My Twitter Feed

1 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Συνεχίζονται τα αντιπλημμυρικά -

Πέμπτη, 31 Δεκεμβρίου, 2020

Σταθερά στη μαύρη πρώτη θέση! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

“Γαλάζια νυστέρια” για το ΓΝΚ! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

ΣΥΡΙΖΑ: Διερεύνηση καταγγελιών -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

To tvxs.gr για το Νοσοκομείο Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Εξανέστη από το… βήμα του twitter -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Την Πέμπτη η Λαϊκή του Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Έργα 1,2 εκατ. για συντήρηση δρόμου -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Μεγάλη η συγκέντρωση Σιωνίδη

Την πρώτη δημόσια συγκέντρωση διακύρηξης αρχών έκανε την Κυριακή 17 Φεβρουαρίου στο Πολιτιστικό Κέντρο Πολυκάστρου, ο αρχηγός της παράταξης «Η Παιονία της Προόδου» και υποψήφιος Δήμαρχος κ. Κώστας Σιωνίδης.

Απευθύνθηκε σε ένα πλημμυρισμένο, από φίλους και στελέχη της παράταξης Πολιτιστικό Κέντρο παρουσιάζοντας το όραμα του για την Παιονία και τις αρχές και αξίες με βάση τις οποίες θα υπηρετήσει το δήμο.

Τον υποψήφιο δήμαρχο προλόγισαν, ο επί είκοσι δύο χρόνια πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης, νομικός Σωτήρης Καπετανόπουλος και ο οικονομολόγος και πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Πειραιά Γιάννης Βουτσινάς.

Η ομιλία του κ. Σιωνίδη:

Καλωσήρθατε αγαπητοί φίλοι και φίλες, Η παρουσία σας σήμερα είναι μοναδική. Η αίθουσα αυτή αποδείχθηκε πολύ μικρή για να χωρέσει την δημοτική μας παράταξη που μεγαλώνει και δυναμώνει καθημερινά , σας ευχαριστώ όλους από την καρδιά μου και ιδιαίτερα όσους στέκουν όρθιοι, και εκείνους που βρίσκονται στον προθάλαμο ή έξω από το κτίριο.

Καλωσήρθατε καλοί μου συνεργάτες, παλαιοί και νέοι . Σας ευχαριστώ όλους για την εμπιστοσύνη που μου δείχνεται. Αγαπητέ Σωτήρη Καπετανόπουλε, σεβαστέ πρόεδρε, όπως σε αποκαλούν όλοι οι άνθρωποι της αυτοδιοίκησης στη Θεσσαλονίκη και όχι μόνο. Εκλεκτέ φίλε , Γιάννη Βουτσινά, δυναμικέ πρόεδρε του επαγγελματικού επιμελητηρίου Πειραιά. Τα λόγια σας με συγκίνησαν και μου έδωσαν δύναμη. Σας ευχαριστώ που με τιμήσατε, σας ευχαριστώ που βρίσκεστε ανάμεσα μας. Ανάμεσα στην μεγάλη οικογένεια της « Παιονίας της Προόδου». Αγαπητοί μου συνδημότες και εκπρόσωποι του Δήμου μας, για τους περισσότερους Έλληνες η Παιονία είναι ένας διοικητικός τίτλος. Μετά την δημοσιότητα που λόγω του προσφυγικού είχε η Ειδομένη και λόγω του Μακεδονικού, οι Εύζωνοι ,ίσως κάποιοι όταν ακούν Παιονία να θυμούνται πως είναι μια περιοχή κάπου κοντά στα σύνορα. Εγώ θα ήθελα στο άκουσμα της λέξης Παιονία, όλο και περισσότεροι άνθρωποι στην Ελλάδα και την Ευρώπη να σκέφτονται πολλά και όμορφα πράγματα. Να βλέπουν το τόπο μας με τα δικά μας μάτια, να οραματίζονται μαζί μας, να οραματίζονται, για την Παιονία που μας ενώνει , για την Παιονία που μας αξίζει.

Να θυμούνται τους τέσσερεις δήμους και την κοινότητα Λιβαδίων που ενώθηκαν το 2011. Τις πόλεις και τους οικισμούς που συνθέτουν το γεωγραφικό μας ανάγλυφο. Από τα νεοκλασικά κτίρια και τα στενά σοκάκια της Γουμένισσας έως τον αστικό συγκρότημα του Πολυκάστρου και της Αξιούπολης. Από την άγρια ομορφιά του οικισμού των Λιβαδίων έως τον Εύρωπο και τον Άγιο Πέτρο. Πέντε δημοτικές ενότητες που συμμετέχουν ισότιμα στη διοίκηση, και αναπτύσσονται ισόρροπα και αναλογικά .

