My Twitter Feed

2 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Συνεχίζονται τα αντιπλημμυρικά -

Πέμπτη, 31 Δεκεμβρίου, 2020

Σταθερά στη μαύρη πρώτη θέση! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

“Γαλάζια νυστέρια” για το ΓΝΚ! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

ΣΥΡΙΖΑ: Διερεύνηση καταγγελιών -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

To tvxs.gr για το Νοσοκομείο Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Εξανέστη από το… βήμα του twitter -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Την Πέμπτη η Λαϊκή του Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Έργα 1,2 εκατ. για συντήρηση δρόμου -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Μεγάλη η πορεία για τα μεταλλεία, στην Αθήνα

550_334_202110(Βίντεο) Πορεία διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν σήμερα Σάββατο στο κέντρο της Αθήνας επιτροπές αγώνα ενάντια στα μεταλλεία του Χρυσού της Χαλκιδικής. 

Οι εκατοντάδες διαμαρτυρόμενοι επέλεξαν έναν πρωτότυπο τρόπο για να εκφράσουν την αντίθεσή τους στην εξόρυξη χρυσού στην Χαλκιδική, κρατώντας έναν επιτάφιο, που αποτελείται «από λίγα μόνο δέντρα, από τα χιλιάδες που κόβονται στις Σκουριές» όπως χαρακτηριστικά λένε.

Επίσης ορισμένοι από τους διαδηλωτές φορούσαν στολές για την προστασία από τοξικά απόβλητα, τις οποίες χρησιμοποιούν οι εργαζόμενοι στα μεταλλεία. Προπορεύονταν ομάδα «αγανακτισμένων μοτοσυκλετιστών» από την Αθήνα.

syllalitirio-metalleia-athina1Στην πορεία συμμετείχαν και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ με επικεφαλής τον Μανώλη Γλέζο. «Βρίσκομαι εδώ για να συμπαρασταθώ στο δίκαιο αγώνα των κατοίκων της Χαλκιδικής, οι οποίοι χρόνια τώρα αγωνίζονται να μην υφίστανται τις συνέπειες των μονοπωλίων» δήλωσε ο κ. Γλέζος.

Η πορεία ολοκληρώθηκε με κατάθεση ψηφισμάτων στη Βουλή, την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής και την πρεσβεία του Καναδά στην Ελλάδα (το 95% των μεταλλείων της Χαλκιδικής κατέχει καναδική εταιρεία).

inews.gr – ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχολιάστε