My Twitter Feed

22 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Φραγγίδης: Απαλλαγή από διόδια -

Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου, 2021

Νέα κρούσματα: Λίγα αλλά …πολλά! -

Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου, 2021

Κινητοποιήσεις για τα διόδια -

Πέμπτη, 21 Ιανουαρίου, 2021

Περί τους 500 οι εμβολιασμοί -

Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου, 2021

Και πάλι το λιανεμπόριο στη λαϊκή -

Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου, 2021

Έξι τα νέα κρούσματα σε ν. Κιλκίς -

Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου, 2021

ΔΕΥΑΠ: Απάντηση στη ΛΑΣΥ -

Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου, 2021

Χαμόγελα απ`τα 2 μόνο κρούσματα -

Τρίτη, 19 Ιανουαρίου, 2021

Μετακινησεις κι εφεδρεια και για εργαζομενους ΟΤΑ

Μετακινήσεις δημοτικών υπαλλήλων για μείωση του μισθολογικού κόστους περιλαμβάνει το πολυνομοσχέδιο για την επαναχρηματοδότηση των ΟΤΑ με σύναψη νέων χαμηλότοκων δανείων. Εάν όμως δεν πραγματοποιηθεί με επιτυχία η υποχρεωτική μεταφορά πλεονάζοντος προσωπικού από υπερχρεωμένους δήμους σε οικονομικά εύρωστους, δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο να προταχθεί το μέτρο της εφεδρείας πλεοναζόντων υπαλλήλων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Το αναθεωρημένο πρόγραμμα οικονομικής εξυγίανσης των ΟΤΑ, που περιλαμβάνεται στο πολυνομοσχέδιο το οποίο θα συζητηθεί σήμερα στο υπουργικό συμβούλιο,κ προβλέπει επίσης ξεχωριστό πακέτο μέτρων για κάθε υπερχρεωμένο δήμο. Συγκεκριμένα, θα παραχωρείται η δυνατότητα στους δήμους να συνάψουν νέα δάνεια με το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων με χαμηλό επιτόκιο και παράλληλα θα καταθέτουν στο υπουργείο Εσωτερικών ένα “Σχέδιο Οικονομικής Υποστήριξης”, το οποίο θα περιλαμβάνει μέτρα οικονομικής εξυγίανσης του συγκεκριμένου ΟΤΑ.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, στα Σχέδια Οικονομικής Υποστήριξης θα προτάσσονται δράσεις για τη μείωση των δαπανών, όπως οι υποχρεωτικές μετατάξεις του πλεονάζοντος προσωπικού καθώς και η αξιοποίηση της δημοτικής περιουσίας. Δήμοι που δεν θα παρουσιάσουν ισοσκελισμένο προϋπολογισμό, θα αντιμετωπίζουν μέχρι και την ποινή της περικοπής των Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων. Στα προτεινόμενα μέτρα συμπεριλαμβάνεται και ειδικό τέλος στους δημότες για έργα ανάπτυξης.

Σχολιάστε