My Twitter Feed

26 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Αναφορά Φραγγίδη για Εσπερινό -

Δευτέρα, 25 Ιανουαρίου, 2021

Κοινές ασκήσεις Ελλάδας – ΗΠΑ -

Κυριακή, 24 Ιανουαρίου, 2021

Συλημένο ταφικό μνημείο σε Μεσιά -

Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου, 2021

“Επικίνδυνο τα άνοιγμα σχολείων” -

Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου, 2021

Τρία κρούσματα, 1008 εμβολιασμοί -

Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου, 2021

Φραγγίδης: Απαλλαγή από διόδια -

Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου, 2021

Νέα κρούσματα: Λίγα αλλά …πολλά! -

Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου, 2021

Κινητοποιήσεις για τα διόδια -

Πέμπτη, 21 Ιανουαρίου, 2021

Μανιατης: Στελνει στη Βουλη τον…αγονο διαγωνισμο!

Ο υφυπουργός Περιβάλλοντος, Γ. Μανιάτης, όχι μόνο δεν περίμενε την τυπική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κιλκίς για  στα μεταλλεία (θυμίζουμε ότι όλες οι δημοτικές παρατάξεις λένε “όχι”), αλλά εισάγει το θέμα στη Βουλή για να συζητηθεί ο Διεθνής Δημόσιος Πλειοδοτικός Διαγωνισμός για την εκμίσθωση του δικαιώματος έρευνας και εκμετάλλευσης δημόσιου μεταλλευτικού χώρου στην περιοχή Βάθης – Γερακαριού. Διαγωνισμός, ο οποίος θα κηρύσσονταν άκυρος σε περίπτωση που το Δ.Σ. Κιλκίς έλεγε το “όχι” στα μεταλλεία, όπως μετέφερε στη συγκέντρωση της περασμένης Δευτέρας, εκπρόσωπός του!

Συγκεκριμένα, ο κ. Μανιάτης ζητά να συνεδριάσουν από κοινού στη Βουλή η Διαρκής Επιτροπή Παραγωγής & Εμπορίου και η Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Προστασίας Περιβάλλοντος, προκειμένου να συζητηθούν όλες οι παράμετροι του διαγωνισμού. Σχετική επιστολή έστειλε στους Προέδρους των δύο Επιτροπών, Θανάση Παπαγεωργίου και Κώστα Καρτάλη.

Σε σημερινό δελτίο τύπου του Υπουργείου, που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του, αναφέρονται και τα εξής:
Ο κ. Μανιάτης επισημαίνει ότι σε όλες τις περιπτώσεις μεγάλων επενδύσεων, η σύμφωνη γνώμη της τοπικής κοινωνίας, έτσι όπως εκφράζεται από τους εκλεγμένους θεσμικούς εκπροσώπους της, αποτελεί καθοριστικό στοιχείο στη λήψη οποιασδήποτε αναπτυξιακής και επενδυτικής απόφασης και για τον λόγο αυτό έχουν ήδη προηγηθεί:
1)      Δημόσια ηλεκτρονική διαβούλευση του σχεδίου προκήρυξης του Διεθνούς διαγωνισμού, από 19/10/2011 έως 15/11/2011.
2)      Εκτενής διαβούλευση υπό την Προεδρία του, ανάμεσα στους θεσμικούς εκπροσώπους του Κιλκίς (Βουλευτές, Δημάρχους, Περιφέρεια, κ.ά) και τις αρμόδιες Υπηρεσίες Περιβάλλοντος και Ορυκτού Πλούτου του ΥΠΕΚΑ, στις 19/01/2012.
3)      Δημόσια λαϊκή ενημέρωση στο Κιλκίς στις 06/02/12, με την παρουσία εκπροσώπων του Υπουργείου, του ΙΓΜΕ, των θεσμοθετημένων εκπροσώπων της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς, κ.ά. 
Επιπλέον, το ΥΠΕΚΑ έχει δεσμευτεί δημοσίως, ότι:
Α) Σε περίπτωση ύπαρξης ενδιαφερομένων επενδυτών και προώθησης σχετικής σύμβασης του Ελληνικού δημοσίου με τον οποιονδήποτε ανάδοχο, η συγκεκριμένη σύμβαση θα εξετασθεί και θα επικυρωθεί στη Βουλή των Ελλήνων, με στόχο να υπάρξει η μέγιστη δυνατή διαφάνεια στην αξιοποίηση του Ορυκτού Πλούτου της χώρας.
Β) Με έξοδα του Ελληνικού δημοσίου και επιλογή των προσώπων από τους ίδιους τους θεσμικούς εκπροσώπους της κοινωνίας του Κιλκίς, θα χρηματοδοτηθεί η διαρκής λειτουργία Ειδικής Επιτροπής Επιστημόνων (περιβαλλοντολόγων, γεωλόγων, μηχανικών μεταλλείων, κ.ά.). Θα λειτουργεί ως συμβουλευτικό όργανο της τοπικής κοινωνίας, παράλληλα και δίπλα στις θεσμικές εκπροσωπήσεις της Πολιτείας που είναι το Σώμα της Ειδικής Γραμματείας Επιθεωρητών Περιβάλλοντος, η Ειδική Υπηρεσία Περιβάλλοντος (ΕΥΠΕ) και η Επιθεώρηση Μεταλλείων Βορείου Ελλάδος (ΕΜΒΕ) του ΥΠΕΚΑ.
«Θεωρώ πως είναι χρήσιμο, η διαβούλευση να κορυφωθεί στο ανώτερο όργανο δημόσιου διαλόγου της Δημοκρατίας μας, το Εθνικό Κοινοβούλιο, με τη συμμετοχή τόσο των μελών των δύο Επιτροπών και των βουλευτών του Κιλκίς, όσο και όλων των θεσμικών εκπροσώπων της τοπικής κοινωνίας, καθώς και επιστημόνων που μπορούν να φωτίσουν όλες τις περιβαλλοντικές, οικονομικές και αναπτυξιακές πτυχές του ζητήματος», καταλήγει στην επιστολή του ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γιάννης Μανιάτης.”

