My Twitter Feed

2 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Συνεχίζονται τα αντιπλημμυρικά -

Πέμπτη, 31 Δεκεμβρίου, 2020

Σταθερά στη μαύρη πρώτη θέση! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

“Γαλάζια νυστέρια” για το ΓΝΚ! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

ΣΥΡΙΖΑ: Διερεύνηση καταγγελιών -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

To tvxs.gr για το Νοσοκομείο Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Εξανέστη από το… βήμα του twitter -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Την Πέμπτη η Λαϊκή του Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Έργα 1,2 εκατ. για συντήρηση δρόμου -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

“Λουκέτο” στους δήμους – Και στάση πληρωμών;

“Λουκέτο” μπαίνει την ερχόμενη Πέμπτη στους περισσότερους δήμους της χώρας, ενώ αύριο και μεθαύριο θα παραμείνουν κλειστοί οι δήμοι της Αττικής. Παράλληλα οι δήμοι απειλούν με στάση πληρωμών μετά και την περαιτέρω μείωση της κρατικής επιχορήγησης κατά 30%.

Δήμαρχοι και δημοτικοί υπάλληλοι θα διαδηλώσουν αύριο Τετάρτη το πρωί στο υπουργείο Εσωτερικών και στο υπουργείο Οικονομικών, ενώ στις 12.00 το μεσημέρι αντιπροσωπεία της ΚΕΔΕ θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Α. Σαμαρά και παρουσία του υπουργού Εσωτερικών Ευρ. Στυλιανίδη.

Η συνάντηση γίνεται μετά από αίτημα της ΚΕΔΕ προκειμένου να ενημερώσει τον πρωθυπουργό για τα σοβαρά οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι δήμοι και τον κίνδυνο κατάρρευσής τους εξαιτίας των συνεχών περικοπών οι οποίες τους έχουν οδηγήσει σε οικονομικό αδιέξοδο.

«Οι δήμοι βρίσκονται σε οικονομικό αδιέξοδο», δηλώνει ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Κ. Ασκούνης στο Εθνος. «Η στάση πληρωμών θα οδηγήσει σε κατάρρευση του κοινωνικού κράτους σε τοπικό επίπεδο (Βοήθεια στο Σπίτι, βρεφονηπιακοί σταθμοί κ.τ.λ.) και οι επιπτώσεις για τους πολίτες θα είναι μεγαλύτερες από μία ενδεχόμενη οικονομική κατάρρευση του κεντρικού κρατικού μηχανισμού», επισημαίνει ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ.

Την ερχόμενη Πέμπτη ξεκινά στην Αθήνα και το έκτακτο συνέδριο της ΚΕΔΕ με αποκλειστικό θέμα την οικονομική κατάσταση των δήμων. Ουσιαστικά οι δήμαρχοι αναμένεται να ζητήσουν από την κυβέρνηση την καταβολή των οφειλομένων παρελθόντων ετών (23,85 εκατ. ευρώ), τα κονδύλια της Συλλογικής Απόφασης Τοπικής Αυτοδιοίκησης (299 εκατ. ευρώ) και τα χρήματα τα οποία, όπως είχε παραδεχτεί η κυβέρνηση, από λάθος δεν είχαν εγγραφεί στον τακτικό προϋπολογισμό (300 εκ. ευρώ). Αρκετοί δήμοι αντιμετωπίζουν ήδη προβλήματα με την καταβολή της μισθοδοσίας, ενώ δεν μπορούν να εκδώσουν ασφαλιστική και φορολογική ενημερότητα.

Σχολιάστε