My Twitter Feed

3 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

“Μέτρα πριν το άνοιγμα σχολείων” -

Κυριακή, 3 Ιανουαρίου, 2021

ΑΚΕ: Διαφοροποίηση στο ΣΕΝΚ -

Κυριακή, 3 Ιανουαρίου, 2021

Συνεχίζονται τα αντιπλημμυρικά -

Πέμπτη, 31 Δεκεμβρίου, 2020

Σταθερά στη μαύρη πρώτη θέση! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

“Γαλάζια νυστέρια” για το ΓΝΚ! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

ΣΥΡΙΖΑ: Διερεύνηση καταγγελιών -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

To tvxs.gr για το Νοσοκομείο Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Εξανέστη από το… βήμα του twitter -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Μέτωπο: Μην ψηφίζετε την τροπολογία

vouliΜε αφορμή συζήτηση που η διεξάγεται σήμερα Πέμπτη 17 Οκτωβρίου στην ολομέλεια της Βουλής για την τροπολογία στον μεταλλευτικό κώδικα, η οποία αφορά και μεταλλευτικές δραστηριότητες στο Κιλκίς, το Μέτωπο Αγώνα Ενάντια στα Μεταλλεία σε Κρούσια-Πάικο απέστειλε επιστολή προς τους βουλευτές του Κοινοβουλίου, ζητώντας ειδικά απ` τους βουλευτές του Κιλκίς “να ανταποκριθούν στις δεσμεύσεις τους και να μη δεχτούν την εν λόγω τροποποίηση ως έχει”.

Ακολουθεί η επιστολή:

Προς

Τους Βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου

Με αφορμή την τροπολογία για την αλλαγή του Μεταλλευτικού Κώδικα που κατατέθηκε στο νομοσχέδιο του ΥΠΕΚΑ με τον τίτλο “Ρυθμίσεις θεμάτων Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και άλλες διατάξεις” και συζητείται την Τρίτη 15/10 και την Πέμπτη 17/10 στην ολομέλεια της Βουλής, επιθυμούμε να επιστήσουμε την προσοχή σας στο πως αυτή η τροπολογία συνδέεται με την προσπάθεια εγκατάστασης μεταλλείων και στο νομό Κιλκίς.

Ζητούμε είτε την απόσυρση της τροπολογίας είτε εναλλακτικά, να προστεθεί στο άρθρο 6 της τροπολογίας η εξής παράγραφος:

«Συμμεταλλειοκτησία κατά την έννοια του παρόντος άρθρου 6 δε νοείται για την περίπτωση των ορυκτών υλών του άρθρου 143 του Μ.Κ., η έρευνα και εκμετάλλευση των οποίων, σύμφωνα με το άρθρο αυτό, διενεργείται αποκλειστικά και μόνο από το Δημόσιο».

Μόνο με τον τρόπο αυτό αίρονται οποιοδήποτε φόβοι μας ότι η τροπολογία είναι φωτογραφική.

Αναλυτικότερα:

Στο άρθρο 6 αυτού του σχεδίου νόμου, και ειδικότερα στις παραγράφους 7, 8, 9 και 10, «ρυθμίζεται το ζήτημα της διοίκησης και της εν γένει εκμετάλλευσης παραχωρήσεων μεταλλείων στις οποίες η μεταλλειοκτησία ανήκει σε πλείονες μεταλλειοκτήτες ένας εκ των οποίων είναι το Ελληνικό Δημόσιο, ανεξαρτήτως του ποσοστού συμμετοχής του». Ειδικότερα στην παράγραφο 8 προβλέπεται ότι: «στην περίπτωση αυτή η διοίκηση και η εν γένει εκμετάλλευση του κοινού μεταλλείου διενεργείται, για το σύνολο των μεταλλειοκτητών, αποκλειστικά από το Ελληνικό Δημόσιο, υπό την προϋπόθεση ότι το κοινό μεταλλείο βρίσκεται εντός δημόσιου μεταλλευτικού χώρου ή έχει ένα τουλάχιστον όριο συνορεύον με δημόσιο μεταλλευτικό χώρο».

