My Twitter Feed

5 Σεπτεμβρίου, 2022

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Καταιγίδες έπληξαν και το Ν. Κιλκίς -

Δευτέρα, 5 Σεπτεμβρίου, 2022

7 επιχειρήσεις του ν. Κιλκίς στη ΔΕΘ -

Δευτέρα, 5 Σεπτεμβρίου, 2022

Ερώτηση για νέα γέφυρα στον Αξιό -

Δευτέρα, 5 Σεπτεμβρίου, 2022

Σύσκεψη για την Εμποροπανήγυρη -

Παρασκευή, 2 Σεπτεμβρίου, 2022

“Κατρακύλα στον μητσοτακισμό”! -

Παρασκευή, 2 Σεπτεμβρίου, 2022

Κιλκίς: Μυστήριο με χειροβομβίδες -

Πέμπτη, 1 Σεπτεμβρίου, 2022

Κι εθελοντές στη “μάχη των χοίρων” -

Πέμπτη, 1 Σεπτεμβρίου, 2022

Συνέχεια της μείωσης κρουσμάτων -

Τετάρτη, 31 Αυγούστου, 2022

Με Δημ. Μπάση και Εστουδιαντίνα

*Μουσικό αφιέρωμα στη Μικρά Ασία.

Ο Δήμος Κιλκίς τιμά την επέτειο των 100 χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή με μια μοναδική μουσική παράσταση μνήμης, που παρουσιάζεται αύριο Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου στις 20:30 στο Θέατρο Λόφου Αγίου Γεωργίου, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Ο Κιλκισιώτης καλλιτέχνης Δημήτρης Μπάσης, από τους σημαντικότερους τραγουδιστές της γενιάς του, και η ξεχωριστή ερμηνεύτρια Ασπασία Στρατηγού θα μας ταξιδέψουν στο μουσικό πλούτο του ελληνισμού ‘’Από το Βυζάντιο στο σήμερα, Σμύρνη 100 χρόνια’’ μαζί με την εμβληματική ορχήστρα Εστουδιαντίνα Νέας Ιωνίας.

Με αφετηρία τη βυζαντινή εποχή, ο Ανδρέας Κατσιγιάννης, συνθέτης και καλλιτεχνικός διευθυντής της ορχήστρας Εστουδιαντίνα Νέας Ιωνίας, θα παρουσιάσει το ιδιαίτερο ταξίδι στο ελληνικό τοπίο της μουσικής, με αρχή από το Βυζάντιο, την περίοδο της Μικρασιατικής Καταστροφής, τα παραδοσιακά τραγούδια, που απετέλεσαν τη φυσική συνέχεια των βυζαντινών μελωδιών και τη μετέπειτα πορεία του ελληνικού τραγουδιού μέχρι το σήμερα.

Εστουδιαντίνα Νέας Ιωνίας

Το όνομα ‘’Εστουδιαντίνα’’ έλκει την καταγωγή του από την πιο διάσημη ελληνική ορχήστρα που δημιουργήθηκε στην Σμύρνη και έκανε το γύρο του κόσμου κατά το χρονικό διάστημα 1898 – 1921. Η επιτυχία της πρώτης Εστουδιαντίνας έδωσε ώθηση και σε άλλους επίλεκτους μουσικούς της Πόλης και της Σμύρνης να δημιουργήσουν ανάλογες μουσικές ομάδες. Αναπτύχθηκε έτσι ένα καινοτόμο και πρότυπο μουσικό κίνημα, μια ορχήστρα που δημιούργησε νέες μορφές στην ελληνική μουσική μέσω της αφομοίωσης στοιχείων της Ανατολής και της Δύσης. Στα χνάρια αυτής της λαμπρής ιστορίας δημιουργήθηκε το 1998 στη Νέα Ιωνία Μαγνησίας από τον Ανδρέα Κατσιγιάννη, η νέα Εστουδιαντίνα. Μια πολυμελής ορχήστρα νέων μουσικών που ασχολείται με την μελέτη και την προσέγγιση των μουσικών ιδιωμάτων της Ελλάδας και της Μεσογείου.

Η ορχήστρα Εστουδιαντίνα Νέας Ιωνίας, που κλείνει φέτος 25 χρόνια δημιουργίας, έχει στο ενεργητικό της περισσότερες από χίλιες συναυλίες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό (Ρουμανία, Ουκρανία, Η.Π.Α., Ιταλία, Τουρκία, Πορτογαλία, Αυστραλία, Ν. Αφρική κ.α.) στους γνωστότερους συναυλιακούς χώρους, με την σύμπραξη λαμπρών ερμηνευτών της ελληνικής μουσικής. Έχει δε, αποσπάσει, εξαιρετικές κριτικές τόσο από Έλληνες όσο και από διεθνείς κριτικούς, καθώς και από τον τύπο.

Σχολιάστε