Να συνδέουν την Παιονία με την παραγωγή ποιοτικών αγροτικών προϊόντων, και να φαντάζονται στις γραμμές που σχηματίζουν το σήμα της ,ένα καλλιεργημένο χωράφι, γιατί αυτή είναι η πραγματική δύναμη της περιοχής μας. Είναι η δύναμη της ποιοτικής αγροτικής παραγωγής σ’ένα τόπο χωρίς περιβαλλοντικές επιβαρύνσεις από βιομηχανία, μεγάλα αστικά κέντρα και μεταλλεία. Να θέλουν τους φυσικούς καρπούς της δικής μας γης.Από τα κάστανα , τις πατάτες και τα κρασιά του Πάϊκου, έως τα φρούτα τους καρπούς και τα λαχανικά του κάμπου του Αξιού. Με τη σωστή παραγωγή, τυποποίηση, και προβολή, τα προϊόντα μας μπορούν να γίνουν μοχλός ανάπτυξης στη περιοχή μας και να κρατήσουν εδώ τους νέους μας Κάποιοι ίσως αναρωτιέστε, τί δουλειά έχει ο Δήμος με την οικονομία μιας περιοχής. Σκέφτεστε, πως αυτά είναι των Υπουργείων, άντε και της Περιφέρειας, σκέπτεστε ότι ο δήμαρχος είναι για να ανάβει τα φώτα και να μαζεύει τα σκουπίδια. Φίλοι μου, ο δήμος είναι η κοινωνία μιας περιοχής και εκφράζει τις προτεραιότητες και τις ανάγκες της. Μπορεί ο δήμος μας, να μην μπορεί να διαθέσει γη στους νέους αγρότες, να μην μπορεί να ιδρύσει μια δημοτική αγροτική επιχείρηση αλλά μπορεί να επεκτείνει τις υποδομές, να φροντίσει τους αγροτικούς δρόμους και τις αρδεύσεις, να γίνει πηγή πληροφόρησης για έργα και χρηματοδοτήσεις, να γίνει κέντρο επιμόρφωσης, να γίνει πρεσβευτής των παραγωγών της περιοχής, να συντονίσει τις τοπικές και τις ιδιωτικές προσπάθειες και να αυξήσει τη φήμη του τόπου προέλευσης των προϊόντων μας. Η τεχνολογία εξελίσσεται με ιλιγγιώδεις ρυθμούς.

Η περιοχή μας μπορεί να αναπτυχθεί από την παραγωγή αγροτικών προϊόντων. Αν η παραγωγή μας ήταν μόνο το σιτάρι και το καλαμπόκι τότε η οποιαδήποτε σύγκριση με τις μεγάλες παραγωγικές χώρες που έχουν αχανείς πεδιάδες, θα ήταν μάταιη. Το δικό μας ανάγλυφο όμως, επιτρέπει σύνθετες παραγωγές. Εδώ στην Παιονία φίλοι μου, μπορούμε να εφαρμόσουμε τη «γεωργία ακριβείας». Να βελτιώσουμε την αποδοτικότητα παραγωγής ,να ελαχιστοποιήσουμε το ρίσκο και να αυξήσουμε την ποιότητα των παραγόμενων περιορίζοντας ταυτόχρονα την ρύπανση του εδάφους. Οι υπηρεσίες του δήμου μπορούν να λειτουργήσουν σαν κόμβος πληροφόρησης για τους παραγωγούς να τους ενημερώνουν και να συνεργάζονται για τον σκοπό αυτό με τα εξαιρετικά πανεπιστήμια της Μακεδονίας. Αυτά μπορεί και πρέπει να τα κάνει ο δήμος!