Στα Κρούσια του Κιλκίς έχουμε τον γνωστό δημόσιο μεταλλευτικό χώρο που μετά από δημόσιο διεθνή διαγωνισμό έχει κατοχυρωθεί για έρευνα και εκμετάλλευση στην ΑΚΤΩΡ Α.Τ.Ε. του ομίλου Μπόμπολα. Δεν έχει υπογραφεί η σχετική σύμβαση, ενώ εκκρεμεί προς το παρόν στο Διοικητικό Εφετείο Αθηνών η εκδίκαση της προσφυγής των φορέων του Κιλκίς κατά της απόφασης του Υφυπουργού ΠΕΚΑ με την οποία έγινε η έγκριση των πρακτικών της απόφασης της επιτροπής αυτού του διαγωνισμού.

Ένα από τα κύρια νομικά επιχειρήματα που επικαλούνται οι προσφεύγοντες κατά της απόφασης του ΥΠΕΚΑ φορείς του Κιλκίς είναι ότι η ανάθεση της έρευνας και εκμετάλλευσης των κοιτασμάτων αυτού του μεταλλευτικού χώρου σε ιδιώτη (στον ΑΚΤΟΡΑ εν προκειμένω) προσκρούει νομικά στο άρθρο 143γ του Μεταλλευτικού Κώδικα, ο οποίος ορίζει ότι «δικαίωμα αναζήτησης, ερεύνης και εκμεταλλεύσεως των ορυκτών υλών των περιεχουσών εις εκμεταλλευσίμους ποσότητας ραδιενεργά στοιχεία κέκτηται μόνον το Δημόσιο». Στη σχετική δε προσφυγή των φορέων του Κιλκίς παρέχονται πολλά αδιάσειστα στοιχεία που τεκμηριώνουν ότι πράγματι, με βεβαιότητα το κοίτασμα της Βάθης και πιθανότατα και τα υπόλοιπα εντός αυτού του μεταλλευτικού χώρου, περιέχουν εκμεταλλεύσιμες ποσότητες του ραδιενεργού στοιχείου ουρανίου. Αυτό, όπως είναι κατανοητό, αποτελεί αξεπέραστο εμπόδιο και δεν επιτρέπει την υπογραφή της σύμβασης παραχώρησης των δικαιωμάτων εκμετάλλευσης στο ιδιώτη ΑΚΤΟΡΑ. Πώς μπορεί αυτό το ισχυρότατο νομικό εμπόδιο να εξουδετερωθεί; Με αλλαγή του νόμου. Αυτό δηλαδή που πιθανότατα επιχειρείται από το ΥΠΕΚΑ με την τροποποίηση του άρθρου 6.

Με κάποια νομική φόρμουλα, πριν ή μετά την όποια έκβαση της εκδίκασης της προσφυγής των φορέων του Κιλκίς στο Διοικητικό Εφετείο των Αθηνών, μπορεί π.χ. ο ΑΚΤΟΡΑΣ να συμπράξει με το Δημόσιο, παραχωρώντας έστω και μισό τοις εκατό των δικαιωμάτων εκμετάλλευσης στο Δημόσιο, το οποίο έτσι θα φέρεται αυτό πλέον ως έχον κατ’ αποκλειστικότητα, αλλά και για το σύνολο των μεταλλειοκτητών (δηλαδή ΑΚΤΩΡ συν Δημόσιο) τη διοίκηση και την εκμετάλλευση όλων των κοιτασμάτων εντός του δημόσιου μεταλλευτικού χώρου. Έτσι, παρακάμπτεται μια χαρά το, ουσιαστικό παρόλα αυτά, εμπόδιο που θέτει το άρθρο 143γ του Μ.Κ. Και το πράγμα βέβαια θα έχει και συνέχεια, γιατί και μόνο που θα συνορεύει με τον δημόσιο αυτό μεταλλευτικό χώρο θα μπορεί στη συνέχεια το καθεστώς αυτό να επεκτείνεται σταδιακά τόσο προς ανατολάς, στην Ποντοκερασιά, όσο και δυτικά, προς το Πάικο.

Όλες οι ενδείξεις κατατείνουν στο συμπέρασμα ότι το άρθρο 6 του υπό ψήφιση σχεδίου νόμου, αν δεν είναι φωτογραφικό, πάντως είναι εξαιρετικά ευνοϊκό ώστε η ενδιαφερόμενη ιδιωτική εταιρεία να μπορέσει να προχωρήσει στον επιδιωκόμενο στόχο της.

