιλκίς -

Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου, 2021

Χώρος για φιλοξενία των αστέγων -

Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου, 2021

Κιλτίδης: Διολίσθηση σε διαστροφή! -

Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου, 2021

“Στηρίξτε τις επιχειρήσεις” -

Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου, 2021

Επιτυχής ο αποχιονισμός σε Κιλκίς -

Κυριακή, 17 Ιανουαρίου, 2021

Ξεκίνησε ο εμβολιασμός των 85+ -

Σάββατο, 16 Ιανουαρίου, 2021

Με δούκα του Κεντ οι εκδηλώσεις

ΝΟΔΕ: Απουσίαζε εκπρόσωπος της κυβέρνησης.

Με τη λαμπρότητα που της αρμόζει γιορτάστηκε στο νομό Κιλκίς η 100στή επέτειος από τη λήξη του Α` Παγκοσμίου Πολέμου.

Οι επετειακές εκδηλώσεις ξεκίνησαν με επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στα στρατιωτικά κοιμητήρια Πολυκάστρου, παρουσία τιμητικού στρατιωτικού αγήματος και με τη συμμετοχή Ελλήνων και ξένων επισήμων από συμμαχικές χώρες του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Τα στρατιωτικά κοιμητήρια του Ηνωμένου Βασιλείου, καθώς και το βρετανικό Μνημείο της Νίκης και το ελληνικό στρατιωτικό κοιμητήριο στη Δοϊράνη, επισκέφθηκε ο δούκας του Κεντ, Εδουάρδος, συνοδευόμενος από την πρέσβειρα της Βρετανίας στην Ελλάδα, Κέιτ Σμιθ.

Στην επίσημη τελετή στο Διασυμμαχικό Μνημείο Πολυκάστρου, Έλληνες και ξένοι ομιλητές αναφέρθηκαν στα δεινά του μεγάλου πολέμου και στον ηρωισμό και στη θυσία των πεσόντων στρατιωτών για την ελευθερία και την ειρήνη.
Ακολούθησε «προσκλητήριο νεκρών» και η ανάκρουση των εθνικών ύμνων των συμμαχικών χωρών, Γαλλίας, Βρετανίας, Ιταλίας, Σερβίας, Ρωσίας και Ελλάδας.

Ακολούθησε δεξίωση στη Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς στο Πολύκαστρο, στην οποία παραβρέθηκαν, μεταξύ άλλων, ο δούκας του Κεντ, Εδουάρδος και η πρέσβης κ. Σμιθ.

Στη Δοϊράνη ο δούκας του Κεντ εκτός από το βρετανικό Μνημείο της Νίκης επισκέφθηκε δύο ακόμη στρατιωτικά κοιμητήρια του Ηνωμένου Βασιλείου στην περιοχή, ενώ συμμετείχε και στις εκδηλώσεις στο ελληνικό στρατιωτικό κοιμητήριο πεσόντων στρατιωτών.

ΝΟΔΕ: Απουσίαζε εκπρόσωπος της κυβέρνησης.

Σε απουσία επισήμου εκπροσώπου της κυβέρνησης από τις εκδηλώσεις, αναφέρεται με ανακοίνωσή της η ΝΟΔΕ Κιλκίς της ΝΔ:

“Με την προσήκουσα τιμή και λαμπρότητα που αρμόζει πραγματοποιήθηκαν στο Νομό Κιλκίς οι εκδηλώσεις της συμπλήρωσης 100 χρόνων από την λήξη του Α’ Παγκοσμίου πολέμου σε Κρηστώνη, Δοϊράνη και Πολύκαστρο την Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2018.

Βάσει του προγράμματος έλαβαν χώρα στους ιερούς χώρους των στρατιωτικών κοιμητηρίων δοξολογία, ομιλίες, επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στις οποίες συμμετείχαν αντιπροσωπείες Ελλήνων και ξένων επισήμων από τo Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γαλλία, Ιταλία, Σερβία και Ρωσία.

Ιδιαίτερη αναφορά πρέπει όμως να γίνει στο ότι ο νομός μας είχε την ιδιαίτερη τιμή να φιλοξενεί (με την ευκαιρία της επετείου) την Αυτού Εξοχότητα Δούκα του Κεντ τον οποίο συνόδευε η πρέσβειρα της Μεγάλης Βρετανίας στην Ελλάδα.

Την ΝΔ εκπροσώπησαν στις εκδηλώσεις ο Βουλευτής κ. Γ.Γεωργαντάς και από την ΝΟΔΕ έδωσε το παρών του ο απόστρατος στρατιωτικός κ. Χρ. Σαρβανίδης.

Αλγεινή εντύπωση προκάλεσε όμως η απουσία επισήμου ως εκπροσώπου της κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ η οποία ως φαίνεται ακολουθεί κατά πάγια τακτική της να λάμπει δια της απουσίας της μη τιμώντας τέτοιες ξεχωριστές ιστορικές στιγμές όχι μόνο για την Πατρίδα μας αλλά και για την παγκόσμια κοινότητα.

Υπενθυμίζουμε στο σημείο αυτό την επί της ουσίας απουσία (δεν παρέστη κάποιο κυβερνητικό στέλεχος παρά μόνο ένας χαμηλόβαθμος κρατικός αξιωματούχος) της πιο επικίνδυνης κυβέρνησης που γνώρισε η χώρα σε ανάλογη ιστορική ημέρα λίγους μόλις μήνες πριν στην 105η επετείο της Μάχης του Κιλκίς (21 Ιουνίου). Οταν ο Πρόεδρος της ΝΔ και αυριανός Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε την πόλη μας αποτίoντας φόρο τιμής στους πεσόντες στην μία εκ των φονικότερων πολεμικών συρράξεων της ιστορίας μας.

Eίναι τουλάχιστον ασέβεια η πρακτική αυτή της προς αποδρομή κυβέρνησης Τσίπρα-Καμμένου και οφείλει να δώσει μια σοβαρή απάντηση στον ελληνικό λαό ο οποίος θλίβεται από ανάλογες ενέργειες.

Ξεχνώντας τα λόγια του Ευριπίδη: ”ΟΛΒΙΟΣ ΟΣΤΙΣ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΕΣΧΕ ΜΑΘΗΣΙΝ” ευτυχισμένοι όσοι από την ιστορία τους έχουν μάθει.”

Σχολιάστε