My Twitter Feed

9 Απριλίου, 2022

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Μεγάλη αύξηση, φτηνά σπίτια! -

Σάββατο, 9 Απριλίου, 2022

“Επάρκεια δείχνει η καταγραφή” -

Παρασκευή, 8 Απριλίου, 2022

Δωρεάν τεστ σε όλο το νομό μας -

Παρασκευή, 8 Απριλίου, 2022

Ξεκίνημα για Φ.Α. σε Πολύκαστρο -

Παρασκευή, 8 Απριλίου, 2022

Ενίσχυση των εκτάκτων μέτρων -

Παρασκευή, 8 Απριλίου, 2022

Νέα μηχανήματα στο Δήμο Κιλκίς -

Παρασκευή, 8 Απριλίου, 2022

Στο επίκεντρο τα μικρολαχανικά -

Παρασκευή, 8 Απριλίου, 2022

Σύσκεψεις για τις πυρκαγιές -

Παρασκευή, 8 Απριλίου, 2022

Μεγάλη αύξηση, φτηνά σπίτια!

Η μεγαλύτερη ποσοστιαία αύξηση τιμής ενοικίασης του τμ στις κατοικίες της Βόρ. Ελλάδας, διαμορφώνεται στο Κιλκίς, σύμφωνα με τα στοιχεία που προκύπτουν από τον δείκτη τιμών της ιστοσελίδας αγγελιών ακινήτων Spitogatos για το πρώτο τρίμηνο του έτους (δεν αφορούν τη Θεσσαλονίκη).

house

Συγκεκριμένα, η αύξηση τιμής ενοικίασης του τμ στο Κιλκίς φτάνει στα 3,33 ευρώ, δηλαδή στο 21,1%. Παρόλα αυτά η εν λόγω τιμή μίσθωσης είναι η πιο χαμηλή πανελλαδικά!

Μετά το Κιλκίς, η δεύτερη μεγαλύτερη αύξηση παρουσιάζεται στην Πέλλα με 19% και την τιμή μίσθωσης ανά τμ να διαμορφώνεται στα 4 ευρώ.

Βουτιά κατά 6,3% στην τιμή ενοικίασης καταγράφηκε στη Δράμα με το μέσο ζητούμενο μίσθωμα να διαμορφώνεται στα 4,05 ευρώ ανά τμ.

Πρωταθλήτρια στην τιμή ενοικίασης του τμ παραμένει για ακόμη μια χρονιά η Χαλκιδική με 30,56 ευρώ το τμ. παρουσιάζοντας άνοδο κατά 3,9% έναντι του 2021 (μέση τιμή που ενσωματώνει και την περίοδο υψηλής ζήτησης του καλοκαιριού στο δημοφιλέστερο τουριστικό θέρετρο της Β. Ελλάδος).

Πώς διαμορφώθηκαν οι τιμές ενοικίασης  το α΄ τρίμηνο του 2022 έναντι του αντίστοιχου περσινού διαστήματος

Όσο για τη μεγαλύτερη αύξηση στην τιμή πώλησης κατοικιών στη Βόρ, Ελλάδα, αυτή καταγράφηκε το α΄τρίμηνο του τρέχοντος έτους έναντι του αντίστοιχου περσινού, στα Γρεβενά αγγίζοντας το 15,8%, με αποτέλεσμα να εκτοξευτεί στα 800 ευρώ ανά τμ. Την ίδια ώρα η μεγαλύτερη μείωση τιμής εντοπίζεται κατά το εξεταζόμενο διάστημα στη Δράμα, όπου το τμ διολίσθησε κατά 9,2% με τη μέση τιμή πώλησης να διαμορφώνεται στα 700 ευρώ.

Οικονομικότερη πόλη για την απόκτηση κατοικίας στη Βόρεια Ελλάδα εξακολουθεί να είναι η Φλώρινα με τη μέση τιμή του τμ να διαμορφώνεται στα 561 ευρώ έναντι 510 ευρώ το α΄ τρίμηνο του 2021.

Στον αντίποδα βρίσκεται η Χαλκιδική, που κατέχει τα σκήπτρα της πλέον… τσιμπημένης περιοχής της Βόρειας Ελλάδας για αγορά κατοικίας. Η μέση τιμή πώλησης βρίσκεται  στα 1.778 ευρώ το τμ, όταν ένα χρόνο πριν ήταν στα 1.667.

Δεύτερη ακριβότερη πόλη είναι η Αλεξανδρούπολη με την τιμή πώλησης να φτάνει στα 1.233 ευρώ ανά τμ καταγράφοντας αύξηση έναντι του αντίστοιχου περσινού διαστήματος κατά 8,6%.

Πηγή: voria.gr

Σχολιάστε