Σχόλια
25 Σχόλια to “Μέτωπο: Μην ψηφίζετε την τροπολογία”
  1. Ο/Η Ν. Ζέρβας λέει:

    Ενα ονοματεπωνυμο του προεδρου, διοργανωτη, αρχηγου του Μετωπου μπορω να εχω;;;

    • Ο/Η Άγγελος Αραμπατζής λέει:

      Ν. Ζέρβα, το Μέτωπο Αγώνα Ενάντια στα Μεταλλεία σε Κρούσια – Πάικο δεν έχει ούτε πρόεδρο, ούτε διοργανωτή, ούτε αρχηγό. Καρέκλες, αξιώματα και κονκλάβια δεν υπάρχουν: όποιος θέλει βοηθάει, με τον τρόπο που μπορεί και στο μέτρο που μπορεί. Όλες οι αποφάσεις λαμβάνονται προσπαθώντας να υπάρχει ομοφωνία κι αν αυτό δεν είναι εφικτό με βάση την άποψη της πλειοψηφίας.

      Άλλωστε όλα τα παραπάνω δεν θα μπορούσαν να υπάρχουν: ας μην ξεχνάμε πως το Μέτωπο δεν είναι όσοι συμμετέχουν στις συναντήσεις του συντονιστικού. Μέτωπο είναι και οι 75 φορείς από όλο τον νομό που έχουν ταχθεί κατά της εξόρυξης χρυσού, όπως και οι περισσότεροι από 5.000 συμπολίτες μας που έχουν υπογράψει επώνυμα ενάντια στην σχεδιαζόμενη μεταλλευτική δραστηριότητα.

      Αν υπάρχουν ερωτήσεις ή απορίες, είσαι καλοδεχούμενος στην επόμενη συνάντησή μας!

      • Ο/Η Παράνομος λέει:

        Άγγελε το γνωρίζεις πως έχει φιλοδοξία να γίνει ο Μιχάλης Κακουλίδης ή ο Πωλητής Αριστοτέλη του Κιλκίς; Ετοίμαζε και ημερίδα στο Πολύκαστρο υπέρ των μεταλλείων. Φυσικά μόνον στα λόγια. Όταν συνειδητοποίησε πως η ομπρέλα δεν θα αρκούσε και θα χρειαζόταν και βάρκα για να γλυτώσει από τις ροχάλες…κοκοκοκο!!!

  2. Ο/Η Κατατρεγμενος λέει:

    ΛΗΞΙΑΡΧΟΣ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΘΕΛΕΙΣ ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΤΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ???????

  3. Ο/Η Ν. Ζέρβας λέει:

    Τις ανακοινωσεις ποιος τις βγαζει κ Αγγελε;; Οι 5.000 πολιτες και οι 75 φορεις κανουν συνελευσεις και αποφασιζουν τι θα πουν και θα γραψουν;;; Δεν υπαρχει καποιος υπευθυνος συντονισμου;;
    Εν τελει δεν υπαρχει ουτε καταστατικο, ουτε διευθυνση γραφειων του Μετωπου, παρα μονο καποιες ανακοινωσεις για συνελευσης κλπ που δεν γνωριζουμε εαν ειναι απο το Μετωπο ή καποιους αλλους.

    Παντως ενημερωτικα, το Μετωπο αγωνα εναντια στα μεταλλεα και η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ειναι οι δυο μεγαλυτεροι “εχθροι” του κ Μπομπολα.

  4. Ο/Η Κατατρεγμενος λέει:

    Ν.Ζερβας@ΑΝΤΕ ΤΙ ΚΑΘΕΣΤΕ 5000 ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ 75 ΦΟΡΕΙΣ ΜΕ ΑΡΧΗΓΟ ΤΟ ΜΕΤΩΠΟ ΑΓΩΝΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΜΙΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ Η ΟΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΧΘΡΟΣ ΣΤΑ ΣΥΜΦΕΡΩΝΤΑ ΤΟΥ ΜΠΟΜΠΟΛΑ ΒΑΛΤΕ ΤΟΥΣ ΜΕΣΑ.ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΕΓΚΥΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΗΓΟΣ ΚΑΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥΣ .ΣΟΥ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΩ ΟΤΙ ΠΕΡΝΟΥΝ ΕΝΤΟΛΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΕΨΙΛΟΝ ΚΑΙ ΤΑ ΚΕΤΡΙΚΑ ΤΟΥΣ ΓΡΑΦΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΚΑΣΤΡΟ ΤΟΥ ΜΙΣΤΡΑ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΣΤΟ ΚΙΛΚΙΣ.ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΚΡΗΜΕΝΟ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟ ΚΕΛΑΡΙ ΣΕ ΠΑΛΑΙΟΗΜΕΡΟΛΟΓΙΤΙΚΟ ΓΗΝΑΙΚΕΙΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ.

