My Twitter Feed

10 Φεβρουαρίου, 2022

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Η παράδοση–παραλαβή σε ΥΠΑΑΤ -

Πέμπτη, 10 Φεβρουαρίου, 2022

Top πάντα τα κρασιά του ν. Κιλκίς -

Πέμπτη, 10 Φεβρουαρίου, 2022

Να απαντήσουν για φ/β σταθμούς -

Τετάρτη, 9 Φεβρουαρίου, 2022

“Θα υποστηρίξω τους αγρότες” -

Τρίτη, 8 Φεβρουαρίου, 2022

ΠΕΔΚΜ: Καταδίκη βίας και απειλών -

Τρίτη, 8 Φεβρουαρίου, 2022

“Συνεργασίες με κοινό πρόγραμμα” -

Τρίτη, 8 Φεβρουαρίου, 2022

Έργα 240 χιλ. σε ΔΕ Πολυκάστρου -

Τρίτη, 8 Φεβρουαρίου, 2022

Επίθεση ΣΥΡΙΖΑ σε Γ. Γεωργαντά -

Τρίτη, 8 Φεβρουαρίου, 2022

Μήνυμα μαθητών για τον Άλκη

Το δικό τους μήνυμα έστειλαν οι μαθητές/τριες του 2ου Πειραματικού ΓεΛ Κιλκίς για τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη.

DCIM100MEDIADJI_0149.JPG

«Για άλλη μια φορά το μίσος θριάμβευσε. Πλάι σε όλους αυτούς που κρίνονται, που περιθωριοποιούνται, που σκοτώνονται για το δέρμα τους, το φύλο τους, τη θρησκεία τους, την εθνικότητά τους, τη σεξουαλικότητά τους, πλάι στους βιασμούς και τις τόσες γυναικοκτονίες, προστίθεται τώρα και ένα θύμα οπαδικής βίας.

Ένας δεκαεννιάχρονος βρίσκεται νεκρός. Νεκρός γιατί δεν είναι ίδια ομάδα με αυτούς που τον σκότωσαν. Ο Άλκης είναι νεκρός. Νεκρός γιατί κάποιοι εκτονώνουν το μίσος για τον εαυτό τους σε άλλους. Νεκρός γιατί κάποιοι ταυτίζουν τα πιστεύω και την οπαδικότητά τους με τον εαυτό τους και βλέπουν κάθε αντίθετη άποψη ως προσωπική επίθεση. Νεκρός για κανένα ουσιαστικό λόγο.

Ο Άλκης είναι νεκρός. Αυτό δεν είναι ένα μεμονωμένο γεγονός, δεν είναι ένας απλός φόνος· είναι όλη η βαναυσότητα της κοινωνίας που ξεχείλισε, χωρίς όμως η δεξαμενή του μίσους να έχει στραγγίσει. Περιμένει ακόμη γεμάτη, έτοιμη για να ξαναξεχειλίσει.

Ο Άλκης δεν ήταν ούτε ήρωας, ούτε μάρτυρας· δεν ήθελε να είναι τίποτε από αυτά. Ο Άλκης ήταν ένα θύμα, θύμα του μίσους, θύμα της μισαλλοδοξίας, θύμα του φανατισμού, θύμα της κοινωνίας, ένα παιδί δεκαεννέα ετών που στερήθηκε των ονείρων, των φιλοδοξιών, των φιλιών, της ζωής του, γιατί δεν επέλεξε να υποστηρίζει μία συγκεκριμένη ομάδα.

Ας μην αφήσουμε το αίμα του Άλκη να έχει χυθεί άδικα. Ας μην επιτρέψουμε να χρειάζεται να γράφουμε με τσάντες ονόματα και άλλων παιδιών. Ο Άλκης ζει μέσα στη φωνή καθενός από εμάς που παλεύει την μισαλλοδοξία».

Ο ΑΛΚΗΣ ΖΕΙ”

Δείτε το βίντεο της συμπαράστασης των παιδιών για τον ΑΛΚΗ:

https://files.fm/u/ffrbyaq92

Σχολιάστε