My Twitter Feed

7 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

“Μας έφεραν εδώ να μας σώσουν;” -

Πέμπτη, 7 Ιανουαρίου, 2021

Πρόταση 5,7 εκ. για ύδρευση Παιονίας -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Μίνι λίφτινγκ σε σχολεία -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Ο Γεωργαντάς με την πρόεδρο ΗΔΙΚΑ -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

ΚΚΕ: Επίσκεψη λόγω κορονοϊού -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Ξανά στη θλιβερή “κανονικότητα” -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Αποχαιρετισμός στον Γιώργο Γίτσο -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

ΝΔ: Δυσαρέσκεια στη Βόρ. Ελλάδα -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

“Μαζί Σιωνίδης και Γκουντενούδης”

Την αντίθεσή της στην έγκριση του προϋπολογισμού του Δήμου Παιονίας, εκφράζει η Λαϊκή Συσπείρωση, μέσω ανακοίνωσης με την οποία επιτίθεται στις παρατάξεις Σιωνίδη και Γκουντενούδη, κατηγορώντας τες για συμπόρευση.

Η ανακοίνωση της ΛΑΣΥ:

“Η πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για την ψήφιση του προϋπολογισμού για το έτος 2020 του Δήμου Παιονίας, ήταν αποκαλυπτική της αποφασιστικότητας της δημοτικής αρχής και της μείζονος αντιπολίτευσης, να υλοποιήσουν κατά γράμμα την κυβερνητική πολιτική στους Δήμους και να σταθούν απέναντι από τις λαϊκές ανάγκες των δημοτών.

Με συνοπτικές διαδικασίες και χωρίς καμία ουσιαστική ενημέρωση των δημοτών για το πως διαμορφώθηκε ο προϋπολογισμός, οι παρατάξεις των κ. Σιωνίδη και κ. Γκουντενούδη ψήφισαν ομόφωνα έναν προϋπολογισμό που μόνο “Ανάπτυξη για όλους δεν περιλαμβάνει”.

Αποδείχτηκε για άλλη μια φορά ότι αποτελούν τον Δούρειο Ίππο του Κράτους με σκοπό όχι να υπηρετήσουν τους δημότες της Παιονίας, όπως ισχυρίζονται δημόσια, αλλά να καθυποτάξουν τους δημότες στις ανάγκες της αστικής τάξης και των κυβερνήσεων που την υπηρετούν.

Η παράταξη του κ. Γκουντενούδη, επίσημα πλέον μετά και τα χθεσινά “κατορθώματα” της, μόνο στα χαρτιά μπορεί πλέον να θεωρείται αντιπολίτευση αφού ήδη υπερψήφισε το τεχνικό πρόγραμμα ενώ ήδη το καλοκαίρι, σαν Διοίκηση τότε, εισηγήθηκε και ψήφισε τελικά την αύξηση των δημοτικών τελών καθαριότητας.

Η Λαϊκή Συσπείρωση καταψήφισε τον προϋπολογισμό, αναδεικνύοντας τον αντιλαϊκό χαρακτήρα του. Απέδειξε με στοιχεία ότι ο αναπτυξιακός σχεδιασμός για την εξυπηρέτηση της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων σε κεντρικό και τοπικό επίπεδο έχει αντιλαϊκούς όρους και προϋποθέσεις. Από την πείρα που έχουμε αποκομίσει προϋποθέτει, εκτός από το γενικότερο τσάκισμα μισθών και δικαιωμάτων της εργατικής τάξης και ευρύτερων λαϊκών στρωμάτων:

  • Την υποχρηματοδότηση της ΤΔ έτσι ώστε να περισσεύει «ζεστό χρήμα» για το κεφάλαιο.
  • Την υποστελέχωση των Υπηρεσιών της Δήμου που έχει άμεση επίπτωση τόσο στους όρους δουλειάς των εργαζόμενων, όσο και στο έργο που καλούνται αυτοί να παράγουν.
  • Την καθυστέρηση και αποσπασματικότητα στην υλοποίηση αναγκαίων έργων στους τομείς Πολιτικής Προστασίας, Εκπαίδευσης, Υγείας και Πρόνοιας που διαχειρίζεται ο Δήμος.
  • Την ιεράρχηση πόρων από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και το ΕΣΠΑ σε έργα που άμεσα ή έμμεσα στηρίζουν την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων, την ανταγωνιστικότητα του κεφαλαίου.

Την ίδια στιγμή η “Λαική Συσπείρωση” κατέθεσε στους εργαζόμενους, στο λαό της περιοχής, ένα σχέδιο αντεπίθεσης, για να έρθουν στο προσκήνιο οι σύγχρονες κοινωνικές ανάγκες, οι δυνατότητες που υπάρχουν για την κάλυψη τους αλλά και οι πολιτικές προϋποθέσεις για ένα άλλο ελπιδοφόρο μέλλον.