  5. Ο/Η Ν. Ζέρβας λέει:

    Απο που βρε Καταρινα;; Αφου ουτε καταστατικο υπαρχει ουτε εδρα ουτε τιποτα. Που να ρθω και ποιον να δω;; Ετσι καποιος, μπορει ανετα να βγαλει αφισες ή ανακοινωση και να πει οτι ειναι το Μετωπο.
    Κατατρεγμενε να σου πω οτι δυο χρυσαυγιτες συλληφθεντες αφεθηκαν ελευθεροι αυτες τις μερες, τους ειχαν πιασει για τα επεισοδια στις Σκουριες. Λεω χρυσαυγιτες γιατι φορουσαν παραλλαγες, ακομη βεβαια δεν ανακοινωσαν επισημα τι κομμα ψηφιζουν αλλα 80% ειναι χ.α. Φυσικα δεν ειναι κακο να τους υποστηριζετε!
    Παρανομε μου δειχνεις οτι στο Περαμα εκανε η χ.α. σωματειο;;; Δεν με ενδιαφερει!!

    • Ο/Η Παράνομος λέει:

      Υποτιμάς συνεχόμενα την νοημοσύνη του κόσμου και αυτό μου αρέσει. Σου έχω πει πολλές φορές πως μέσα από την αντιπαράθεση μας εγώ την δουλειά μου την κάνω.
      Ισχυρίζεσαι λοιπόν πως στο βίντεο φαίνεται ΜΟΝΟΝ πως η χ.α. έκανε σωματείο στο Πέραμα. Ο κόσμος μπορεί να καταλάβει το πόσο φερέγγυος είσαι.
      Αυτό που μπορεί να μην ξέρει κάποιος είναι πως η Χρυσή Αυγή δεν έκανε σωματείο στο Πέραμα και ποτέ δεν θα κάνει. Πάλι αφερέγγυος.
      Ξανα δες το βίντεο
      http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=btHW490smH4

  6. Ο/Η Κατατρεγμενος λέει:

    Ν.Ζερβα@ΜΑΛΛΟΝ ΛΑΘΟΣ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ.ΔΕΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΩ ΚΑΜΙΑ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ.ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΟ ΠΟΥ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΑΝΤΙΔΡΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΜΙΑΣ ΕΚΤΑΣΗΣ ΟΠΟΥ ΜΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΚΑΙ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΟΣ ΠΑΡΑΧΩΡΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΚΡΑΤΙΚΟΥΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΣ.ΟΛΟΚΛΗΡΟΝΩΝΤΑΣ 1)ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΥΜΦΕΡΩΝ,2)ΕΧΟΥΜΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥ ΤΕΤΟΙΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΙΤΕΣ.3)ΕΧΟΥΜΑΙ ΚΑΤΑ ΚΑΙΡΟΥΣ ΑΝΑΞΙΟΠΙΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΔΙΕΥΘΑΡΜΕΝΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΜΠΙΣΤΕΥΩΜΑΣΤΕ4)ΕΧΟΥΜΑΙ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΠΟΥ ΣΤΟ ΒΩΜΟ ΤΟΥ ΚΕΡΔΟΥΣ ΔΕΝ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΚΑΝΟΝΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΡΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ….ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΤΑΔΙΚΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΕΥΡΩΠΑΙΚΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ,ΚΑΤΑΠΑΤΟΝΤΕ ΔΙΕΘΝΗΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΟΠΩΣ NATURA2000 ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΑΒΙΑΣΗ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ.ΚΥΡΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΛΟΓΟΔΟΤΙΣΕΤΑΙ ΝΑ ΕΙΣΤΑΙ ΒΕΒΑΙΕΙ ΟΤΙ Η ΩΡΑ ΑΥΤΗ ΔΕΝ ΘΑ ΑΡΓΗΣΕΙ

  7. Ο/Η Ν. Ζέρβας λέει:

