My Twitter Feed

4 Φεβρουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

“Στη ΝΔ κάποιοι τρώνε δικούς της” -

Τετάρτη, 3 Φεβρουαρίου, 2021

Ο Βιεϊρίνια στον ΣΦ ΠΑΟΚ Κιλκίς -

Τετάρτη, 3 Φεβρουαρίου, 2021

Καλείται συνεταιριστική τράπεζα -

Τετάρτη, 3 Φεβρουαρίου, 2021

Ναι αλλά γινόμαστε …Χόλυγουντ! -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

Έχει Ευζώνους και η Ευρυτανία; -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

Παίρνουμε πάλι την ανηφόρα; -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

Ποιοι εκλέχτηκαν στη νέα ΝΕ Κιλκίς -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

“Υποβάθμιση και της Γουμένισσας” -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

Μειώσεις συντάξεων – αύξηση ορίων

Σαρωτικές οι αλλαγές που έρχονται στο ασφαλιστικό. Έρχονται μειώσεις στις επικουρικές συντάξει, ενοποίηση ταμείων και αύξηση ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης. Η βεντάλια των αλλαγών θα ανοίξει ουσιαστικά από τον Ιούλιο με τη μείωση των επικουρικών συντάξεων.

syntaxiouxosΣύμφωνα με εκτιμήσεις οι μειώσεις θα κυμανθούν από 4%-8%. Παράλληλα από την 1η Ιουλίου θα ισχύσει και η μείωση κατά 3,9% των ασφαλιστικών εισφορών.

Επόμενο μεγάλο βήμα είναι η ενοποίηση των 60 κλάδων κύριας ασφάλισης που υπάρχουν σήμερα και τη δημιουργία 3 μεγάλων ταμείων. Στο ΙΚΑ θα υπάγονται όλοι οι μισθωτοί, στον ΟΓΑ οι αγρότες και στον ΟΑΕΕ όλοι οι ελεύθεροι επαγγελματίες.

Παράλληλα σχεδιάζεται και ο περιορισμός των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων. Στόχος είναι να περιοριστεί στο ελάχιστο ο αριθμός εκείνων που θα μπορούν να βγουν σε σύνταξη πριν τα 62.

Εξάλλου, από 1/1/2015 σχεδιάζεται και η αλλαγή στον τρόπο υπολογισμού των συντάξεων με το ποσοστό αναπλήρωσης να μην ξεπερνάει το 65% για όλα τα Ταμεία.

Τέλος έρχεται μείωση στο εφάπαξ των ελλειμματικών Ταμείων με την αρχή να γίνεται φέτος από το Ταμείο των δημοσίων υπαλλήλων όπου η μείωση θα είναι από 12% ως 14%.

rthess.gr

Σχολιάστε