Μόνο έτσι και εδώ στην Παιονία θα δημιουργήσουμε προϋποθέσεις για να κατακτήσουμε :

  • Αύξηση της χρηματοδότησης και του Δήμου μας η οποία θα προέλθει από τη φορολόγηση του μεγάλου κεφαλαίου, τη φορολόγηση της εκκλησιαστικής περιουσίας, την αύξηση του ΦΠΑ στα είδη πολυτελείας, την κατάργηση των δαπανών για το ΝΑΤΟ, την πλήρη επιστροφή των παρακρατηθέντων πόρων προς την Τοπική Διοίκηση.
  • Τις απαραίτητες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και την κατάργηση των ελαστικών σχέσεων εργασίας.
  • Έργα και υποδομές που τώρα είτε δεν θεωρούνται «επιλέξιμα» από την Ε.Ε και το Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα – ΕΣΠΑ, είτε «κόβονται και ράβονται» στα μέτρα του Προϋπολογισμού του Δήμου, που αποδεδειγμένα δεν επαρκεί για να καλύψει τις μεγάλες ανάγκες.
  • Αντιπλημμυρικά έργα στα πλαίσια ενός ολοκληρωμένου σχεδιασμού ανά Περιφερειακή Ενότητα και Δήμο, αντισεισμική έλεγχος και θωράκιση όλων των δημοτικών κτιρίων, επικαιροποίηση των σχεδίων Πολιτικής Προστασίας, ενίσχυση της αντιπυρικής προστασίας.
  • Ουσιαστικά έργα για την προστασία του περιβάλλοντος, έργα αναβάθμισης και επέκτασης των υποδομών ύδρευσης, αποχέτευσης και βιολογικών καθαρισμών σε όλους τους οικισμούς του Δήμου.
  • Κατασκευή νέων Παιδικών Σταθμών για να μην μένει κανένα παιδί εκτός παιδικού Σταθμού.
  • Κατασκευή και λειτουργία νέων σχολείων για να αποσυμφορηθούν τα ήδη υπάρχοντα και να μπορούν όλα να ανταποκριθούν στις σύγχρονες εκπαιδευτικές ανάγκες των παιδιών μας.
  • Αντικατάσταση του απαρχαιωμένου στόλου των απορριμματοφόρων της υπηρεσίας καθαριότητας, με ευθύνη του κράτους και όχι μέσω αύξησης των δημοτικών τελών, με παράλληλη ενίσχυση της Διεύθυνσης καθαριότητας με όλο το απαραίτητο εξειδικευμένο τεχνικό και επιστημονικό προσωπικό.
  • Έργα συντήρησης και ανάπτυξης του οδικού δικτύου ευθύνης του Δήμου, της αγροτικής οδοποιίας, την λήψη μέτρων προστασίας των αγροτικών εκτάσεων στην περιοχή του Ευρωπού που καταστρέφονται από την μετατόπιση της κοίτης του Αξιού,
  • Λειτουργία επιτέλους διαδημοτικής συγκοινωνίας που δεν θα αποκλείει και δεν θα απομονώνει κανέναν δημότη,
  • Έργα αξιοποίησης των υπαρχόντων ελεύθερων χώρων αλλά και διεκδίκηση δημόσιων εκτάσεων για κοινωφελείς σκοπούς,
  • Αθλητικά έργα ενίσχυσης των υπαρχόντων αθλητικών υποδομών και διεκδίκηση και νέων γηπέδων και γυμναστηρίων, με παράλληλη ενίσχυση των δημοτικών ΚΔΑΠ.
  • Ενίσχυση όλων των πολιτιστικών υποδομών, των δομών φιλοξενίας ηλικιωμένων και των λοιπων δομών πρόνοιας σε προσωπικό και υλικοτεχνική υποδομή.

Καλούμε το λαό της Παιονίας να αγωνιστεί ενάντια σε αυτή την αντιλαϊκή πολιτική κράτους και τοπικής Διοίκησης και να γυρίσει την πλάτη σε όσους την υπηρετούν. Να κατανοήσει ότι όλες οι κυβερνήσεις και όλοι οι θεσμοί του κράτους ένα πράγμα υπηρετούσαν πάντα, την εξουσία του ισχυρού που πηγάζει από τον πλήρη έλεγχο των μέσων παραγωγής και της οικονομίας.

Ποιος μπορεί να αμφισβητήσει αυτή την εξουσία σήμερα; Απαντάμε πως μόνο η πιο πρωτοπόρα τάξη της κοινωνίας, με ικανότητες που πηγάζουν μέσα από το ρόλο αυτής της τάξης στην παραγωγή και στην κοινωνία, μπορεί όχι μόνο να αμφισβητήσει αλλά και να κατακτήσει αυτή την εξουσία. Αυτή η τάξη είναι μόνο η εργατική. Είναι οι περισσότεροι, είναι οι πιο ικανοί της κοινωνίας, είναι αυτοί που έχουν συμφέρον να συγκρουστούν με αυτούς που καθημερινά τους αμείβουν με φτώχεια, ανεργία και πολέμους ενώ αυτοί παράγουν τα πάντα.

Η εργατική τάξη μπορεί σε συμμαχία με τα υπόλοιπα λαϊκά στρώματα, να διεκδικήσει και να κατακτήσει τη δική της εξουσία. Να μετατρέψει τα μέσων παραγωγής και του πλούτου που παράγουν οι εργαζόμενοι σε δικιά της ιδιοκτησία επιτέλους, δηλαδή σε κοινωνική ιδιοκτησία. Να μετατρέψει το κράτος σε όργανο για την εξυπηρέτηση των δικών της αναγκών, αυτών που μοχθούν για να ζήσουν και όχι αυτών που σήμερα θέλουν να ζήσουν εις βάρος των άλλων. Ολα αυτά βέβαια με αυστηρό και απαιτητικό τρόπο, όπως μόνο η εργατική τάξη ξέρει, με οργάνωση της οικονομίας και της παραγωγής στα πλαίσια ενός κεντρικού επιστημονικού σχεδιασμού που θα εξειδικεύει και στους Δήμους για να καλυφθούν ολοκληρωμένα οι ανάγκες σε έργα, υποδομές, κοινωνικές υπηρεσίες, προστασία του περιβάλλοντος. Μόνο έτσι μπορεί να απογειωθεί η παραγωγή, να εξαλειφθεί η ανεργία.

Σε αυτή την προσπάθεια καλούμε να συμπορευτεί μαζί μας ο λαός της Παιονίας.”

Σχολιάστε