My Twitter Feed

16 Νοεμβρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Κορωνοϊός: Χθες, σήμερα, αύριο… -

Δευτέρα, 15 Νοεμβρίου, 2021

Στα 37,7 εκατ. ο προϋπολογισμός -

Δευτέρα, 15 Νοεμβρίου, 2021

Το Φεστιβάλ Κόμικς στο Κιλκίς -

Δευτέρα, 15 Νοεμβρίου, 2021

Μηνύματα για το Πολυτεχνείο -

Δευτέρα, 15 Νοεμβρίου, 2021

Άμεσα μέτρα για τις γυναικοκτονίες -

Δευτέρα, 15 Νοεμβρίου, 2021

Αδελφοποίηση με 6 δήμους Ιταλίας -

Δευτέρα, 15 Νοεμβρίου, 2021

Στη κορυφή μαζί με τη Λάρισα! -

Κυριακή, 14 Νοεμβρίου, 2021

Εμπορικός: Λουκέτο στα μαγαζιά -

Σάββατο, 13 Νοεμβρίου, 2021

Μηνύματα για το Πολυτεχνείο

*Κάλεσμα του ΚΚΕ και της ΚΝΕ για πορεία στο Κιλκίς.

Μηνύματα για την 48η επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου εξέδωσαν οι ΝΕ Κιλκίς του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και του ΚΚΕ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Από το γραφείο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Κιλκίς εκδόθηκε το ακόλουθο μήνυμα:

«Φοβάμαι τους ανθρώπους που εφτά χρόνια έκαναν

πως δεν είχαν πάρει χαμπάρι…»

Μ. Αναγνωστάκης

Η εξέγερση του Πολυτεχνείου ήταν η συμπυκνωμένη έκφραση της ανάγκης για Ελευθερία, Δημοκρατία, Λαϊκή κυριαρχία. 

Για την Ελευθερία που δε δόθηκε ποτέ από κανέναν ως δώρο στον λαό μας, αλλά την κατέκτησε με το αίμα του, με τους αγώνες του.

Για τη Δημοκρατία που δεν έχει αδιέξοδα, όπως απέδειξαν οι ιδέες του αγώνα, που κυριάρχησαν τότε.

Για τη Λαϊκή κυριαρχία που ιστορικά στάθηκε εμπόδιο σε κάθε απόπειρα κατάλυσης της δημοκρατίας, απόπειρες ακόμα και με εθνικές καταστροφές, όπως η παράδοση της Κύπρου.

Το ενωτικό πνεύμα και οι στόχοι του Πολυτεχνείου, πυξίδα για το μέλλον.

Κάθε τέτοια μέρα αποδίδουμε τιμή και δόξα στους γνωστούς και άγνωστους υπερασπιστές των μηνυμάτων του Πολυτεχνείου. Τιμή και Δόξα σ’ αυτούς που διάλεξε η μοίρα να αγωνιστούν και να διδάξουν τη σημασία του καθήκοντος του κάθε πολίτη.”

Κάλεσμα του ΚΚΕ και της ΚΝΕ

Με τίτλο “το Πολυτεχνείο ζει στους αγώνες του σήμερα – Όλοι στην πορεία στις 17 Νοέμβρη στις 6μμ Πλατεία Ειρήνης”, οι ΤΕ Κιλκίς του ΚΚΕ και της ΚΝΕ εξέδωσαν το ακόλουθο κάλεσμα:

“Το Πολυτεχνείο ζει! Εξω οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ!

Από γενιά χωρίς δικαιώματα να γίνουμε η γενιά της πάλης για την ανατροπή!

48 χρόνια μετά, τα συνθήματα του ξεσηκωμού του Πολυτεχνείου και της αντιδικτατορικής πάλης του λαού παραμένουν ζωντανά και επίκαιρα, γιατί παραμένει επίκαιρος ο αγώνας ενάντια στους επικίνδυνους σχεδιασμούς των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ, που μετατρέπουν τη χώρα μας σε ορμητήριο πολέμου, ενάντια στην πολιτική των κυβερνήσεων και της ΕΕ, που συνθλίβει τα δικαιώματα και τις ανάγκες του λαού και της νέας γενιάς, ενάντια στη δικτατορία του κεφαλαίου.

