My Twitter Feed

22 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Κινητοποιήσεις για τα διόδια -

Πέμπτη, 21 Ιανουαρίου, 2021

Περί τους 500 οι εμβολιασμοί -

Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου, 2021

Και πάλι το λιανεμπόριο στη λαϊκή -

Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου, 2021

Έξι τα νέα κρούσματα σε ν. Κιλκίς -

Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου, 2021

ΔΕΥΑΠ: Απάντηση στη ΛΑΣΥ -

Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου, 2021

Χαμόγελα απ`τα 2 μόνο κρούσματα -

Τρίτη, 19 Ιανουαρίου, 2021

Η Σ. Μπεκατώρου δεν είναι η μόνη -

Τρίτη, 19 Ιανουαρίου, 2021

Τριήμερο ανάσας για το ν. Κιλκίς -

Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου, 2021

Κιλκίς: Μείωση 90% στο πετρέλαιο θέρμανσης

Κατά 90% μειώθηκαν οι παραγγελίες πετρελαίου θέρμανσης σε σχέση με πέρσι, στο νομό Κιλκίς. Αυτό αναφέρει ρεπορτάζ που δημοσιεύει σήμερα ο “Αγγελιοφόρος της Κυριακής”.

Οπως είπε στην εφημερίδα ο πρόεδρος της Ενωσης Βενζινοπωλών Κιλκίς και αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών Ελλάδος, Γιάννης Μαγλουσίδης, κάθε χρόνο τις πρώτες μέρες διάθεσης του προϊόντος οι παραγγελίες έφταναν τις 20 – 30 καθημερινά, ωστόσο, φέτος πολλοί συνάδελφοί του δεν έχουν ούτε μία παραγγελία την ημέρα.

«Στην περιοχή μας οι καταναλωτές έχουν ”στρέψει την πλάτη” στο πετρέλαιο και ανάβουν σόμπες με ξύλα ή κάποιοι φέρνουν και κανένα μπιτονάκι από τα… Σκόπια. Στο Κιλκίς η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης κυμαίνεται μεταξύ 1,33 και 1,34 ευρώ το λίτρο», είπε ο κ. Μαγλουσίδης.

Σ` όλη τη Β. Ελλάδα

Σύμφωνα με την εφημερίδα, σε απελπιστικά χαμηλά επίπεδα κινούνται οι παραγγελίες πετρελαίου θέρμανσης σε όλους του νομούς της Μακεδονίας και της Θράκης, περισσότερες από 15 μέρες μετά την έναρξη διάθεσης του προϊόντος. Οι πρατηριούχοι αντιμετωπίζουν πρωτόγνωρες καταστάσεις, αφού στις περισσότερες περιοχές η μείωση των παραγγελιών και των πωλήσεων πετρελαίου θέρμανσης έφτασε το 90% σε σχέση με πέρσι, ενώ υπάρχουν νομοί στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη (Καβάλα, Ξάνθη), όπου η πτώση φτάνει ακόμη και το 98%.

Μάλιστα, σύμφωνα και με τους επαγγελματίες του κλάδου, η κατάσταση δε φαίνεται ότι θα αλλάξει, ακόμη κι αν σφίξουν τα κρύα μέσα στο χειμώνα, αφού η συντριπτική πλειοψηφία των καταναλωτών έχει στραφεί σε άλλους τρόπους θέρμανσης ή φρόντισε να προμηθευτεί πετρέλαιο από την περασμένη άνοιξη, όταν η τιμή του προϊόντος κινούνταν σε πολύ χαμηλότερα επίπεδα σε σχέση με τώρα. Αυτό οδηγεί τους επαγγελματίες του χώρου σε αδιέξοδο και οι εκπρόσωποί τους δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο πολύ μεγάλος αριθμός πρατηρίων υγρών καυσίμων να βάλει λουκέτο μέσα στο χειμώνα.

Σε ό,τι αφορά τη σημερινή τιμή του πετρελαίου θέρμανσης, στους 16 νομούς της Μακεδονίας και της Θράκης ξεκινάει από το 1,29 ευρώ το λίτρο (Πέλλα) και φτάνει μέχρι το 1,40 ευρώ/λίτρο (στις ορεινές περιοχές της Ξάνθης, όπου αυξάνονται τα μεταφορικά κόστη). Σε ό,τι αφορά τη μέση λιανική τιμή πώλησης, βρίσκεται στα 1,34 – 1,35 ευρώ ανά λίτρο.

Σχολιάστε