My Twitter Feed

5 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Πρόταση 5,7 εκ. για ύδρευση Παιονίας -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Μίνι λίφτινγκ σε σχολεία -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Ο Γεωργαντάς με την πρόεδρο ΗΔΙΚΑ -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

ΚΚΕ: Επίσκεψη λόγω κορονοϊού -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Ξανά στη θλιβερή “κανονικότητα” -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Αποχαιρετισμός στον Γιώργο Γίτσο -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

ΝΔ: Δυσαρέσκεια στη Βόρ. Ελλάδα -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Δ. Κιλκίς: 50 έκτακτες προσλήψεις -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Λόρκα από Τέχνη και Δήμο Κιλκίς

Η ΤΕΧΝΗ Κιλκίς και ο Δήμος Κιλκίς στο πλαίσιο των εκδηλώσεων μνήμης των Πεντεκαίδεκα Ιερομαρτύρων σας καλούν να παρακολουθήσετε την  θεατρική παράσταση   “Γέρμα” του Φρεντερίκο Γκαρθία Λόρκα από το  Θεατρικό Εργαστήρι «Θέσπις» του Δήμου Νεάπολης-Συκεών, την Κυριακή 10  Νοεμβρίου 2019 και ώρα 8 το βράδυ στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Κιλκίς.

Οι σπουδαστές από το Θεατρικό Εργαστήρι «Θέσπις» θα παρουσιάσουν τη Σπουδή στο έργο του Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα «Γέρμα» σε  σκηνοθεσία του Γιώργου Κιουρτσίδη και  σκηνικά και  κοστούμια της Άννας-Μαρίας Αγγελίδου.

Το έργο αφηγείται την ιστορία μιας στείρας γυναίκας που ζει σε μια αγροτική περιοχή στην Ανδαλουσία στις αρχές της δεκαετίας του 30. Στα ισπανικά, Yerma σημαίνει «στείρα». Ο διακαής πόθος της για τη μητρότητα τής γίνεται εμμονή και την οδηγεί τελικά σε ένα αποτρόπαιο έγκλημα, στο οποίο την ωθούν τα ήθη και οι πεποιθήσεις της κοινωνίας της. Το έργο τελικά ασκεί κριτική στις κοινωνικές αυτές νόρμες. Το βίαιο ξέσπασμα της Γέρμας, τυφλό και αυτοκαταστροφικό, εκφράζει  τον πόθο  για μια ζωή χωρίς συμβατικές και ψυχοφθόρες σχέσεις. Η «Γέρμα» ασχολείται με την απομόνωση, το πάθος και την απόγνωση, αλλά και με το γάμο, τη ζήλια και τη φιλία. Στην πλοκή του έργου διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο και οι κοινωνικές συνθήκες εκείνης της περιόδου.

Το έργο του Λόρκα είναι ένας ποιητικός ύμνος στη γονιμότητα, τη μητρότητα και την κοινωνική καταπίεση της γυναίκας.

Γραμμένη το 1934, η «Γέρμα» αποτελεί ένα από τα τρία λυρικά έργα του Λόρκα, γνωστά και ως «Αγροτική τριλογία» (τα άλλα δύο είναι «Ο Ματωμένος Γάμος» και το «Σπίτι της Μπερνάρντα Άλμπα»), στα οποία ο συγγραφέας καταπιάνεται με το θέμα της υποταγής των γυναικών, στα πρότυπα και τις παραδόσεις των πατριαρχικών κοινωνιών, αποζητώντας την ελευθερία και την ισότητα.

Ελάτε να γίνουμε  συν-κοινωνοί της μυσταγωγίας του θεάτρου και του υπέροχου Λόρκα.

Εισιτήρια προπωλούνται στα γραφεία της Τέχνης καθημερινά 4-8 το απόγευμα

Τιμή εισιτήριου: 5 ευρώ

Σχολιάστε