Ανακοίνωση από metalleia stop

Πριν λίγο από τα metalleia stop εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:
“Στην ενημερωτική εκδήλωση που συνδιοργανώθηκε από την Περιφερειακή
Ενότητας Κιλκίς και το Δήμο Κιλκίς και πραγματοποιήθηκε στις 6
Φεβρουαρίου με την παρουσία εκπροσώπων του Υπουργείου, του ΙΓΜΕ, των
θεσμοθετημένων εκπροσώπων της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς και
πλήθους κόσμου, ο κ. Ζαφειράτος μετέφερε την δέσμευση του υφυπουργού
ΠΕΚΑ κ. Γ. Μανιάτη πως αν το Δημοτικό Συμβούλιο Κιλκίς ταχθεί εναντίον
των μεταλλείων τότε ο διαγωνισμός που τρέχει θα κηρυχθεί άγονος.
Με σημερινή του ανακοίνωση (9/2) ο υφυπουργός παίρνει τον λόγο του
πίσω και μεταφέρει το ζήτημα στη Βουλή και συγκεκριμένα προς συζήτηση
σε δύο επιτροπές (Διαρκή Επιτροπή Παραγωγής & Εμπορίου και η Ειδική
Μόνιμη Επιτροπή Προστασίας Περιβάλλοντος.)

Πώς μπορούμε πλέον να έχουμε εμπιστοσύνη σε ο,τιδήποτε μας πει πλέον ο
κ. Μανιάτης; Πώς θα μπορέσουμε να τον πιστέψουμε όταν θα μας μιλήσει
“για απόλυτο σεβασμό στο περιβάλλον”; Ή όταν θα αναφερθεί σε “έργα που
θα ωφελήσουν την τοπική κοινωνία”; Ποια η αξία των “δημόσιων
δεσμεύσεών” που κάνει στο κείμενο αυτό;”

Σχόλια
5 Σχόλια to “Μανιατης: Στελνει στη Βουλη τον…αγονο διαγωνισμο!”
  1. Ο/Η Το όνομα δεν έχει σημασία λέει:

    Από την επιστολή του κ. Μανιάτη συνάγονται τα εξής συμπεράσματα:

    α) Η συνάντηση των εκπροσώπων της τοπικής κοινωνίας τελικά δεν ήταν ενημερωτική αλλά θεσμική διαβούλευση. Συνεπώς είναι εμφανής πλέον η διγλωσσία των τοπικών αρχόντων και οφείλουν άμεσα να δημοσιοποιήσουν τις απόψεις τις οποίες κατέθεσαν. Άλλωστε η Π.Ε. Κιλκίς έκανε ήδη λόγο για υπόμνημα 11 σημείων, το οποίο είναι υποχρεωμένη να δώσει στη δημοσιότητα στο πλαίσιο της ειλικρινούς σχέσης πολιτείας-πολιτών. Αν κ το τελευταίο, πλέον θεωρείται ανέκδοτο.

