My Twitter Feed

1 Φεβρουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Ξεκινούν εμβόλια και για τους 75+ -

Κυριακή, 31 Ιανουαρίου, 2021

Ιδρύθηκε το Σχολείο 2ης Ευκαιρίας -

Κυριακή, 31 Ιανουαρίου, 2021

“Κίτρινοι” σε καθεστώς επιτήρησης -

Παρασκευή, 29 Ιανουαρίου, 2021

Να μη γίνουμε χωματερή της χώρας -

Παρασκευή, 29 Ιανουαρίου, 2021

Πέντε σε Κιλκίς, αύξηση στη χώρα -

Παρασκευή, 29 Ιανουαρίου, 2021

Θερμομέτρηση και στα σχολεία -

Παρασκευή, 29 Ιανουαρίου, 2021

Δ. Κιλκίς: 600 τάμπλετ σε μαθητές -

Παρασκευή, 29 Ιανουαρίου, 2021

Κι η ΕΠΣ Κιλκίς κατά του Αυγενάκη -

Πέμπτη, 28 Ιανουαρίου, 2021

Μαθητές στο Δήμο με “μάρτηδες”

Οι μαθητές του 2ου Γυμνασίου και του 2ου ΕΠΑ.Λ. Κιλκίς έφεραν την άνοιξη στο Δήμο Κιλκίς, εν χορδαίς και οργάνοις, με χαρούμενα χελιδονίσματα και με τα παραδοσιακά ασπροκόκκινα νήματα του Μάρτη.

2o gumnasio_kilkisΑπό νωρίς σήμερα το πρωί ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πρόνοιας – Πολιτισμού – Δόμησης – Διαφάνειας Δημήτρης Τσαντάκης επισκέφθηκε το 2ο Γυμνάσιο και μετά από συνεννόηση με το Διευθυντή μοίρασε διακόσιους Μάρτηδες στους μαθητές και λευκά και κόκκινα κουβαράκια. Με ενθουσιασμό οι μαθητές έπιασαν δουλειά στα θρανία φτιάχνοντας βραχιολάκια από στριμμένη άσπρη και κόκκινη κλωστή και στη συνέχεια πήραν κιθάρες, νταούλι και τρομπέτα για να τραγουδήσουν τον ερχομό της άνοιξης και των χελιδονιών και να διώξουν με τον τρόπο αυτό το χειμώνα.

Η πρώτη στάση έγινε στο Δημαρχείο όπου οι Χελιδονιστές της μαθητικής χορωδίας του 2ου Γυμνασίου και του 2ου ΕΠΑ.Λ. τραγούδησαν στο Δήμαρχο Κιλκίς Δημήτρη Σισμανίδη τα χελιδονίσματα, ενώ όπως επιτάσσει το έθιμο, του πέρασαν στο χέρι το βραχιολάκι του Μάρτη για να μην καεί από τον πρώτο ήλιο της άνοιξης.

Συνοδευόμενοι από τους εκπαιδευτικούς τους Κωνσταντίνο Ντίνου, Βασίλη Αντωνιάδη και τη μουσικό Δήμητρα Ζιώγα, διέσχισαν, στη συνέχεια, με τραγούδια την κεντρική οδό της 21ης Ιουνίου, ”έδεσαν” Μάρτηδες στους εμπόρους της πόλης και κατέληξαν στην πλατεία Ειρήνης όπου έδωσαν μουσική συναυλία.

Τη Μαρτιάτικη παραδοσιακή δράση διοργάνωσαν από κοινού το αρμόδιο γραφείο της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ν. Κιλκίς και η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πρόνοιας – Πολιτισμού – Δόμησης – Διαφάνειας.

Με τη συμμετοχή των παιδιών η άνοιξη ξεκίνησε όμορφα στην πόλη του Κιλκίς!

Δελτίο τύπου από Δήμο Κιλκίς.

Σχολιάστε