My Twitter Feed

6 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Πρόταση 5,7 εκ. για ύδρευση Παιονίας -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Μίνι λίφτινγκ σε σχολεία -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Ο Γεωργαντάς με την πρόεδρο ΗΔΙΚΑ -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

ΚΚΕ: Επίσκεψη λόγω κορονοϊού -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Ξανά στη θλιβερή “κανονικότητα” -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Αποχαιρετισμός στον Γιώργο Γίτσο -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

ΝΔ: Δυσαρέσκεια στη Βόρ. Ελλάδα -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Δ. Κιλκίς: 50 έκτακτες προσλήψεις -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

“Μας καταδικάζουν σε ερήμωση”!

Με νέα παρέμβασή της, η Ομάδα Διαχείρισης Ιστοσελίδας της Ειδομένης αναφέρεται σε θέματα περιβάλλοντος, κατηγορώντας τον Δήμο Παιονίας ότι με τις αποφάσεις του “καταδικάζει τους οικισμούς να ερημώσουν”!

Το κείμενο της παρέμβασης:

Η ομάδα διαχείρισης ιστοσελίδας της Ειδομένης, ενημερώνεται για καινοτομίες και δράσεις ώστε αν μπορέσει να προσαρμόσει κάποιο πλαίσιο και να εφαρμόσει ανάλογα στον τόπο μας που οδεύει με φθίνουσα. Ένα πρόσφατο δημοσίευμα αφορά την Λάρισα που αξιοποιώντας τον ποτάμι της σχεδιάζει την δημιουργία παραποτάμιου γραμμικού πάρκου αναψυχής.

Το σχέδιο αυτό περιλαμβάνει ένα συνολικό σχέδιο ανάπλασης , ήπιας μορφής παρεμβάσεις στον Πηνειό ποταμό, προσφέροντας στους πολίτες αλλά και στους επισκέπτες έναν χώρο αναψυχής στα ευρωπαϊκά πρότυπα. Ήδη υπάρχουν έργα μετατρέποντας τον ποταμό σε πόλο έλξης για αρκετούς Λαρισαίους, άλλα και σημείο συνάντησης, άθλησης και περιπάτου για όλες τις ηλικίες.

Είναι φυσικό κάθε προοδευτικός δήμος να δίνει έμφαση στο περιβάλλον αξιοποιώντας το φυσικό περιβάλλον που διαθέτει ώστε να καλυτερεύσει την ποιότητας ζωής των κατοίκων του δήμου.

Η ομάδα διαχείρισης ιστοσελίδας από το 2009 προσπαθεί να κάνει τους αρμοδίους του δήμου Παιονίας, να ενδιαφερθούν και για την Ειδομένη. Από το 2009 με αιτήματα κατά καιρούς παρουσιάζαμε το δάσος βελανιδιάς αλλά και τον ποταμό Αξιό, ως αξιοποιήσιμα στοιχεία, όπου με ελάχιστες παρεμβάσεις, μπορούν να μετατραπούν σε πόλος έλξης φυσιολατρών και περιηγητών κάτι που συνεισφέρει στην οικονομική άνθιση του τόπου μας.

O Αξιός ποταμός επιλέχθηκε ως μια από τις δέκα ελληνικές περιοχές που εντάχθηκαν στη Σύμβαση για τους Υγροτόπους Διεθνούς γνωστή ως Σύμβαση Ραμσάρ ενώ η ευρύτερη περιοχή εντάθηκε στο Natura .

Θα μου πείτε τι αναζητώ σε έναν δήμο που αδιαφορεί έμπρακτα προς του πολίτες, έναν δήμο που είναι δήμος για λίγους, έναν δήμο που καταδικάζει με τις αποφάσεις του τους οικισμούς να ερημώσουν.

Χαρακτηριστικά παραδείγματα αδιαφορίας είναι η αδιαφορία στην πρόταση δενδροφύτευσης και καλλωπισμού από εθελοντές του ανενεργού δημοτικού σχολείου Ειδομένης καθώς επίσης και η επί τεσσάρων ετών αδιαφορία της σταδιακής φθοράς από τον χρόνο και η μη αξιοποίηση του πρώην νηπιαγωγείου που αποτέλεσε η έδρα του καλλιτεχνικού χωριού Ειδομένης και από την αδιαφορία κινδυνεύει.

Σχολιάστε