My Twitter Feed

21 Νοεμβρίου, 2022

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Ομόφωνη βοήθεια σ`εργαζόμενους -

Σάββατο, 19 Νοεμβρίου, 2022

ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ με αυστηρή κριτική -

Παρασκευή, 18 Νοεμβρίου, 2022

ΙΣΚ: Ο Βλαδίμηρος πάντα πρόεδρος! -

Παρασκευή, 18 Νοεμβρίου, 2022

Aλληλεγγύη σε απολυμένους Alumil -

Πέμπτη, 17 Νοεμβρίου, 2022

Δ. Κιλκίς:Έγκριση προϋπολογισμού -

Πέμπτη, 17 Νοεμβρίου, 2022

ΣΥΡΙΖΑ: Θα νικήσει η Δημοκρατία -

Πέμπτη, 17 Νοεμβρίου, 2022

ΚΚΕ: Συγκέντρωση για το Πολυτεχνείο -

Τετάρτη, 16 Νοεμβρίου, 2022

Προτάσεις για τη κτηνοτροφία -

Τετάρτη, 16 Νοεμβρίου, 2022

Μαρία Τσιμά και Μάρω Δούκα στη Τέχνη

Το έργο της Μαρίας Τσιμά «Κριστέλα» θα παρουσιασθεί την Παρασκευή 25 και Σάββατο 26 Νοεμβρίου στις 8 μ.μ. στο θεατράκι της Τέχνης, μαζί με το έργο της Μάρως Δούκα «Σας αρέσει ο Μπράμς?».

Η «Κριστέλα» είναι ένα συγκλονιστικό κείμενο µυθοπλασίας εμπνευσμένο από αληθινή ιστορία και περιέχεται στο βιβλίο “Ίσια δικαιώματα”. Η Κριστέλα, μεγαλώνει μόνη με τη μητέρα της, γεμάτη όνειρα και προσδοκίες. Ανοίγοντας την πόρτα της κάμαράς της όλα έμοιαζαν ιδανικά. Η μόνη επιθυμία της ήταν να μην είναι πια μόνη, να ζήσει, να ερωτευτεί, να κάνει περήφανη τη μάνα της. Και τα κατάφερνε, ώσπου γνώρισε τον Στράτο. Αν μπορούσε να γυρίσει τον χρόνο πίσω θα άφηνε την πόρτα κλειδωμένη….

Η Μαρία Τσιμά, είναι απόφοιτος του τμήματος Ιστορίας- Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Φοίτησε στη Δραματική Σχολή του Ωδείου Αθηνών. Ιδρυτικό μέλος της Θεατρικής Συντροφιάς Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και του Θεατρικού Οργανισμού ΣΤΙΓΜΗ. Στέλεχος Πολιτιστικής Ανάπτυξης (ΙΝΞ) του Ινστιτούτου Περιφερειακής Ανάπτυξης του Παντείου Πανεπιστημίου Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών.

Διασκεύασε μαζί με τον Γιάννη Αναστασάκη το μυθιστόρημα του Τζέημς Θέρμπερ: «Τα 13 ρολόγια» και της Ινές Κανιατί «Η τρελοβγενιώ» . Με το διήγημα «Κριστέλα» πήρε το Γ’ Βραβείο Διηγήματος και το Β’ Βραβείο Διασκευασμένου Σεναρίου της Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδος για την «Αιολική Γη» του Η.Βενέζη. Η νουβέλα «ΤΟ ΛΙΘΟΣΤΡΑΤΟ» πήρε το Γ’ Βραβείο του λογοτεχνικού περιοδικού Αναγνώστης, ενώ το 2018 εκδόθηκε το θεατρικό έργο «ΙΣΙΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ, Αλλοδαπές γυναίκες μιλούν».

Διετέλεσε Αναπληρώτρια Καλλιτεχνική Διευθύντρια του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος από το 2015 ως το 2019 και καθηγήτρια Υποκριτικής στη Δραματική Σχολή του ΚΘΒΕ.

  • Παίζουν: Χάιδω Κραβαρίτη, Ελένη Λιαρετίδου, Κώστας Ραϊφογλου.
  • Η Σμαράγδα Στρατηγούση, σε χορογραφία δική της, στέλνει μια χορευτική κραυγή για την έμφυλη βία.
  • Ο Αλέξανδρος Τσιμπούκας ερμηνεύει το τραγούδι «Το αίμα που φοράς» γραμμένο ειδικά για την παράσταση, σε δική του μουσική και στίχους.
  • Σκηνοθετική επιμέλεια-προσέγγιση-επιλογή κειμένων: Σοφία Κεσίδου
  • Βοηθός παράστασης: Δέσποινα Δουλκερίδου
  • Μουσική επιμέλεια: Όμηρος Κοντός-Σοφία Κεσίδου
  • Ήχος-φωτισμός: Όμηρος Κοντός-Δέσποινα Δουλκερίδου
Σχολιάστε