    Κατατρεγμενε εγω ειμαι υπερ των μεταλλειων παντα με τις νομιμες διαδικασιες. Απλα ειπα οτι αυτοι που συμμετειχαν στα επεισοδια ειναι μαλλον μελη της χ.α. αφου φορουσαν παραλλαγες. Τωρα αν κανουν παρανομιες υπαρχει δικαιοσυνη ελπιζω.
    Ομως θα μου πεις εδω οι κεφαλαιοκρατες αφεντικα των καφε του Κιλκις δεν δινουν αποδειξεις και εχουν “σκλαβους” τους εργαζομενους τους με μαυρη εργασια και χαμηλα μεροκαματα και ο εισαγγελεας δεν κανει τιποτα, θα παρεμβει σε μια μεγαλη επιχειρηση οπως τα μεταλλεια για να εφαρμοσει τη νομοθεσια;;; Δε νομιζω. Δεν επεμβαινει στα απλα και καθημερινα….
    Επειδη ειμαι δημοκρατης και πιστευω στους θεσμους δεν θα παω να καψω τα καφε επειδη δεν μου εδωσαν αποδειξη…. Μπορω ομως να ενημερωσω αστυνομια και ΣΔΟΕ.

    • Ο/Η Παράνομος λέει:

      Ναι σε θυμάμαι δημοκράτη!!! Εσύ ήσουν που κατέκρινες τους Χρυσαυγήτες που έσπαγαν τους πάγους των μεταναστών, πλανόδιων πωλητών. Και τότε εσύ ήσουν που έλεγες πως οι Χρυσαυγήτες είναι φασίστες και τραμπούκοι και κάνουν λάθος που δεν φωνάζουν το ΣΔΟΕ.
      Και στη Δοϊράνη γι αυτό βρέθηκες. Για να μαλώσεις μαζί τους που την είδαν εξουσία και σταματούσαν για έλεγχο τα αυτοκίνητα. Το ΣΔΟΕ και τα ΜΑΤ εσύ τα ενημέρωσες και τότε.
      Τι είναι αυτά που γράφεις άνθρωπε. Τουλάχιστον ο Μιχαλολιάκος θυμάσαι ποιός είναι ή έπαθες και εσύ αμνησία ΟΠΩΣ ΤΟΣΟΙ ΚΑΙ ΤΟΣΟΙ ΑΝΔΡΕΣ. Κοκοκοκο!!!

      • Ο/Η Ν. Ζέρβας λέει:

        Παρανομε πρωτον μην εισαι τοσο κομματοσκυλο δευτερον το να σπας εναν παγκο το να καις ζωντανους ανθρωπους ή να σκοτωνεις εναν ταξιτζη με σφαιρα στο κεφαλι οντως ειναι κατι ακραιο. Τωρα πιο απο αυτα τα 3 γεγονοτα ειναι πιο βαρβαρο και φασιστικο;; Να σου θυμησω οτι και ο Χιτλερ και οι Αμερικανοι (Χιροσιμα Ναγκασακι) εκαψαν ζωντανους ανθρωπους….
        ΚΑΙ ΘΑ ΤΟ ΞΑΝΑΠΩ, ΣΤΙΣ ΣΚΟΥΡΙΕΣ ΗΤΑΝ ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΕΣ ΣΤΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΤΕ, ΑΥΤΟ ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΟ.

  8. Ο/Η Κατατρεγμενος λέει:

    Ν.Ζερβα@ΛΕΣ ΕΙΣΑΙ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΜΕΤΑΛΛΕΙΩΝ ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΤΙΣ ΝΟΜΙΜΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ.ΣΕΒΑΣΤΕΙ Η ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ.ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΧΟΥΜΑΙ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ Η ΓΝΩΜΗ ΤΩΝ ΠΟΛΛΩΝ ΟΜΩΣ. ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΙΛΚΙΣ-ΚΡΟΥΣΙΑ-ΠΑΙΚΟ ΕΧΟΥΜΑΙ ΤΗΝ ΑΝΤΙΔΡΔΑΣΗ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΑΠΟ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ ΕΑΝ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΕΙΧΑΝ ΜΕΡΙΚΟΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΙ ΑΠΟΨΗ.ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΤΑ ΑΤΟΜΑ ΤΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΥΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΓΙΑ ΤΟ ΠΩΣ ΓΕΙΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΣΥΝΧΡΟΝΕΣ ΕΞΟΡΥΞΕΙΣ ΤΙ ΚΥΝΔΙΝΟΥΣ ΕΓΚΗΜΟΝΟΥΝ ΤΕΤΟΙΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΙΤΕΣ.ΕΑΝ ΗΤΑΝ ΤΟΣΟ ΑΘΩΕΣ ΟΙ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΣΕΙΣ ΑΥΤΕΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΙ Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ??ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΤΙ ΚΑΚΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΧΡΙΑΖΕΤΑΙ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ.ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΠΟΙΟ ΝΟΜΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΟ.ΚΑΠΟΙΑ ΑΤΟΜΑ ΚΑΙ ΜΠΡΑΒΩ ΓΙΑΤΙ ΘΕΛΕΙ ΘΑΡΟΣ, ΒΓΗΚΑΝ ΠΡΟΣΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥΝ ΤΙ ΜΑΣ ΞΗΜΕΡΩΝΕΙ .ΔΙΟΤΙ ΜΑΣ ΨΕΚΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΚΟΙΜΟΜΑΣΤΑΙ ΦΙΛΙΚΑ.

