My Twitter Feed

5 Φεβρουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Η Ειρήνη για τη μονάδα αποβλήτων -

Παρασκευή, 5 Φεβρουαρίου, 2021

Δίωξη Καλεμκερίδη για καταγγελίες -

Παρασκευή, 5 Φεβρουαρίου, 2021

Δύο νέοι παθολόγοι στο ΓΝ Γουμένισσας -

Παρασκευή, 5 Φεβρουαρίου, 2021

Διαμαρτυρία για επίσκεψη Στεφανή -

Πέμπτη, 4 Φεβρουαρίου, 2021

Ήρεμα νερά ενόψει 3ου κύματος -

Πέμπτη, 4 Φεβρουαρίου, 2021

Έμποροι: Θέλουμε μαγαζιά ανοιχτά -

Πέμπτη, 4 Φεβρουαρίου, 2021

Επίσκεψη Στεφανή για το ΠΚΕΕΥΕ -

Πέμπτη, 4 Φεβρουαρίου, 2021

“Στη ΝΔ κάποιοι τρώνε δικούς της” -

Τετάρτη, 3 Φεβρουαρίου, 2021

Ματαιώνονται οι συγχωνεύσεις σχολείων Παιονίας

Ματαιώνονται για δεύτερη συνεχόμενη ακαδημαϊκή χρονιά οι συγχωνεύσεις δημοτικών σχολείων της Παιονίας, που πρότεινε ο προϊστάμενος Πρωτοβάθμιας Διεύθυνσης Κιλκίς, Κώστας Ραμπίδης.

Συγκεκριμένα, προτάθηκαν όπως και πέρσι οι συγχωνεύσεις των σχολείων Γοργόπης και Τούμπας με σχολείο της Αξιούπολης, και των Πλαγιών με σχολείο του Πολυκάστρου. Ωστόσο, μετά τις σφοδρές αντιδράσεις από κατοίκους των ενδιαφερομένων οικισμών, ο κ. Ραμπίδης δήλωσε πριν λίγο στο ΡΑΔΙΟ ΕΠΙΛΟΓΕΣ, σε μια συζήτηση στην οποία συμμετείχε κι ο δήμαρχος Παιονίας Θανάσης Λαπόρδας,  ότι δεν πρόκειται να υποστηρίξει περαιτέρω την πρότασή του.

Το θέμα απασχόλησε και την προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Παιονίας, με όλες τις παρατάξεις να τάσσονται εναντίον των συγχωνεύσεων, ενώ την ίδια θέση διατύπωσαν και εκπρόσωποι των συλλόγων γονέων των ενδιαφερόμενων οικισμών.

Να σημειωθεί ότι η περίπτωση των Πλαγίων δεν καλύπτει ένα απ` τα βασικά προαπαιτούμενα των συγχωνεύσεων αφού η απόσταση απ` το σχολείο υποδοχής (Πολύκαστρο) είναι μεγάλη, ενώ τα σχολεία Γοργόπης και Τούμπας διαθέτουν αριθμό μαθητών (40 και 20, αντίστοιχα) μεγαλύτερο από άλλα σχολεία για τα οποία δεν προτάθηκαν συγχωνεύσεις.

Ο κ. Ραμπίδης δήλωσε ότι κατέθεσε την πρόταση “για να έχει ήσυχη την συνείδησή του, όσον αφορά το επίπεδο της παρεχόμενης εκπαίδευσης στους μαθητές”, ενώ για τη δήλωσή του ότι δεν θα υποστηρίξει την εν λόγω πρόταση μετά τις αντιδράσεις που συνάντησε, ο κ. Λαπόρδας εξέφρασε την ικανοποίησή του.

 

Σχολιάστε