My Twitter Feed

2 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Συνεχίζονται τα αντιπλημμυρικά -

Πέμπτη, 31 Δεκεμβρίου, 2020

Σταθερά στη μαύρη πρώτη θέση! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

“Γαλάζια νυστέρια” για το ΓΝΚ! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

ΣΥΡΙΖΑ: Διερεύνηση καταγγελιών -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

To tvxs.gr για το Νοσοκομείο Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Εξανέστη από το… βήμα του twitter -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Την Πέμπτη η Λαϊκή του Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Έργα 1,2 εκατ. για συντήρηση δρόμου -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

“Μεταθέτουν ευθύνες και ψηφοθηρούν”

agathopoulou-eiriniΓια το πρόβλημα των διακοπών ρεύματος, λέει η κ. Αγαθοπούλου.

Χθες Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου, η βουλευτής Κιλκίς του ΣΥΡΙΖΑ, Ειρήνη Αγαθοπούλου, συναντήθηκε διαδοχικά με τον μητροπολίτη Κιλκίς κ. Εμμανουήλ,  τον αναπληρωτή δήμαρχο Περικλή Κολότσιο, την πρόεδρο της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης Κιλκίς Βούλα Ποζίδου,  τον διευθυντή της ΔΕΔΔΗΕ κ. Ξανθό και την προϊσταμένη  του καταστήματος της ΔΕΗ στο Κιλκίς κ. Καραφουλίδου, για το πρόβλημα των διακοπών ρεύματος σε οφειλέτες της ΔΕΗ που αδυνατούν να πληρώσουν.

Όπως τονίζει η κ. Αγαθοπούλου, “διαπιστώθηκε για ακόμα μία φορά ότι οι κυβερνητικές ανακοινώσεις είναι γενικόλογες και αόριστες χωρίς να προσφέρουν μία ξεκάθαρη λύση, ενώ και η μετάθεση των ευθυνών στην Εκκλησία και τους δήμους δεν απαντά στην κρισιμότητα της κατάστασης”.

“Είναι ακόμα πιο τραγικό όταν η δεινή οικονομική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει χιλιάδες συμπολίτες μας, κινδυνεύει να γίνει – λόγω των ασαφειών και αοριστολογιών του υπουργείου – πεδίο ψηφοθηρικής εκμετάλλευσης από  διάφορους παράγοντες ενόψει των επερχόμενων δημοτικών εκλογών”, υπογραμμίζει η βουλευτής, προσθέτοντας ότι:

“Για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι ανεπίτρεπτο στην Ελλάδα του 2013 να υπάρχουν νοικοκυριά χωρίς ρεύμα και θέρμανση. Με τροπολογίες που κατέθεσε στη Βουλή προτείνει συγκεκριμένα:

  • Να δοθεί εντολή σήμερα να επανασυνδέσει η ΔΕΗ το ρεύμα σε όλους τους φτωχούς οικιακούς καταναλωτές που λόγω αδυναμίας πληρωμής δεν έχουν ρεύμα, χωρίς προσχήματα και περιορισμούς.
  • Να δοθεί σε όλους όσοι είναι κάτω από τα όρια της φτώχιας, σε όλους όσοι είναι ενταγμένοι στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο δωρεάν ηλεκτρικό ρεύμα 300 KWH το μήνα ή 3.600 KWH το χρόνο (είναι η ποσότητα που απαιτείται για να καλύψει τις στοιχειώδεις ανάγκες της μια οικογένεια). Το κόστος αυτό είναι: 470.000 καταναλωτές x 3.600 KWH x 0,09 ευρώ = 152.000.000 ευρώ περίπου.
  • Να μειωθεί ο ΕΦΚ του πετρελαίου θέρμανσης ώστε να το αγοράζει ο καταναλωτής περίπου στα 90 λεπτά ανά λίτρο.

Η κυβέρνηση αρνείται αυτό το μέτρο. Δίνει όμως 400.000.000 ευρώ περίπου επιδότησητο χρόνο στους 5 ιδιώτες που παράγουν ηλεκτρικό ρεύμα από φυσικό αέριο (Μυτιληναίο, Λάτση, Βαρδινογιάννη, Κοπελούζο και Περιστέρη). Άρα αν διακοπεί η επιδότηση αυτή των 400.000.000 ευρώ το χρόνο στους ιδιώτες μεγαλοπαραγωγούς ρεύματος,  καθώς και χαμηλότερη τιμή στην χαλυβουργία και την ενεργοβόρα βιομηχανία της χώρας, χωρίς να επιβαρύνεται η ΔΕΗ το δημόσιο μπορεί να δώσει ακόμα και δωρεάν ρεύμα σε όλους τους φτωχούς συμπολίτες μας καθ’ όλη τη διάρκεια του χειμώνα και σε εφικτή γι’ αυτούς τιμή όλο τον χρόνο. Η κυβέρνηση δεν έχει καμία πλέον δικαιολογία.

Κανένα σπίτι χωρίς ρεύμα – Κανένα νοικοκυριό χωρίς θέρμανση.”

Σχολιάστε