Να έλκονται από το Πάϊκο και τον Αξιό. Να σκέπτονται , όμορφες δράσεις και προσπάθειες νέων ανθρώπων να στήσουν περιπατητικές και ποδηλατικές διαδρομές, ημι-μαραθώνιους, να οργανώσουν σημεία χειμερινής και καλοκαιρινής διαβίωσης για άσκηση και περιπέτεια στην φύση, στα Λιβάδια , την γαλάζια λίμνη, τη λίμνη Μεταλλείου , τα δύο ποτάμια της Γουμένισσας και τον Άγιο Παντελεήμονα στο Μικρόδασος. Νέοι από την Ελλάδα και την Ευρώπη με αντίστοιχες ευαισθησίες να ανακαλύπτουν εναλλακτικές τουριστικές εμπειρίες. Τέτοιες πρωτοβουλίες πρέπει να στηρίξουμε. Πρωτοβουλίες που απαιτούν λίγα χρήματα, δεν επιβαρύνουν το περιβάλλον και βοηθούν την ανάπτυξη. Για τον τουρισμό, για παράδειγμα, μιλάνε όλοι. Εδώ στην Παιονία την Ειδομένη και τους Ευζώνους βρίσκονται μια σιδηροδρομική και οδική πύλη της πατρίδας μας. Εκατομμύρια επισκέπτες περνούν από τον τόπο μας. Κι όμως! Κανείς δεν πρόκειται να σταθεί στην Παιονία αν δεν τον καλέσουμε, αν δεν ετοιμάσουμε όσα χρειάζονται, αν δεν προσφέρουμε αυτά που θα μας ξεχωρίσουν. Δείτε το έργο των εκκλησιαστικών μνημείων που αναπαλαιώνονται με τη φροντίδα της Ιεράς Μητρόπολης της περιοχής μας , σπουδαίοι χώροι για να επισκεφθεί ο προσκυνηματικός επισκέπτης από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Οργανωμένες προσπάθειες που φέρνουν θεαματικά αποτελέσματα. Πρέπει να μάθουμε να στηριζόμαστε στις δικές μας δυνάμεις, αγαπητοί μου συνδημότες. Στις δικές μας ιδέες και τις προσπάθειες. Στις δυνατότητες του δικού μας τόπου. Να αναδείξουμε τις παραδόσεις μας, να προβάλουμε τις μοναδικές πολιτιστικές εκδηλώσεις και τη διαφορετικότητα που μας συνθέτει, να αξιοποιήσουμε τα αρχαιολογικά μας μνημεία. Να υποστηρίξουμε νέες δράσεις που συνδυάζουν το φυσικό περιβάλλον με τις διατροφικές συνήθειες, δράσεις που προωθούν τη τοπική γαστρονομία και τα τοπικά προϊόντα στον Έλληνα και ξένο επισκέπτη.

Αυτή την Παιονία ονειρεύομαι φίλοι μου. Ένα τόπο καθαρό και φιλόξενο, να παράγει ποιοτικά αγροτικά προϊόντα, να τυποποιεί, να εξάγει , να σέβεται τη φύση και να αξιοποιεί τις δυνατότητές της. Ένα τόπο που παρέχει δυνατότητες εργασίας στους νέους ,μόρφωση στα παιδιά και αξιοπρεπή διαβίωση στην τρίτη ηλικία.

Για να γίνουν όμως αυτά, δεν έχουμε άλλο χρόνο για χάσιμο. Και το κυριότερο, δεν έχουμε το περιθώριο να παραμείνουμε αδιάφοροι και αποστασιοποιημένοι. Τα σημαντικά και τα σπουδαία που μπορούμε να κάνουμε χρειάζονται σχέδιο, οργάνωση και σκληρή δουλειά. Θα πρέπει να είμαστε μαζί, να σκεφτόμαστε μαζί και να προσπαθούμε μαζί. Γιατί τίποτα δεν θα είναι δώρο. Η σημερινή συγκέντρωση αγαπητοί μου συνδημότες θέλω να σηματοδοτήσει την αρχή μιας καλύτερης περιόδου. Όλοι μαζί σήμερα γυρίζουμε σελίδα.

Οι δήμοι φίλες και φίλοι , λειτουργούν με την αρχή της συνέχειας. Κάθε νέα διοίκηση παραλαμβάνει από την προηγούμενη , διοικεί και παραδίδει μετά από τέσσερα χρόνια στην επόμενη. Δεν σας κρύβω ότι ανησυχώ βαθειά για τη πορεία του δήμου μας και ότι με στεναχωρεί η εικόνα διάλυσης που παρουσιάζει σήμερα. Απογοητεύομαι όταν σκέπτομαι πόσα σημαντικά έργα χάθηκαν και πόσες ευκαιρίες πέρασαν αναξιοποίητες τα τελευταία τεσσερισήμισι χρόνια. Στο επόμενο διάστημα θα αναφερθούμε αναλυτικά στις αδυναμίες, την ανοργανωσιά, τις χαμένες ευκαιρίες και το ελάχιστο έργο της σημερινής διοίκησης. Έχουμε την υποχρέωση να παρουσιάσουμε στους δημότες την πραγματική εικόνα του δήμου όπως έχουμε και την υποχρέωση να παρουσιάσουμε τις αρχές και το προγραμματικό λόγο της παράταξης μας. Εμείς θέλουμε ο δημότης να γνωρίζει και να συμμετέχει. Τα αναχρονιστικά μοντέλα διοίκησης που θρέφουν την άγνοια, το τοπικισμό, τα συμφεροντολογική αντίληψη , και την ιδεοληψία για να επιβιώσουν, τα βάζει στο περιθώριο η κοινωνία και κυρίως οι νέοι που δεν κουβαλούν τις αγκυλώσεις του παρελθόντος. Σήμερα όμως, αγαπητοί μου συνδημότες, δεν ήρθαμε εδώ για να μιλήσουμε για όλα αυτά τα δυσάρεστα. Είμαι σίγουρος ότι τα ξέρετε , τα βλέπετε και τα ζείτε καθημερινά.

