My Twitter Feed

14 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

“Όχι στη μονάδα του Μυτιληναίου” -

Πέμπτη, 14 Ιανουαρίου, 2021

Μονάδα επεξεργασίας αποβλήτων -

Πέμπτη, 14 Ιανουαρίου, 2021

Πρώτοι σε θνησιμότητα το 2020! -

Πέμπτη, 14 Ιανουαρίου, 2021

Έξοδος από τη καυτή πρώτη 7άδα -

Πέμπτη, 14 Ιανουαρίου, 2021

Πυροπροστασία σε 75 σχολικές μονάδες -

Πέμπτη, 14 Ιανουαρίου, 2021

Νέες αναρτήσεις για δασικ. χάρτες -

Τετάρτη, 13 Ιανουαρίου, 2021

“Ριγμένες” οι επιχειρήσεις του Κιλκίς -

Τρίτη, 12 Ιανουαρίου, 2021

Υγειονομικοί: Εμβόλιο μόνο το 33%! -

Τρίτη, 12 Ιανουαρίου, 2021

Με δήμους η στέγαση προσφύγων

(Βίντεο) Η Τοπική Αυτοδιοίκηση αναλαμβάνει πλέον την ευθύνη για τη στέγαση σε διαμερίσματα, των προσφύγων που αιτούνται ασύλου. Αυτό γνωστοποίησε ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή Κιλκίς της ΝΔ, Γιώργου Γεωργαντά.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης στη Βουλή, ο κ. Γεωργαντάς κάνοντας λόγο για έλλειψη θεσμικής ενημέρωσης, ζήτησε να υπάρξει ανώτερο πλαφόν στον αριθμό των προσφύγων που θα στεγαστούν, ανάλογα με τον πληθυσμό της κάθε πόλης ή οικισμού.

Ωστόσο κ. Μουζάλας απάντησε ότι πλαφόν δεν μπορεί να μπει, καθότι τίθεται θέμα υπεράσπισης ανθρωπίνων δικαιωμάτων, επειδή η στέγαση αφορά πρόσφυγες που αιτούνται ασύλου. “Η ενοικίαση διαμερισμάτων γίνεται με βάση τους νόμους της ελεύθερης αγοράς”, τόνισε χαρακτηριστικά ο υπουργός.

Ο κ. Γεωργαντάς εξέφρασε την ικανοποίησή του για την εμπλοκή των δήμων στην όλη διαδικασία, η οποία ζήτησε να είναι θεσμική και όχι διακοσμητική. Απ` τη πλευρά του κι ο κ. Μουζάλας παραδέχτηκε ότι “ο καλύτερος φορέας για εποπτεία του προγράμματος στέγασης είναι η Τοπική Αυτοδιοίκηση”.

Ο υπουργός επανέλαβε γι` άλλη μια φορά ότι ο λαός του του Κιλκίς έδειξε απαράμιλλη αλληλεγγύη την περίοδο της μεγάλης προσφυγικής κρίσης, ενώ για τον ίδιο τον βουλευτή Κιλκίς τόνισε ότι έπαιξε πολύ θετικό ρόλο. “Ξέρω καλά πόσο πονέσατε και πόσο νοιαστήκατε ως άνθρωπός, καθώς και την τεράστια συμβολή σας για την κατάργηση του κέντρου φιλοξενίας του Χέρσου”, είπε.

Ο κ. Μουζάλας παρέθεσε δήλωση του δημάρχου Κιλκίς προς τον ίδιο, με την οποία ο κ. Σισμανίδης εξήρε τη δράση της εθελοντικής οργάνωσης ΟΜΝΕΣ. Παράλληλα γνωστοποίησε ότι ο αριθμός των προσφύγων που διαμένουν σε οικίες δίνεται κάθε εβδομάδα στην αστυνομία και διαβεβαίωσε ότι η διαβίωσή τους σε διαμερίσματα γίνεται χωρίς προβλήματα.

Σύμφωνα με τον κ. Μουζάλα, σε περίπτωση που το πρόγραμμα στέγασης υλοποιηθεί κανονικά, τα μόνα κέντρα φιλοξενίας που θα παραμείνουν στη Κ. Μακεδονία θα είναι αυτά σε Διαβατά και Λαγκαδίκια.

Δείτε το βίντεο της συζήτησης στη Βουλή: 

Σχολιάστε