My Twitter Feed

21 Απριλίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Αποφράς ημέρα και στον κορονοϊό -

Τετάρτη, 21 Απριλίου, 2021

“Ο καθοριστικός μήνας Μάϊος” -

Τρίτη, 20 Απριλίου, 2021

Το πασχαλινό ωράριο μαγαζιών -

Τρίτη, 20 Απριλίου, 2021

Ράπιντ τεστ στο Δήμο Παιονίας -

Τρίτη, 20 Απριλίου, 2021

28 κρούσματα κι ικανοποιημένοι! -

Τρίτη, 20 Απριλίου, 2021

Μηνύματα για την επέτειο της χούντας -

Τρίτη, 20 Απριλίου, 2021

Σ` ένα χρόνο θεμέλια για Δικαστικό -

Δευτέρα, 19 Απριλίου, 2021

Μειωμένα κρούσματα ένεκα Σ/Κ -

Δευτέρα, 19 Απριλίου, 2021

Μηνύματα για την επέτειο της χούντας

Με αφορμή την επέτειο της επιβολής της δικτατορίας των συνταγματαρχών μηνύματα εξέδωσαν, η ΝΔ, η ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ο βουλευτής Γ. Φραγγίδης και η παράταξη Συμμετέχω

Η ΝΔ

Η 21η Απριλίου είναι η μαύρη επέτειος ενός καθεστώτος που προκάλεσε πληγές και τραγωδίες. Η Χούντα καταπάτησε τα δημοκρατικά δικαιώματα, βασάνισε και δολοφόνησε πολίτες για τις απόψεις τους, ανέκοψε την πρόοδο της χώρας και, βέβαια, προκάλεσε τον ακρωτηριασμό της Κύπρου.

Το πραξικόπημα των συνταγματαρχών είναι μια διαρκής υπόμνηση των δεινών που μπορεί να φέρει ο ακραίος διχασμός που θρέφεται από τον λαϊκισμό και την έλλειψη στοιχειώδους συνεννόησης των πολιτικών δυνάμεων. 54 χρόνια μετά, η προστασία και η διαρκής ενδυνάμωση της Δημοκρατίας παραμένει υπόθεση όλων μας. Κάθε μέρα, οι Έλληνες ενωμένοι μπορούμε να κάνουμε το «ποτέ ξανά» από σύνθημα, πραγματικότητα

Η ΝΕ Κιλκίς του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

«Η 21η Απριλίου 1967, πληγή στο κορμί της Δημοκρατίας, υπενθυμίζει και διδάσκει. Ήταν η εποχή που ο Στρατός, με την ανοχή -προτροπή κυρίως του πολιτειακού παράγοντα σε συνεργασία με τμήμα του Πολιτικού Συστήματος, έπαιζε για εξήνταπερίπου  χρόνια παρεμβατικό ρόλο στη λειτουργία του πολιτεύματος.

Τελευταία εμπλοκή το 1967, και οριστικό τέλος η κάθαρση του 1974 με το τραγικό εθνικό αποτύπωμα.

Η απριλιανή χούντα των συνταγματαρχώνήταν η κορύφωση μιας σειράςαπό δολοπλοκίες και ανίερες συμμαχίες του παλατιού με πολιτικές δυνάμεις του μετεμφυλιακού κατεστημένου, υπό τη διακριτική ή μη επίνευση του ξένου παράγοντα στη χώρα μας.Η κρατούσα τότε διαιρετική τομή Εθνικόφρονες – Κομμουνιστές και η σκιά του «Κουμμουνιστικού κινδύνου» καθόριζε εν πολλοίς την πορεία των πραγμάτων. Η αλληλουχία των γεγονότων είχε ως απόληξη την κυπριακή τραγωδία, το πραξικόπημα της χούντας που αποτέλεσε εισβολή στην Κύπρο.

Οφείλει η προσοχή όλων να είναι επιτακτική, καθώς ο κίνδυνος εν συνόλω διασυρμού του Ελληνικού Στρατού σε στρατιωτική δικτατορία είναι εμφανής. Το Κίνημα του Ναυτικού́ και το πλήθος των διωχθέντων και βασανισθέντων Ανυπότακτων Αξιωματικών δείχνουν ότι, η επιορκία γονατίζει τελικά από τη δύναμη του όρκου του καθήκοντος του Πολίτη, ένστολου ή μη.