Σήμερα βρισκόμαστε εδώ για να σας ανακοινώσω τις αρχές που μας διέπουν, τις αρχές βάσει των οποίων θα διοικήσουμε, αύριο, τον τόπο μας

Η «Παιονία της Προόδου» είναι μια ανεξάρτητη αυτοδιοικητική παράταξη, που δημιουργήθηκε με διαδικασίες σύνθεσης, από τις τοπικές κοινωνίες όλων των δημοτικών ενοτήτων και κανένα κόμμα ή κομματικός μηχανισμός δεν υπέδειξε την υποψηφιότητά μου.

Σφυρηλατήθηκε , και μεγάλωσε μέσα από την αδιάλειπτη παρουσία μας στην κοινωνία, τις τοποθετήσεις στα θεσμικά όργανα του δήμου και την προβολή των όποιων περιστατικών και θεμάτων από τα μέσα ενημέρωσης. Φίλοι μου, ζούμε στην περίοδο του αμείλικτου ανταγωνισμού και της παγκοσμιοποίησης που απαιτεί μέθοδο, γνώση και εμπειρία, ανοικτά μυαλά, νέες ιδέες, εναλλακτική αντίληψη και σύγχρονη νοοτροπία. Για να πετύχουμε πρέπει να εξασφαλίσουμε την ενότητα της κοινωνίας και να παραμείνουμε προσηλωμένοι στις ουσιώδεις και αδιαπραγμάτευτες αρχές της παράταξής μας για τα βασικά και θεμελιώδη θέματα στην χάραξη της πολιτικής μας :

  • διαφάνεια στην άσκηση της διοίκησης, σεβασμός στη θεσμική λειτουργία των οργάνων της αυτοδιοίκησης.
  • προστασία του φυσικού περιβάλλοντος, βιώσιμη και ισόρροπη διαχείριση των πόρων του, όπως το νερό, το πράσινο, η καλή χρήση του εδάφους .
  • στήριξη και ανάπτυξη της παιδείας, προστασία των νέων, σεβασμός και διαφύλαξη της παράδοσης, των ιστορικών καταβολών και της θρησκευτικής νόησης των δημοτών.
  • προστασία των δικαιωμάτων των ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων γερόντων, ατόμων με προβλήματα υγείας, δημοτών με οικονομική δυσπραγία, και ατόμων με ειδικές ανάγκες. Στήριξη των υποδομών υγείας και των δομών φροντίδας του δήμου.

Αγαπητές Φίλες, Αγαπητοί Φίλοι!

Η έλλειψη πόρων για τη διαχείριση της δημόσιας ζωής που ξεκίνησε το 2010 θα συνεχιστεί, ενώ ταυτόχρονα θα ανοίγουν ευκαιρίες, θα βελτιώνονται οι προοπτικές. Η Παιονία θα πρέπει να γίνει ανταγωνιστική, πιο ανταγωνιστική, σε όλα. Στη διεκδίκηση συγχρηματοδοτούμενων προγραμμάτων, στην επικοινωνία με την Ευρώπη, την Κυβέρνηση, τους επιχειρηματίες επενδυτές, τους πολίτες εντός και εκτός του Δήμου. Θα πρέπει να επιδιώξει διαδημοτικές συνεργασίες και συνέργιες με φορείς, με εκπαιδευτικά ιδρύματα και τους εκπροσώπους της αγοράς. Θα πρέπει να στραφεί σε ενεργειακές επενδύσεις, να αξιοποιήσει δυνατότητες όπως για παράδειγμα το net-metering. Να ακολουθήσει την εξέλιξη της τεχνολογίας που καλπάζει. Για να γίνουν αυτά χρειαζόμαστε συναίνεση και πρέπει να αποκλείσουμε τις διχαστικές νοοτροπίες και τα μικροπολιτικά συμφέροντα.