  9. Ο/Η Κατατρεγμενος λέει:

    ΞΕΧΑΣΑ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ Ν.ΖΕΡΒΑ ΟΤΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΙΚΟΥ ΕΠΕΙΔΗ ΜΕΝΩ ΣΤΗΝ ΠΑΙΟΝΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΓΕΙΝΕ ΓΝΩΣΤΟ ΣΕ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΜΒΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ.ΟΠΟΥ ΕΚΕΙ ΕΓΕΙΝΑΝ ΓΝΩΣΤΑ ΑΠΟ ΔΗΜΟΤΕΣ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΕΣ ΠΕΡΙΕΡΓΕΣ ΜΕΘΟΔΕΥΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ.ΟΠΩΣ1) ΥΠΗΡΧΑΝ ΚΑΤΙ ΚΟΥΡΚΕΣ ΣΤΟ ΦΑΝΟ.ΠΑΝΕ ΝΑ ΔΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ??2)ΤΟ ΕΑΝ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΝΤΙΡΗΣΗ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΕΓΕΙΝΕ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ ΣΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ.ΠΟΙΟΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΣΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ??ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟ ΕΘΕΣΕ Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟ ΣΥΜΒΟΥΛΕΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ??ΣΕ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΟΠΟΥ ΕΓΕΙΝΕ ΣΤΟ ΠΟΛΥΚΑΣΤΡΟ ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΕΤΑΛΛΕΙΟΛΟΓΟ Κ. ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗ ΟΠΟΥ ΜΕ ΠΟΛΛΗ ΑΠΛΑ ΛΟΓΙΑ ΕΞΗΓΗΣΕ ΤΟ ΠΩΣ ΓΕΙΝΕΤΑΙ Η ΟΛΛΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΞΟΡΥΞΗΣ.ΕΑΝ ΔΕΙΣ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΜΑΡΤΥΡΙΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΘΑ ΑΛΑΞΕΙΣ ΑΠΟΨΗ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ.ΘΑ ΠΑΡΑΚΑΛΕΣΩ ΤΟΝ ΑΓΓΕΛΟ ΕΑΝ ΕΧΕΙ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΝΑ ΤΟ ANEBAΣΗ ΝΑ ΤΟ ΔΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ.

  10. Ο/Η Άγγελος Αραμπατζής λέει:

    Φίλε μου Κατατρεγμένε από την Παιονία, ορίστε ένα σύντομο απόσμασμα από τα όσα είπε ο Τριανταφυλλίδης στο Πολύκαστρο. Μόλις βρω και την πλήρη ομιλία του, θα βάλω το link.

    http://www.dailymotion.com/video/xmmqtz_%CE%B3%CE%B9%CF%8E%CF%81%CE%B3%CE%BF%CF%82-%CF%84%CF%81%CE%B9%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%B1%CF%86%CF%85%CE%BB%CE%BB%CE%AF%CE%B4%CE%B7%CF%82-h-%CE%BC%CE%B5%CF%84%CE%B1%CE%BB%CE%BB%CE%BF%CF%85%CF%81%CE%B3%CE%AF%CE%B1-%CF%87%CF%81%CF%85%CF%83%CE%BF%CF%8D-%CE%BC%CE%B5-%CE%B1%CF%80%CE%BB%CE%AC-%CE%BB%CF%8C%CE%B3%CE%B9%CE%B1_people

  11. Ο/Η Ν. Ζέρβας λέει:

    Δεν ειμαι υποκριτης να θελω να χρησιμοποιω τον χρυσο στον Η/Υ μου και στο κινητο μου, το πετρελαιο για θερμανση και τη βενζινη για το αυτοκινητο μου, αρκει να ειναι απο αλλες χωρες. Με ενδιαφερουν και οι ζωες των αλλων παιδιων. Αν οντως ειναι τοσο επικινδυνο για τη ζωη μας, πρεπει να σταματησει η εισαγωγη χρυσου στην Ελλαδα ΧΘΕΣ.

