My Twitter Feed

5 Νοεμβρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Πάνω από 100 πάλι τα κρούσματα -

Παρασκευή, 5 Νοεμβρίου, 2021

“Αποζημιώστε τους αγρότες μας” -

Παρασκευή, 5 Νοεμβρίου, 2021

Ευάλωτα σημεία στις πλημμύρες -

Πέμπτη, 4 Νοεμβρίου, 2021

Πάλι στη 1η πεντάδα της διασποράς -

Τετάρτη, 3 Νοεμβρίου, 2021

Στις “ράγες” η σύνδεση της ΒΙΠΕ -

Τετάρτη, 3 Νοεμβρίου, 2021

Κραυγή αγωνίας για τις λαϊκές -

Τετάρτη, 3 Νοεμβρίου, 2021

Διαμαρτυρία εργατικών σωματείων -

Τετάρτη, 3 Νοεμβρίου, 2021

Σοκ και δέος από τη μαύρη μέρα -

Τρίτη, 2 Νοεμβρίου, 2021

Μας δουλεύει κι η κυρία Γκάγκα

Του Στέλιου Κούλογλου.


Η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας προσπάθησε να μας καθησυχάσει: «Υπάρχουν διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ, σε δωμάτια χειρουργείων για παράδειγμα, αλλά όχι σε ράντζα». Για όσους σκαμπάζουν έστω και λίγο από αυτά τα πράγματα, ξέρουν ότι πρόκειται για χοντροκομμένη προπαγάνδα.

Ράντζα, ονομάζονται, στο μοναδικό ελληνικό σύστημα υγείας, τα νοσοκομειακά κρεβάτια στους διαδρόμους των νοσοκομείων. Δεν πρόκειται για ράντζα εκστρατείας κάποιου λόχου. Αλλά έτσι όπως το είπε είναι σαν να υπάρχουν ράντζα, αλλά ευτυχώς η καλή μας κυβέρνηση τους πήγε στα χειρουργεία. Κι αν δεν υπάρχουν ΜΕΘ, ούτε γάτα ούτε ζημιά.

Με τα χειρουργεία, το δούλεμα είναι ακόμη μεγαλύτερο. Όσοι διασωληνώνονται δεν μπορούν έτσι κι αλλιώς να παραμένουν στα «ράντζα» των διαδρόμων. Γιατί οι διάδρομοι δεν διαθέτουν παροχές οξυγόνου. Αρα, αναγκαστικά μεταφέρονται σε θαλάμους όπως χειρουργεία, που έχουν οξυγόνο.

Το βασικότερο είναι όμως ότι αυτές οι αυτοσχέδιες ΜΕΘ στα χειρουργεία, όπως και πολλές από τις «κανονικές» Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, δεν διαθέτουν εξειδικευμένο ιατρικό και υγειονομικό προσωπικό. Αυτό είναι εντελώς απαραίτητο, είναι το α και το ω: δεν μπορεί να λειτουργήσει μια ΜΕΘ ούτε με παθολόγους ούτε με οφθαλμίατρους. Αυτός είναι ένας βασικότατος λόγος που εξηγεί γιατί στην Ελλάδα, στο προηγούμενο κύμα, είχαμε αυτά τα θηριώδη ποσοστά θανάτων στις ΜΕΘ.

Η κυβέρνηση δεν έκανε τίποτα για να ενισχύσει το ΕΣΥ, το προηγούμενο διάστημα. Ο κ. Σκέρτσος, που εξελίσσεται σε θεωρητικό της κυβερνητικής καταστροφής, το θεωρητικοποίησε και αυτό: «δεν υπάρχει λόγος να δημιουργήσουμε ένα πολυτελές(sic) σύστημα υγείας, το οποίο μετά την πάροδο της πανδημίας θα εκλείψει ο λόγος να έχουμε πάρα πολλές ΜΕΘ». (Ανάλογες δικαιολογίες είχε εφεύρει προχθές και για την έλλειψη υγειονομικών ελέγχων στις εκκλησίες : «Ζωτική ανάγκη του ανθρώπου η πίστη». Ύστερα του βγήκε η Ιερά Σύνοδος «από τα αριστερά», εφαρμόζοντας τους ελέγχους τους οποίους δείλιαζε να εφαρμόσει η κυβέρνηση. Τι μεταρρυθμιστική κατάντια..)

Τα ίδια με τον κ. Σκέρτσο είχε πει πέρυσι ο κ. Πέτσας, καταγγέλλοντας τον «σπάταλο ΣΥΡΙΖΑ», που πρότεινε αύξηση του αριθμού των ΜΕΘ. Λίγες εβδομάδες μετά, άρχισε να πεθαίνει ο κόσμος έξω από τις ΜΕΘ, αβοήθητος σε απλά κρεβάτια, έξω και από τα « χειρουργεία» της κυρίας Γκάγκα, (Με την ευκαιρία: αυτά τα χειρουργεία που καταλαμβάνονται, μήπως κοβιντοποιούν ξανά το ΕΣΥ και θα έχουμε αυξημένους θανάτους από άλλες παθογόνες αιτίες; )

Επειδή είναι και γιατρός, η κυρία Γκάγκα δεν μπορεί να συμπεριφέρεται σαν τον κ. Πλεύρη. Υποτίθεται ότι διορίστηκε αναπληρώτρια υπουργός Υγείας για να διορθώνει την άγνοιά του, όχι να αρχίζει να του μοιάζει. Ξέρει πολύ καλά ότι μέχρι χθες Πέμπτη είχαμε τόσα κρούσματα όσα και ολόκληρη την προηγούμενη εβδομάδα. Μιλάμε δηλαδή για αύξηση 80% μέσα σε μία εβδομάδα και δεν συμμαζεύεται.

Σε 2-3 εβδομάδες αυτά θα μεταφραστούν σε περισσότερους θανάτους και διασωληνωμένους, που δεν θα χωράνε πουθενά, ούτε στα «χειρουργεία».Τίποτα πλέον δεν μπορεί να γίνει, είναι πολύ αργά. Θα περιμένουμε να φτάσει το κύμα στην «κορύφωσή» του, όπως είπε στη συνέντευξή του στο Mega ο κ. Μητσοτάκης. Ο Χάρος μεταμφιεσμένος σε Δαρβίνο, θα αναλάβει τα υπόλοιπα.

Το έγκλημα της μη ενίσχυσης του ΕΣΥ και του ναυαγίου των εμβολιασμών έχει ήδη συντελεστεί. Και δεν καλύπτεται από την κυρία Γκάγκα, όσα ράντζα και αν βάλει μπροστά.

Άρθρο στο tvxs.gr

Σχολιάστε