My Twitter Feed

27 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Διόδια: Κατατέθηκαν ασφαλιστικά -

Τρίτη, 26 Ιανουαρίου, 2021

Αύξηση κρουσμάτων – 5 σε Κιλκίς -

Τρίτη, 26 Ιανουαρίου, 2021

Συνεχίζουμε να πηγαίνουμε καλά -

Τρίτη, 26 Ιανουαρίου, 2021

Kαταγγελία απολύσεων σε ALUMIL -

Τρίτη, 26 Ιανουαρίου, 2021

“Το Κιλκίς, χαβούζα της χώρας”! -

Τρίτη, 26 Ιανουαρίου, 2021

Αναφορά Φραγγίδη για Εσπερινό -

Δευτέρα, 25 Ιανουαρίου, 2021

Κοινές ασκήσεις Ελλάδας – ΗΠΑ -

Κυριακή, 24 Ιανουαρίου, 2021

Συλημένο ταφικό μνημείο σε Μεσιά -

Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου, 2021

Μαυρο κι απο μνημονιακους!

Του Γιάννη Καραγιαννίδη (ΚΙΛΚΙΣ24)

—————————————————————————————————————————————————————————————————————–Όπως όλα δείχνουν, η ευκαιρία που έψαχναν οι Έλληνες να τιμωρήσουν αυτούς που έφεραν την Ελλάδα στη καταστροφή, δεν θ` αργήσει. Οι εκλογές, όσο κι αν προσπάθησαν να τις τρενάρουν, ακόμα κι αυτοί που ορκίζονταν στ` όνομά τους, οσονούπω καταφθάνουν. Όχι γιατί έπιασε τους κυβερνώντες του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ κάποια …κρίση δημοκρατικότητας, αλλά επειδή έχουν πια εγκλωβιστεί στους ίδιους τους πολιτικούς τακτικισμούς τους, και κυρίως επειδή θέλουν οι αναπόφευχτες πια γι` αυτούς εκλογές να γίνουν πριν η νέα λαίλαπα μέτρων επιπέσει επί των κατεστραμμένων Ελλήνων τον ερχόμενο Ιούνιο.

Η στρατηγική που επέλεξαν οι κρατούντες έγινε  πλέον φανερή πριν ακόμα κηρυχθεί επισήμως η προεκλογική περίοδος. Την περιγράφουν με σαφήνεια σε κάθε ομιλία τους οι Ευ. Βενιζέλος και Αντ. Σαμαράς: Διαχωρισμός των Ελλήνων σε μνημονιακούς κι αντιμνημονιακούς, σε υπεύθυνους κι ανεύθυνους, σ` αυτούς που θέλουν τη σωτηρία της χώρας και σ` αυτούς που επιθυμούν την καταστροφή της. Φυσικά, οι ίδιοι τοποθετούνται στο πρώτο στρατόπεδο, κι ας ήταν τα κόμματά τους, στα οποία είχαν ηγετικό ρόλο, οι αποκλειστικοί (κι όχι απλά οι κύριοι) υπεύθυνοι για την καταστροφή.

Στα πλαίσια αυτής της στρατηγικής επιλέγουν και πάλι την αποδεδειγμένα σίγουρη τακτική της παράθεσης τρομοκρατικών διλημμάτων σαν αυτά που χρησιμοποίησε ο κ. Βενιζέλος στην ομιλία του στη Βουλή για το μνημόνιο-2. Και που συνοψίζονται στο εξής ένα, παραφρασμένο: ή αποβιώνετε αργόσυρτα ή πεθαίνετε ακαριαία! Υπάρχει τίποτα πιο μακάβριο, για να κάνει κανείς λόγο για την απόλυτη τρομοκράτηση;

Παράλληλα, η επιλεγείσα στρατηγική απαιτεί σε καθαρά πολιτικό-κομματικό επίπεδο την ευθεία αντιπαράθεση με την καλπάζουσα αν και πάλι πολυδιασπασμένη αριστερά. Πάνε πια οι εποχές που οι πάλαι ποτέ “μονομάχοι” διαγκωνίζονταν στην επίδειξη ευγενών συναισθημάτων απέναντί της προκειμένου να προσεταιρισθούν ψήφους της. Τώρα τον δρόμο δείχνει ξεκάθαρα ο κ. Σαμαράς: Κατά μέτωπο επίθεση σ` όλους συλλήβδην τους αριστερούς, που απειλούν με ανέδεια να καταλάβουν κεντρική κι όχι πια περιθωριακή θέση στο τρέχον πολιτικό γίγνεσθαι!

Απέναντι στο κυρίαρχο αυτό δίλημμα που το εκφράζουν ΠΑΣΟΚ – ΝΔ (και που πρέπει ασφαλώς να προστεθούν ΛΑΟΣ και ΔΗΣΥ), πρέπει ν` αντιπαρατεθεί σ` αυτές τις εκλογές ένα άλλο: Επιβράβευση ή καταδίκη αυτών που οδήγησαν τη χώρα στον έσχατο εξευτελισμό. Έτσι απλά και ξάστερα. Που σημαίνει ότι ακόμα κι αυτοί που θεωρούν τα μνημόνια και την εξαθλίωση αναγκαίο κακό, μπορούν να συστρατευθούν στο μπλοκ των “τιμωρών”, ψηφίζοντας αν θέλουν μνημονιακούς, αλλά όχι τους ίδιους που όντας οι καταστροφείς δηλώνουν σωτήρες μας. Αν υπάρχει περίπτωση να σωθούμε με τον τρόπο τους, ας μας σώσουν άλλοι, όχι αυτοί! Που μόλις και με τα βίας τόλμησαν να ψελλίσουν τρία χρόνια μετά τη …θεομηνία, ένα απλό “συγνώμη”. Κι αυτό, μονάχα απ` τον πολυμήχανο κ. Βενιζέλο ολίγο προ των εκλογών! “Μαύρο”, λοιπόν. κι απ` τους μνημονιακούς!

Και κάτι άλλο: Αν η αριστερά θέλει στ` αλήθεια να κεφαλαιοποιήσει στη κάλπη την αγανάκτηση των πολιτών, θα πρέπει να πάψει να εξαντλείται σε κλαυθμούς και οδυρμούς για την ταχτική και στρατηγική των αντιπάλων της. Καταγγέλλοντάς την, ως οφείλει, θα πρέπει παράλληλα να προτάξει τη δική της και κυρίως βέβαια να πείσει για το πολιτικό της πρόγραμμα εξόδου απ` την κρίση. Εκεί θα παιχτεί το παιχνίδι,  στο πεδίο της προγραμματικής αντιπαράθεσης και της προβολής της αναγκαιότητας να τιμωρηθούν από αντιμνημονιακούς και μνημονιακούς αντάμα οι υπεύθυνοι της καταστροφής, κι όχι μόνο στο επίπεδο των ηρωικών καταγγελιών.

 

 

Σχολιάστε