Αντλούμε γνώση, έμπνευση και δύναμη από τον μεγάλο ξεσηκωμό του Πολυτεχνείου 48 χρόνια πριν.

Ο αγώνας του λαού και της νεολαίας ‘’φώτισε’’ και τους πιο σκοτεινούς καιρούς! Κανένας αντίπαλος δεν είναι ανίκητος απέναντί του. Όποια και εάν είναι τα σχέδια των κυβερνήσεων κάθε φορά, όσο «δεδομένοι» να μοιάζουν οι νόμοι και συμφωνίες τους, όσο σκληρή και αν φαίνεται η καταστολή, όσο ισχυρές και να φαίνονται οι συμμαχίες τους η δύναμη του λαού είναι αυτή μπορεί να τα κάνει κουρελόχαρτο. Ο λαός μπορεί να βάλει τη σφραγίδα του στις εξελίξεις!

Η υπεράσπιση της ζωής, της υγείας είναι υπόθεση δική μας και όλου του λαού, του εργατικού-λαϊκού κινήματος, των εργατικών σωματείων. Ενωμένοι είμαστε δυνατοί! Σήμερα είναι ακόμη πιο επίκαιρος ο αγώνας για ζωή και δουλειά με δικαιώματα στον 21ο αιώνα. Οι ηρωικοί και νικηφόροι απεργιακοί αγώνες των εργαζομένων στην e-food και την Cosco αποδεικνύουν ότι οι αγώνες μπορούν να έχουν αποτέλεσμα!

Η ειρήνη και η φιλία των λαών ήταν και είναι αξίες του λαού. Το σύνθημα που ήταν γραμμένο στις πύλες του Πολυτεχνείου ‘’Έξω το ΝΑΤΟ- Έξω οι ΗΠΑ’’ το κρατάμε ανεξίτηλο στον αγώνα μας ενάντια στην εμπλοκή της χώρας μας στα ιμπεριαλιστικά σχέδια στην περιοχή που γεννούν πολέμους, φτώχεια, ξεριζωμό στους λαούς όλου του κόσμου. Κανένας εφησυχασμός! Η αποστολή πυραύλων και στρατιωτικού προσωπικού στην Ασία και την Αφρική, οι κοινές στρατιωτικές ασκήσεις με το κράτος-δολοφόνο του Ισραήλ, η 5ετής ανανέωση της ελληνο-αμερικανικής συμφωνίας για τις βάσεις, η πρόσφατη υπογραφή της ελληνο-γαλλικής συμφωνίας, οι νέες υπέρογκες εξοπλιστικές παραγγελίες, είναι επιθετικές ενέργειες, βάζουν στο στόχαστρο άλλους λαούς, μας εμπλέκουν σε μεγάλους κινδύνους και έχουν μοναδικούς κερδισμένους τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους που διεκδικούν μερίδιο από τη λεία των ιμπεριαλιστικών πολέμων.

Δεν έχουμε τίποτα να κερδίσουμε από την συμμετοχή της Ελλάδας σε πολεμικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ!

Προστάτεψαν το ΝΑΤΟ, οι ΗΠΑ και η τότε ΕΟΚ (σημερινή Ευρωπαϊκή Ένωση) τον ελληνικό λαό, το 1967, όταν επιβλήθηκε η Χούντα; Ίσα-ίσα έβαλαν τη σφραγίδα τους στην επιβολή της!

Προστάτεψαν οι δήθεν “σύμμαχοι” την Κύπρο, όταν η Τουρκία εισέβαλε και κατέλαβε το 37% των εδαφών της; Ίσα-ίσα, το έγκλημα αυτό σε βάρος του κυπριακού λαού πραγματοποιήθηκε με τις ευλογίες του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ.

Προστατεύουν σήμερα οι ΝΑΤΟ-ΗΠΑ-ΕΕ τον ελληνικό λαό; Ίσα-ίσα, “ταΐζουν” την τουρκική προκλητικότητα, δεν αναγνωρίζουν σύνορα στο Αιγαίο.

Στο Πολυτεχνείο μίλησε ο λαός, ανίκητος δεν είναι ο ιμπεριαλισμός!

Τιμάμε το Πολυτεχνείο στο δρόμο του αγώνα!

Όλοι στην πορεία στις 17 Νοέμβρη στις 6μμ Πλατεία Ειρήνης.”

Σχολιάστε