Η Μεταπολίτευση, με τη συνταγματική εδραίωση της Προεδρευόμενης Κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας, αποτελεί την πιο μακρά περίοδο πολιτικής ομαλότητας της νεότερης ελληνικής ιστορίας. Το γεγονός αυτό, σε συνδυασμό με τη συμμετοχή μας στον σκληρό πυρήνα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, προοιωνίζεται ευοίωνο μέλλον για τη χώρα.

Με γνώμονα το πνεύμα της θυσίας των αγωνιστών ενάντια στη δικτατορία της 21ης Απριλίου 1967, η Δικτατορία των ολίγων θα αποτελεί για πάντα έναν μνημονευόμενο εφιάλτη του παρελθόντος.»

Ο Γιώργος Φραγγίδης

Μία από τις πιο σκοτεινές σελίδες πρόσφατης ιστορία της Ελλάδας  αποτελεί η εγκαθίδρυση της απριλιανής  δικτατορίας των συνταγματαρχών το 1967  , που με τη χρήση ωμής βίας κατέλυσε τη δημοκρατία  και κατέλαβε την εξουσία  με πρόσχημα την αποφυγή της αναρχίας και την ομαλή διακυβέρνηση ,οδηγώντας τη Χώρα σε περιπέτειες, με αποκορύφωμα την τραγωδία της Κύπρου.

     Η καθιέρωση της αυστηρής λογοκρισίας, η απαγγελία αναίτιων κατηγοριών, τα βασανιστήρια και οι μαζικοί διωγμοί  αντιφρονούντωντης Χούντας ,φοιτητών, εργαζομένων ,ανθρώπων του πνεύματος  αλλά και σε τομείς όπως η δημόσια Διοίκηση, η Παιδεία και κυρίως οι ένοπλες δυνάμεις αποτέλεσαν το όχημα της επιβολής του καθεστώτος στην Ελληνική Επικράτεια

Σαράντα επτά  χρόνια μετά από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας μπορούμε να νιώθουμε περήφανοι, παρά  τις αντιξοότητες και τις οποιεσδήποτε πολιτικές αντιπαραθέσεις σε κρίσιμα ζητήματα καταφέραμε ενωμένοι να διασφαλίσουμε τη λειτουργία των  δημοκρατικών θεσμών και να καταστήσουμε την Ελλάδα ένα σύγχρονο Κράτος δικαίου,  με κατοχυρωμένα τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις  προσωπικές ελευθερίες.

Επειδή όμως τίποτε δεν πρέπει να θεωρείται δεδομένο στην εποχή της παγκόσμιας κρίσης και αστάθειας, των εξωτερικών απειλών και επιβουλών,η Εθνική ομοψυχία χωρίς στείρες  αντιπαλότητες, και  παράλληλα η διατήρηση τηςιστορικής μνήμης αποτελούν τα προαπαιτούμενα  για την ενότητα του λαού, της ειρηνικής συνύπαρξης  με τις εξουσίες και  της σταθερής πορείας της Χώρας προς την πρόοδο και την ευημερία.

H Δημοτική Παράταξη Κιλκίς Συμμετέχω

21η Απριλίου του 1967 μαύρη ημέρα για την Ελληνική ιστορία.

Σαν σήμερα, 54 χρόνια πριν, καταλύθηκε το δημοκρατικό πολίτευμα και εγκαθιδρύθηκε η “Χούντα των Συνταγματαρχών”. Η Ελλάδα έμπαινε στην πιο σκοτεινή περίοδο, στη μαύρη σελίδα της ιστορίας μας.

Η δικτατορία έδειξε το πρόσωπο της και κατέλυσε κάθε είδος δημοκρατίας, δικαιωμάτων και κράτους δικαίου. Οι πολίτες βίωσαν την αστυνομοκρατία, την λογοκρισία, την εξορία, τα βασανιστήρια. Με όχημα την πατριδοκαπηλία σταδιακά η Χούντα οδήγησε στην μεγαλύτερη σύγχρονη προδοσία για το ελληνικό έθνος, την προδοσία της Κύπρου.

Επιστρέφοντας στο σήμερα, η ατομική ευθύνη όλων μας ξεκινάει από το χρέος μας απέναντι στη δημοκρατία και στην προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Δεν ξεχνάμε το παρελθόν, αγωνιζόμαστε για το μέλλον.

Ποτε ξανά Χουντα

Ποτε ξανά Φασισμός

Σχολιάστε