My Twitter Feed

3 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Συνεχίζονται τα αντιπλημμυρικά -

Πέμπτη, 31 Δεκεμβρίου, 2020

Σταθερά στη μαύρη πρώτη θέση! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

“Γαλάζια νυστέρια” για το ΓΝΚ! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

ΣΥΡΙΖΑ: Διερεύνηση καταγγελιών -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

To tvxs.gr για το Νοσοκομείο Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Εξανέστη από το… βήμα του twitter -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Την Πέμπτη η Λαϊκή του Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Έργα 1,2 εκατ. για συντήρηση δρόμου -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Λυσσασμένη αλεπού και στα σφαγεία του Κιλκίς!

sfageia_kilkisΜολυσμένη με λύσσα αλεπού περιφερόταν στην περιοχή των βιομηχανικών σφαγείων του Κιλκίς, μια «ανάσα» από την πόλη. Το ένατο επιβεβαιωμένο κρούσμα της θανατηφόρας νόσου στη χώρα μας είναι και το πιο ανησυχητικό, εντείνοντας τον συναγερμό που έχει σημάνει το τελευταίο διάστημα στις κτηνιατρικές και υγειονομικές υπηρεσίες της Βόρειας Ελλάδας.

Στην περιοχή όπου βρέθηκε νεκρό το μολυσμένο άγριο ζώο ζει μεγάλος αριθμός αδέσποτων σκύλων, μέσω των οποίων υπάρχει κίνδυνος μετάδοσης της νόσου στον άνθρωπο, ενώ το κρούσμα αυτό είναι το κοντινότερο σε κατοικημένη περιοχή -και μάλιστα σε πόλη- που έχει εντοπιστεί μέχρι σήμερα.

Με εξαιρετικά επείγον έγγραφό του, μετά την ανίχνευση του λυσσικού αντιγόνου από το Εθνικό Εργαστήριο Αναφοράς για τη Λύσσα, το Τμήμα Ζωοανθρωπονόσων της Διεύθυνσης Κτηνιατρικής του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων καλεί τις αρμόδιες υπηρεσίες της περιοχής να εντείνουν άμεσα την εφαρμογή του προγράμματος Επιτήρησης της Λύσσας, με στόχο την προάσπιση της Δημόσιας Υγείας.

Ζητεί να δοθεί ιδιαίτερη σημασία στη συνεργασία με τις δημοτικές αρχές της περιοχής για την περισυλλογή και τον άμεσο εμβολιασμό των αδέσποτων ζώων, καθώς και στην καταγραφή και τον εμβολιασμό των ποιμενικών σκύλων.

Σε ό,τι αφορά τα σφαγεία, στην περιοχή των οποίων περιφερόταν το άρρωστο άγριο ζώο, οι αρμόδιες αρχές διαβεβαίωναν πως δεν υπάρχει κανένα ζήτημα με την ασφάλεια του κρέατος, αφού γίνονται όλοι οι απαραίτητοι έλεγχοι που διασφαλίζουν σε απόλυτο βαθμό ότι δεν μπορεί να φτάσει στην κατανάλωση κάποιο μολυσμένο σφάγιο.

«Το σίγουρο είναι ότι θα έχουμε κι άλλα κρούσματα. Το κρισιμότερο όλων είναι να αποφύγουμε πάση θυσία να φτάσει στον άνθρωπο», είπε στην εφημερίδα «Εθνος» η Πατρινή Πρόεδρος του Πανελλήνιου Κτηνιατρικού Συλλόγου, Αθηνά Τραχήλη και τόνισε την ανάγκη να στηθεί το συντομότερο δυνατό ο κατάλληλος βιολογικός φραγμός που θα δώσει τη δυνατότητα αποτελεσματικής αντιμετώπισης της νόσου.

«Περιμένουμε από το υπουργείο να ανακοινώσει το μέτρο της ρίψης από εναέρια μέσα δολωμάτων με αντιλυσσικό εμβόλιο, στις περιοχές εμφάνισης των κρουσμάτων. Παράλληλα, πρέπει να εμβολιαστούν τα αδέσποτα ζώα, όλοι οι ποιμενικοί σκύλοι, αλλά και όλα τα κυνηγόσκυλα», πρόσθεσε.

Ο Σύλλογος με δική του πρωτοβουλία προχωρά στην εκτύπωση ενημερωτικών φυλλαδίων και αφισών, ενώ διοργανώνει ενημερωτικές εκδηλώσεις για τα μέλη του. Σχετική ημερίδα πραγματοποιήθηκε χθες στη Θεσσαλονίκη από το παράρτημα Β.Ελλάδος του Κτηνιατρικού Συλλόγου, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Κτηνιατρικής.

Από thebest.gr

Σχολιάστε