My Twitter Feed

22 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Κινητοποιήσεις για τα διόδια -

Πέμπτη, 21 Ιανουαρίου, 2021

Περί τους 500 οι εμβολιασμοί -

Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου, 2021

Και πάλι το λιανεμπόριο στη λαϊκή -

Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου, 2021

Έξι τα νέα κρούσματα σε ν. Κιλκίς -

Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου, 2021

ΔΕΥΑΠ: Απάντηση στη ΛΑΣΥ -

Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου, 2021

Χαμόγελα απ`τα 2 μόνο κρούσματα -

Τρίτη, 19 Ιανουαρίου, 2021

Η Σ. Μπεκατώρου δεν είναι η μόνη -

Τρίτη, 19 Ιανουαρίου, 2021

Τριήμερο ανάσας για το ν. Κιλκίς -

Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου, 2021

Μέσα στο χρόνο, απόφαση του ΣτΕ για μεταλλεία

Μέχρι το τέλος της χρονιάς αναμένεται, σύμφωνα με πληροφορίες του Capital.gr, να αποφασίσει το ΣτΕ την έγκριση ή την απόρριψη των δύο αιτήσεων ακύρωσης της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) της επένδυσης χρυσού που σχεδιάζει ο καναδικός όμιλος Eldorado Gold Corporation στη Βορειοανατολική Χαλκιδική. Οι αιτήσεις ακύρωσης της ΜΠΕ έχουν κατατεθεί από πολίτες και φορείς που αντιδρούν στην υλοποίηση της μονάδας εξόρυξης. 

Το περασμένο καλοκαίρι ύστερα από προσφυγή των κατοίκων της περιοχής, το ΣτΕ εξέδωσε διαταγή απαγόρευσης οποιασδήποτε επέμβασης σε δασική βλάστηση στην περιοχή Σκουριές της Χαλκιδικής και σε ορισμένα σημεία στο Στρατώνι.

Στις 12 Δεκεμβρίου θα εκδικαστεί η αίτηση ακύρωσης κατά της απόφασης του Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης που επιτρέπει στην Eldorado να αποκτήσει την απαιτούμενη έκταση. Ωστόσο, όπως εκτιμούν πηγές που γνωρίζουν την υπόθεση, δεν αποκλείεται το ΣτΕ να έχει αποφασίσει, μέχρι τις 12 Δεκεμβρίου, την έγκριση ή απόρριψη των αιτήσεων ακύρωσης της ΜΠΕ.

Σύμφωνα με το Capital.gr, η απόφαση του ΣτΕ αναφορικά με τις δύο αιτήσεις ακύρωσης θα μπορούσε να εκτοξεύσει ή να βυθίσει στα τάρταρα την μετοχή της Eldorado Gold Corporation.

Εάν γίνουν δεκτές οι αιτήσεις ακύρωσης, η υλοποίηση της μονάδας επεξεργασίας πολύτιμων μετάλλων δεν μπορεί να προχωρήσει, και το γεγονός αυτό θ` αποτελέσει προηγούμενο για τις σχεδιαζόμενες εξόρυξεις χρυσού σε Κιλκίς, Πέραμα Έβρου και Σάππες Ροδόπης.

Σχολιάστε