My Twitter Feed

4 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

“Μέτρα πριν το άνοιγμα σχολείων” -

Κυριακή, 3 Ιανουαρίου, 2021

ΑΚΕ: Διαφοροποίηση στο ΣΕΝΚ -

Κυριακή, 3 Ιανουαρίου, 2021

Συνεχίζονται τα αντιπλημμυρικά -

Πέμπτη, 31 Δεκεμβρίου, 2020

Σταθερά στη μαύρη πρώτη θέση! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

“Γαλάζια νυστέρια” για το ΓΝΚ! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

ΣΥΡΙΖΑ: Διερεύνηση καταγγελιών -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

To tvxs.gr για το Νοσοκομείο Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Εξανέστη από το… βήμα του twitter -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Μήνυμα Τσαντάκη για 25η Μαρτίου

Σε μήνυμά του για τη διπλή γιορτή της 25ης Μαρτίου, ο υποψήφιος δήμαρχος Κιλκίς, Δημήτρης Τσαντάκης, αναφέρει τα εξής:

“Η 25η Μαρτίου είναι η διπλή γιορτή της άνοιξης και του Ελληνισμού. Πανηγυρίζουμε την αναγγελία της ενανθρώπισης του Θεού, τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου και της ανάστασης της Ελλάδας μας. Πετάμε τα δεινά της πλάνης και ευαγγελιζόμαστε την ελευθερία των απανταχού Ελλήνων Χριστιανών.

Δεν είναι σύμπτωση το γεγονός αυτό, η μέρα του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου να ταυτιστεί με την έναρξη της επανάστασης του 1821. Η φλόγα της πίστης οδήγησε στην έκρηξη των όπλων. Συνώνυμα έγιναν η πίστη στο Θεό και στην πατρίδα με κάθε τίμημα.

Κάθε 25η Μαρτίου φέρνουμε στη μνήμη μας τα γενναία κατορθώματα των ηρώων, που με τη βοήθεια του Θεού και της Παναγίας, έδωσαν τον όρκο και πολέμησαν για να ζήσουν ελεύθεροι. Αλλιώς να πεθάνουν.

Σύσσωμος ο Ελληνισμός με τον έναν ή τον άλλο τρόπο προσέφερε στην επανάσταση του 1821. Από τον Πόντο ως τη Θράκη, από τη Ρωσία ως την Αγγλία, όπου χτυπούσε καρδιά Έλληνα παραμερίστηκαν προσωπικές, επαγγελματικές οικονομικές ή άλλες υποχρεώσεις. Η υποχρέωση και το ιερό καθήκον ήταν ένα και υπέρτατο, η ελεύθερη Ελλάδα.

Ιδιαίτερη μνεία οφείλουμε να κάνουμε στη συμμετοχή των αδελφών Κυπρίων στον απελευθερωτικό αγώνα. Όταν το 1821 ενίσχυσαν τον ναύαρχο Κανάρη με εφόδια, χρήματα και Κύπριους εθελοντές όπως είχε υποσχεθεί ο αρχιεπίσκοπος Κυπριανός. Στη συνέχεια η «Φάλαγγα των Κυπρίων» και ένα σύνολο περίπου 1.000 Κυπρίων μαχητών, έλαβαν μέρος σε αρκετές μάχες στην επαναστατημένη Ελλάδα.

Δεν θα πάψουμε να τιμούμε αυτόν τον Ελληνισμό και τις θυσίες του. Οι πράξεις μας πρέπει να είναι τέτοιες, ώστε κάθε φορά που η πατρίδα μας χρειάζεται, να κάνουμε πρώτοι το βήμα για να προασπίσουμε το παρόν και να διασφαλίσουμε το μέλλον της, όλοι μαζί. Ο Ελληνισμός ενωμένος πάντα σπάζει τα δεσμά της δουλείας, της όποιας δουλείας.

Κρατάμε το εθνικό μας χρέος και αποτίνουμε τον ελάχιστο φόρο τιμής στους ιερούς νεκρούς του 1821.Υπόσχεση:θα σταθούμε στο ύψος του Έλληνα. Είμαστε, έθνος ανάδελφο, λαός ορθόδοξος και θα είμαστε πάντοτε απέναντι στους αρνητές της ιστορίας μας. Όπλα μας η πίστη και η ελληνική παιδεία.

Η ανοιξιάτικη χαρά της διπλής γιορτής ας πλημμυρίσει τις καρδιές όλων μας με δύο «Χαίρε» :

«Χαίρε Κεχαριτωμένη ο Κύριος μετά σου»

«Χαίρε, ώ Χαίρε Ελευθεριά»

Δημήτρης Β. Τσαντάκης

Σχολιάστε