My Twitter Feed

17 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Επιτυχής ο αποχιονισμός σε Κιλκίς -

Κυριακή, 17 Ιανουαρίου, 2021

Ξεκίνησε ο εμβολιασμός των 85+ -

Σάββατο, 16 Ιανουαρίου, 2021

Ξανά στη μαύρη πρώτη θέση! -

Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου, 2021

Τα είπαν για έργα υποδομών -

Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου, 2021

Κιλκίς: Ετοιμότητα για τον “Λέανδρο” -

Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου, 2021

Ξανά στις πρώτες θέσεις το Κιλκίς -

Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου, 2021

Έτοιμοι για ακραία καιρικά φαινόμενα -

Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου, 2021

“Όχι στη μονάδα του Μυτιληναίου” -

Πέμπτη, 14 Ιανουαρίου, 2021

Μετεγκατάσταση της Φιλαρμονικής Κιλκίς

Στο πολιτιστικό κέντρο όπου στεγάζονται σήμερα τα τμήματα καλλιτεχνικής παιδείας του Ο.ΠΟ.Ν.Γ.Α. (ζωγραφικής, κεραμικής, κιθάρας, κρουστών κ.α.), στο κτίριο του Δημοτικού Κήπου μεταφέρθηκε η Φιλαρμονική Μπάντα του Δήμου Κιλκίς, καθώς στον μέχρι σήμερα χώρο της επί της οδού Θεσσαλονίκης θα λειτουργεί εφεξής το Αυτοτελές Τμήμα Κοινωνικής Προστασίας (πρώην Πρόνοια).

Η αναγκαιότητα εξεύρεσης νέου χώρου για την Φιλαρμονική προέκυψε αφενός από το γεγονός ότι υπάρχουν ακόμη προβλήματα στην εύρυθμη λειτουργία των δημοτικών υπηρεσιών, που λόγω Καλλικράτη απέκτησαν και αυξημένες αρμοδιότητες, αλλά και περισσότερους υπαλλήλους χωρίς όμως οι υφιστάμενοι χώροι ιδιοκτησίας του δήμου να επαρκούν για τη στέγασή τους, και αφετέρου από την ανάγκη η Φιλαρμονική να καταστεί ζωντανό κομμάτι της τοπικής κοινωνίας, επαναπροσδιορίζοντας και αναβαθμίζοντας το ρόλο της.

Και ακριβώς με τη μεταφορά της στον δημοτικό Κήπο, εκεί όπου τον τελευταίο ενάμιση χρόνο χτυπά η καρδιά των νέων και της πολιτιστικής δραστηριότητας, στον μόνο κατάλληλο δημοτικό χώρο που λειτουργεί με σκοπό τη διάδοση και καλλιέργεια των τεχνών και της μουσικής, η διοίκηση του Δήμου Κιλκίς συμβάλλει προς αυτήν την κατεύθυνση. Κάτω από μια κοινή σκεπή και με όλα τα παιδιά μέλη της ίδιας πολιτιστικής οικογένειας, αναμένεται ότι θα προκύψουν ευκαιρίες για νέα ερεθίσματα και φιλίες, καθώς και η δυνατότητα ανάπτυξης συνεργασιών με ποικίλα αντικείμενα και ενδιαφέροντα μεταξύ της Φιλαρμονικής και των τμημάτων καλλιτεχνικής παιδείας του ΟΠΟΝΓΑ.

Βασική επιδίωξη της δημοτικής αρχής Κιλκίς δεν είναι άλλη από την περαιτέρω ανάδειξη της παρουσίας της Φιλαρμονικής στα πολιτιστικά δρώμενα του τόπου. Στο πλαίσιο αυτό εξάλλου εντάσσονται και οι προσκλήσεις που της απευθύνει, ζητώντας τη συμμετοχή της σε διάφορες δράσεις που διοργανώνονται από τον Δήμο Κιλκίς (π.χ. χριστουγεννιάτικο χωριό, απόκριες, κυριακάτικα μουσικά ξυπνήματα) και όχι μόνο σε εθιμοτυπικές εκδηλώσεις (π.χ.  παρελάσεις).

Πηγή: Δελτίο τύπου του Δήμου Κιλκίς

Σχολιάστε