    • Ο/Η ΕΡΩΤΗΣΗ λέει:

      Ποιές νόμιμες διαδικασίες;
      -αυτές των προστίμων από Κομισιόν και ΕΕ γιατί δεν εισπράτουμε 20 εκ. από την εταιρεία μετά από καταδίκη μας ;
      -αυτές του χαρίσματος ;
      -αυτές του αρσενικού στο Νεοχώρι με δικαιολογία “πάντα είχανε αρσενικό” πιο βλακώδεις και από μωρού; Και τα σκατά πάντα στους βόθρους είναι αλλά αμα ανακατέψεις το αποχετευτικό με το υδρευτικό ΤΟΤΕ θα έχεις πρόβλημα
      -αυτά των συλλήψεων;
      -αυτά τα νόμιμα των παρακολουθήσεων;
      -αυτά τα νόμιμα των κατηγοριών “η φράντζα σου είναι κοντή;”
      ή όλα τα άλλα νόμιμα και οργανωμένα που υφίστανται;
      ή τα σκουπίδια ή τα βιβλία ή τις ερμηνευτικές που έρχονται μετά τις διαταγές ΄ή τα “όχι άλλα μέτρα”;
      Δηλαδή που ακριβώς βλέπεις τα πλαισια που αναφέρεσαι – σε παρακαλώ διαφώτισέ με να γιάνει λίγο η ψυχούλα!

      Απορώ πραγματικά – αν δεν είσαι με το ένα πόδι ο επόμενος Νumber οne μισθός του Κιλκίς (ή από το κοκκαλάκι), μάλλον θα πρέπει να έχεις σοβαρό πρόβλημα κριτικής – και όχι μόνο .
      Σε αυτήν την περίπτωση (πρόβλημα) λυπάμαι μόνο που κοντά στη δική σου “φτώχια”, παίρνεις στο λαιμό σου και τα παιδιά μας.
      Στην άλλη περίπτωση: λυπάμαι που θα πρέπει να ξυπνήσεις – τέρμα τα τζάμπα κάστανα για τα αρχοντικά! Άντε και οι τελευταίοι που ψηφίζαν για το πετρέλαιο της σεζόν ή τη θέση για την κορούλα – τέλειωσαν κ αυτοί τώρα που έπαθαν κ έμαθαν (κ η κορούλα στα 380 προσγειώθηκε)- κανείς πια δε στηρίζει τον παλιό άρχοντα με υποδουλισμό “yes master”.

  12. Ο/Η Κατατρεγμενος λέει:

    ΠΡΩΤΟΝ ΔΕΝ ΕΧΩ Η/Υ ΠΗΓΑΙΝΩ ΣΕ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΚΑΦΕ ΔΕΝ ΜΟΥ ΠΕΡΙΣΕΥΟΥΝ ΓΙΑ ΠΑΓΙΑ ΔΕΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩ ΚΙΝΗΤΟ ΒΛΑΠΤΗ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΕΧΩ ΞΥΛΟΣΟΜΠΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΜΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩ ΠΟΔΗΛΑΤΟ ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΣΑ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ

  13. Ο/Η Κατατρεγμενος λέει:

    Η ΒΛΑΚΕΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΠΟΙΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ.ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΞΑΛΕΙΨΟΥΜΕ ,ΑΛΛΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΟΥΜΕ.ΑΝ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΕΣ ΦΟΡΕΣ ΜΑΣ ΒΟΗΘΑ ΝΑ ΠΡΟΟΔΕΥΣΟΥΜΕ.ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟ ΟΤΙ ΟΣΟ ΠΟΙΟ ΒΛΑΞ ΕΙΝΑΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΠΕΙΣΕΙ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟΤΟΥ ΚΑΤΑ ΑΡΧΑΣ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΟΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΟΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ.ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΓΕΛΟΙΟΤΗΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΛΕΙ .ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΜΕ ΝΥΧΙΑ ΚΑΙ ΜΕ ΔΟΝΤΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΕΠΙΒΑΛΕΙ ΣΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ……….

Σχολιάστε