My Twitter Feed

3 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

“Μέτρα πριν το άνοιγμα σχολείων” -

Κυριακή, 3 Ιανουαρίου, 2021

ΑΚΕ: Διαφοροποίηση στο ΣΕΝΚ -

Κυριακή, 3 Ιανουαρίου, 2021

Συνεχίζονται τα αντιπλημμυρικά -

Πέμπτη, 31 Δεκεμβρίου, 2020

Σταθερά στη μαύρη πρώτη θέση! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

“Γαλάζια νυστέρια” για το ΓΝΚ! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

ΣΥΡΙΖΑ: Διερεύνηση καταγγελιών -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

To tvxs.gr για το Νοσοκομείο Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Εξανέστη από το… βήμα του twitter -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Μήνυμα αισιοδοξίας από το ΕΒΕ

Εκδήλωση κοπής πίτας με ομιλίες Π. Τονικίδη και Γ. Φλωρίδη.

Μήνυμα αισιοδοξίας για το μέλλον και τις προοπτικές της τοπικής επιχειρηματικότητας, μέσα από την καινοτομία, τις νέες τεχνολογίες, την εξωστρέφεια και την αξιοποίηση ευρωπαϊκών εργαλείων στήριξης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, απέστειλε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κιλκίς, Παύλος Τονικίδης, κατά την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του φορέα.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2019 στην κατάμεστη αίθουσα «Βασίλης Σεργιαννίδης» του Επιμελητηρίου. Ανάμεσα στο πολυπληθές κοινό βρίσκονταν μέλη του Επιμελητηρίου και του Δ.Σ., επιχειρηματίες, πρόεδροι Εμπορικών και Επαγγελματικών συλλόγων, καθώς επίσης και εκπρόσωποι φορέων-θεσμών.

Στην ομιλία του, ο κ. Τονικίδης προέβη και σε έναν σύντομο απολογισμό των πεπραγμένων της χρονιάς που πέρασε, κατά την οποία παρά τη δύσκολη οικονομική συγκυρία για την επιχειρηματική κοινότητα (εν μέσω επιβολής βαριάς φορολογίας, υψηλών ασφαλιστικών εισφορών και αδυναμίας δανεισμού), αναπτύχθηκαν συνεργασίες με θεσμοθετημένους φορείς προς όφελος του επιχειρηματικού κόσμου και πραγματοποιήθηκαν δράσεις εξωστρέφειας.

Ιδιαίτερη μνεία έκανε στην αποτελεσματικότητα της διοίκησης σε ό,τι αφορά στην διεκδίκηση ξένων επενδύσεων στον τόπο μας και στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, όπως π.χ. η εγκατάσταση και λειτουργία παραρτήματος της μεγάλης πολυεθνικής εταιρείας «Εxciting AG», γερμανικών συμφερόντων, στην πόλη του Κιλκίς.

Ακολούθησε μια άκρως ενδιαφέρουσα ομιλία από τον επίσημο καλεσμένο, τον πρώην υπουργό Γιώργο Φλωρίδη, ο οποίος έκανε αναφορά στην 4η Βιομηχανική Επανάσταση που βρίσκεται σε εξέλιξη και την ανάγκη προσαρμογής των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στις αλλαγές που αυτή επιφέρει στην παραγωγική διαδικασία, στο εμπόριο και τις υπηρεσίες.

Όπως υπογράμμισε, η χρήση της τεχνολογίας, του Διαδικτύου, της ρομποτικής και της τεχνητής νοημοσύνης, σε συνδυασμό με την ταυτόχρονη προετοιμασία των εργαζομένων στις μεταβολές που θα επέλθουν και την υιοθέτηση νέων στρατηγικών ανάπτυξης σε κεντρικό επίπεδο, μπορεί να λειτουργήσει ευεργετικά στην εγχώρια επιχειρηματική δραστηριότητα. Ωστόσο, αν συνεχίσουμε την ίδια οικονομική διαχείριση οδηγούμαστε προς τελεσίδικη χρεωκοπία, κατέληξε.

Των ομιλιών προηγήθηκε η κοπή της πρωτοχρονιάτικης βασιλόπιτας, την οποία ευλόγησε ο π. Επιφάνιος. Δύο ήταν οι τυχεροί της εκδήλωσης, οι Αναστάσιος Καραδημητρίου και Χαράλαμπος Αποστολίδης.

Σχολιάστε