My Twitter Feed

24 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Κοινές ασκήσεις Ελλάδας – ΗΠΑ -

Κυριακή, 24 Ιανουαρίου, 2021

Συλημένο ταφικό μνημείο σε Μεσιά -

Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου, 2021

“Επικίνδυνο τα άνοιγμα σχολείων” -

Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου, 2021

Τρία κρούσματα, 1008 εμβολιασμοί -

Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου, 2021

Φραγγίδης: Απαλλαγή από διόδια -

Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου, 2021

Νέα κρούσματα: Λίγα αλλά …πολλά! -

Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου, 2021

Κινητοποιήσεις για τα διόδια -

Πέμπτη, 21 Ιανουαρίου, 2021

Περί τους 500 οι εμβολιασμοί -

Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου, 2021

Μίκης: Αποτρόπαιο εθνικό έγκλημα σε Ιερισσό!

mikis-theodorakisΣτο πλευρό των κατοίκων της Ιερισσού τάχθηκε ο “αιώνιος έφηβος”, Μίκης Θεοδωράκης. «Αν ήμουν νέος θα πήγαινα ν’ αγωνιστώ μαζί τους», λέει σε δήλωσή του.

Στην ανακοίνωσή του, με την οποία τάσσεται στο πλευρό των αγωνιζόμενων κατοίκων της Χαλκιδικής, ο Μίκης Θεοδωράκης αναφέρει:

«Ειδικά για τους Ελληνες που έχουν την ευλογία να ζουν σε ένα φυσικό περιβάλλον θεϊκού κάλλους, η αγάπη, ο σεβασμός και η προστασία της φύσης πρέπει να είναι το πρώτο και σπουδαιότερο καθήκον. (…) Εχω δηλώσει για το Αιγαίο ότι θα πρέπει να παραμείνει αλώβητο από αναζητήσεις, εξορύξεις και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων, εκτιμώντας ότι η φυσική ομορφιά του είναι απείρως πιο πολύτιμη από οποιαδήποτε οικονομική ωφέλεια. (…)

 

Κάτω από το πρίσμα αυτό θεωρώ ότι στην Ιερισσό διαπράττεται ένα αποτρόπαιο εθνικό έγκλημα για το οποίο οι υπεύθυνοι κάποτε θα δώσουν λόγο. Ας μην επαίρονται οι σημερινοί εξουσιαστές και τα όργανά τους ότι έχουν τάχα μαζί τους τον νόμο και τη δύναμη. Η ζωή είναι σφαίρα που γυρίζει. Ας θυμηθούν πού βρίσκονται σήμερα οι… εθνοσωτήρες της χούντας.

 

(…) Επισυνάπτω τη μελέτη μου με θέμα τη “Λαϊκή Επιτροπή” που είναι αποκύημα της προσωπικής μου πείρας ως βουλευτή της Β’ Πειραιώς. Το κύριο πρόβλημά μας ήταν και πάλι η μόλυνση του περιβάλλοντος. Στη Δραπετσώνα από το εργοστάσιο τσιμέντου και στο Κερατσίνι από την Ηλεκτρική που εξέπεμπε δηλητηριώδη αέρια. Δημιουργήσαμε τότε δύο Λαϊκές Επιτροπές με το σύνολο των κατοίκων όπως στην Ιερισσό. Δώσαμε σκληρές μάχες, συχνά σώμα με σώμα με τις διωκτικές δυνάμεις. Και τελικά νικήσαμε! Στα 1965, δηλαδή σε πολύ δύσκολους καιρούς. (…) Πώς να μη χαιρετίσω το γεγονός ότι η Ιερισσός έγινε μια τεράστια Λαϊκή Επιτροπή με θάρρος, πίστη, δυναμισμό και αυτοθυσία; Γι’ αυτό και έχει λυσσάξει κυριολεκτικά η εξουσία.

 

(…) Εάν ήμουν νέος, θα πήγαινα να αγωνιστώ μαζί τους. Εξάλλου το παράδειγμά τους μας φωτίζει σαν φάρος. Μας δείχνει τον δρόμο που θα πρέπει να ακολουθήσουν όλοι οι ζωντανοί και ανεξάρτητοι Ελληνες. Γι’ αυτόν τον λόγο καλώ όλες τις Σπίθες να μελετήσουν τι ακριβώς συμβαίνει εκεί πέρα, ώστε να έχουμε σύντομα στην ιστοσελίδα μας τον πλήρη φάκελο της Ιερισσού με όλα τα στοιχεία. Επιπλέον καλώ τις Σπίθες της Μακεδονίας εκτός από τη μελέτη να σκεφτούν σοβαρά το ενδεχόμενο της προσωπικής τους συμμετοχής στο πλευρό αυτών των περήφανων και πρωτοπόρων λαϊκών αγωνιστών, που είναι τα πρώτα ομαδικά θύματα των σκοτεινών δυνάμεων που έχουν στόχο να καταστρέψουν την πατρίδα και τον ελληνικό λαό».

Στις Βρυξέλλες, οι Σκουριές

Το θέμα της επένδυσης και οι κυβερνητικές επιλογές θα συζητηθούν με πρωτοβουλία του ευρωβουλευτή Νίκου Χουντή σε ειδική εκδήλωση στις Βρυξέλλες.

Με το θέμα των Σκουριών, άκρως επίκαιρο και ανοιχτό στην ελληνική πολιτική ατζέντα, η εκδήλωση θα δώσει τη δυνατότητα στους εκπροσώπους των επιτροπών αγώνα της Χαλκιδικής να προβάλουν σε ευρωπαϊκό επίπεδο το ζήτημα της καταστροφικής, για το περιβάλλον, τη δημόσια υγεία και την οικονομική δραστηριότητα της περιοχής, επένδυσης. Ταυτόχρονα θα ανταλλάξουν απόψεις με τις αντίστοιχες επιτροπές αγώνα στη Γαλικία και κυρίως θα έχουν την ευκαιρία να συντονίσουν από κοινού τις δυνάμεις τους για μια συλλογική, διεθνή και αποτελεσματική απάντηση.

Θα συζητηθούν ακόμη οι πολιτικές επιλογές των κυβερνήσεων σε Ελλάδα και Ισπανία, που στην κορύφωση της οικονομικής κρίσης επιλέγουν ασύμφορες και ζημιογόνες επενδύσεις, αδιαφορώντας για το περιβάλλον και το δημόσιο συμφέρον. Ιδιαίτερα στην ελληνική περίπτωση θα εξεταστεί και η προσπάθεια της κυβέρνησης να επιβάλει τις αποφάσεις της μέσω κατασταλτικών μηχανισμών και φυσικής βίας στους κατοίκους που αντιδρούν.

Η πρωτοβουλία ανήκει στον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκο Χουντή και την ευρωβουλευτή Ana Miranda του κόμματος BNG της Ισπανίας. Στη συζήτηση θα συμμετέχουν η βουλευτής Χαλκιδικής Κατερίνα Ιγγλέζη καθώς και αρκετοί Ελληνες και ξένοι ευρωβουλευτές που έχουν άμεσο ενδιαφέρον για τέτοια ζητήματα.

Πηγή: efsyn.gr

 

Σχολιάστε