    β) Η καυτή πατάτα περνά στα χέρια των οργανώσεων των πολιτικών κομμάτων και κυρίως των τριών βουλευτών του Νομού Κιλκίς. Ο κ. Φραγγίδης κατά τη διάρκεια ραδιοφωνικής εκπομπής σε τοπικό μέσο τάχθηκε ήδη κατά των μεταλλείων ενώ από εβδομάδα υποσχέθηκε να αποστείλει και σχετικό δελτίο τύπου. Αναμένεται πλέον η αντίδραση των υπόλοιπων δύο βουλευτών του Νομού, του κ. Παραστατίδη και του κ. Κιλτίδη, ο οποίος παραμένει βουλευτής Κιλκίς μέχρι τις επόμενες εκλογές και συνεπώς μας εκπροσωπεί.

    Να δούμε τελικά, για τί ποσό μας έχουν ξεπουλήσει.

  2. ΑΓΑΘΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣFeb 9, 2012 02:05 PM

    Η υποκριτική στάση της Πολιτείας σε όλο της το μεγαλείο. Πριν αλέκτωρ λαλήσει η διαβεβαίωση του Υφυπουργού, την οποία μετέφερε πριν λίγες μέρες στην τοπική κοινωνία ο κ. Ζαφειράτος, ότι εάν δεν συμφωνίσει η τοπική κοινωνία η δημοπρασία θα κυρηχθεί άγονη, κατέπεσε. Αγνοώντας τις διαθέσεις της τοπικής κοινωνίας, η οποία εκφράστηκε μπροστά στους εκπροσώπους του Υπουργείου, την αρνητική στάση 30 και πλέον φορέων του Νομού, την αρνητική στάση των δύο Μητροπόλεων Πολυανής & Κιλκισίου και Γουμενίσσης και την αρνητική στάση όλων των παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου Κιλκίς, παρέπεμψε το θέμα στις γνωνοδοτικές επιτροπές της Βουλής. Η βιασύνη του Υπουργείου να προλάβει την οριστική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου δείχνει και τις προθέσεις του. Θέλει να πάρει τις γνωμοδοτήσεις των επιτροπών για να δημιουργήσει τετελεσμένα, παρά την όποια απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Οι μάσκες έχουν πέσει, κανένας εφησυχασμός, συσπείρωση γύρω από το μέτωπο, συμμετοχή σε κάθε περίσταση. Συλλογικές παρεμβάσεις σε όλα τα επίπεδα. Γρήγορες αποφάσεις των συλλογικοτήτων. Περιφρούρηση των αντιδράσεων. Συνεχής ενημέρωση της τοπικής κοινωνίας. Αποφάσεις των γεωργοκτηνοτροφικών οργανώσεων .
    Η υπόθεση βρίσκεται στα χέρια της τοπικής κοινωνίας.

  3. Ο/Η Λούκυ Λούκ λέει:

    ΑΝΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ , ΕΜΠΑΙΓΜΟΣ , και ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ, έναντι της βούλησης της τοπικής κοινωνίας είναι τα κύρια χαρακτηριστικά μιας ΔΟΣΙΛΟΓΗΣ κυβέρνησης, απο την οποία δεν πρέπει να περιμένουμε τίποτε καλό. Ο αγώνας δεν πρέπει να είναι πλέον μόνον για τα επι μέρους θέματα, αλλά για την αποτροπή απο το καθολικό καταστροφικό έργο της. ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ της πλέον εχθρικής εξουσίας απέναντι στους πολίτες της, που είχε ποτέ η Ελλάδα στην νεότερη ιστορία της. “ΤΑ ΨΕΥΤΙΚΑ ΤΑ ΛΌΓΙΑ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ, ΤΑ ΕΙΠΕΣ ΜΕ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΣΟΥ ΤΟ ΓΑΛΑ …” που λέει και το τραγούδι και δεν είναι καθόλου υπερβολή.

  4. Ο/Η BINGO!!! λέει:

    Ανήθικος και ανέντιμος ο Μανιατης (το “κύριος” σαφώς και δεν του αρμόζει)
    ΜΠΡΑΒΟ του που ανέδειξε στο μέγιστο την ξεφτίλα των πολίτικων και της πολιτικης καταστασης της χώρας.

  5. Ο/Η Βλαχάκης Ζήσης λέει:

    Πάντα αρέσει στο λαό να κατηγορεί την εξουσία (Αισχύλος).

Σχολιάστε