Θέλουμε ένα δήμο που στο επίκεντρο του να έχει μόνο το δημότη.

Ένα δήμο που σέβεται τα χρήματα των δημοτών, και νοικοκυρεύει τα οικονομικά. Ένα δήμο που σταματά την σπατάλη, μια και καλή! Ένα δήμο που αξιοποιεί το έμψυχο δυναμικό του. Ο δήμος Παιονίας ξέρεται, έχει πολλά και ικανά στελέχη. Έμπειρους και άξιους υπαλλήλους που μπορούν να προσφέρουν ποιοτική εργασία. Πρέπει να τους δώσουμε τη δυνατότητα να παράγουν έργο ανάλογο με τις δυνατότητες τους. Οι παλιές μικροπολιτικές τακτικές του αιρετού που κρατά τους υπαλλήλους στο περιθώριο για να δημιουργεί πελατειακές ψηφοθηρικές σχέσεις δεν έχουν θέση στη Παιονία που ονειρευόμαστε.

Συχνά γίνομαι δέκτης παραπόνων από δημότες που πηγαίνοντας σε δημοτικά καταστήματα για να εκφράσουν ένα παράπονο ή να εκθέσουν το πρόβλημα τους, εισπράττουν την απάντηση , «λυπάμαι δεν είμαι αρμόδιος». Μπορεί φίλοι μου ο δημότης να γνωρίζει ανάμεσα σε έξι αντιδημάρχους, άλλους τόσους εντεταλμένους συμβούλους , προέδρους και υπαλλήλους ποιός είναι ο αρμόδιος; Είναι δυνατόν να ζητάμε από τον κάτοικο της Καστανερής , του Αγίου Πέτρου ή της Κορώνας να πάει στο Πολύκαστρο για να βρει τον αρμόδιο; Που είναι ο σεβασμός προς τον δημότη; Οι αναρμόδιοι δεν θα έχουν θέση στη Παιονία που σχεδιάζουμε.

Υπάλληλοι και αιρετοί στην υπηρεσία του δημότη σε ένα σύγχρονα οργανωμένο δήμο. Αυτή είναι η Παιονία που θα φτιάξουμε.

Σας μιλώ για την Παιονία, αγαπητοί φίλοι και φίλες, γιατί αυτήν πρέπει να έχουμε στο νου μας όταν σκεφτόμαστε τι θα ψηφίσουμε σε τρεισήμισι μήνες. Αυτός ο τόπος μας γέννησε, αυτός μας τρέφει και αυτόν αγαπάμε. Τα χρόνια που συμμετέχω στην αυτοδιοίκηση , η σκέψη και ο χρόνος μου αφιερώθηκαν στην πρόοδο του. Πιστεύω στη συναίνεση και τη θέτω ως βασική προϋπόθεση για τη δημιουργία μιας αποτελεσματικής και ισχυρής δημοτικής αρχής.

Με την καθοριστική στήριξη της οικογένειας μου. Την αστείρευτη δύναμη των συνεργατών μου και την δική σας αγάπη και βοήθεια, δηλώνω την υποψηφιότητα μου ως ο επόμενος Δήμαρχος της Παιονίας!

Σήμερα φίλοι μου κάνουμε ένα μεγάλο βήμα προς τα μπρος. Η παρουσία σας είναι η δύναμη μας. Μας δίνει ελπίδα ότι το αύριο της Παιονίας θα βρίσκεται στα χέρια των ανθρώπων που βλέπουν την Αυτοδιοίκηση σαν στίβο πολιτικής και κοινωνικής προσφοράς. Ο δρόμος προς τις εκλογές , θα είναι μακρύς. Έχουμε πολλή δουλειά μπροστά μας. Θα δώσουμε σε όλους να καταλάβουν ότι όταν προσπαθείς τίμια και εργατικά, το αποτέλεσμα αργά ή γρήγορα σε δικαιώνει. Αυτό αισθάνομαι ότι πρέπει να είναι το ήθος των δημοτών της Παιονίας! Θα δουλέψουμε με ενθουσιασμό όλοι μαζί και θα πετύχουμε.Για την Παιονία που μας ενώνει .Για την Παιονία που μας αξίζει. Σας ευχαριστώ , σας ευχαριστώ όλους.

Δελτίο τύπου από Κ. Σιωνίδη

Σχολιάστε