My Twitter Feed

1 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Συνεχίζονται τα αντιπλημμυρικά -

Πέμπτη, 31 Δεκεμβρίου, 2020

Σταθερά στη μαύρη πρώτη θέση! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

“Γαλάζια νυστέρια” για το ΓΝΚ! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

ΣΥΡΙΖΑ: Διερεύνηση καταγγελιών -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

To tvxs.gr για το Νοσοκομείο Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Εξανέστη από το… βήμα του twitter -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Την Πέμπτη η Λαϊκή του Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Έργα 1,2 εκατ. για συντήρηση δρόμου -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

«Λουκέτο» στα δικαστήρια

Σε μετωπική σύγκρουση με το υπουργείο Δικαιοσύνης προχωρούν οι δικηγόροι ολόκληρης της χώρας, οι οποίοι ξεκίνησαν από σήμερα Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου αποχή διαρκείας με μοναδικό αίτημα τη συνολική απόσυρση του νομοσχεδίου για τον νέο Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας.

dikastiria-ilkisΟι δικηγόροι, όπως δήλωσαν την Παρασκευή τα μέλη της ολομέλειας των προέδρων των συλλόγων τους από ολόκληρη τη χώρα, είναι αποφασισμένοι να μην κάνουν ούτε βήμα πίσω, βάζοντας ουσιαστικά λουκέτο στα δικαστήρια από αύριο μέχρι να αποσυρθεί το νομοσχέδιο.

Η απόφαση αυτή ήρθε λίγο μετά τα αποτελέσματα του δημοψηφίσματος, τα οποία έδειξαν απόλυτη καταδίκη των νέων διατάξεων που προωθεί το υπουργείο σε ποσοστό άνω του 90%. Συγκεκριμένα ελήφθη την Παρασκευή, αφού προηγήθηκε συνάντηση του συντονιστικού οργάνου των δικηγόρων με τον Χαράλαμπο Αθανασίου. Στη συνάντηση, σύμφωνα με την ενημέρωση όσων συμμετείχαν, δεν προέκυψε τίποτε νεότερο, ούτε φάνηκε πρόθεση από πλευράς του υπουργού να ικανοποιήσει το αίτημα των δικηγόρων για την απόσυρση του νομοσχεδίου. Μάλιστα, ακολούθησε ολομέλεια των προέδρων των δικηγορικών συλλόγων στην οποία μεταφέρθηκαν και τα αποτελέσματα του δημοψηφίσματος. Σύμφωνα με αυτά, το «όχι» στον νέο κώδικα ξεπέρασε το 90%, υπέρ της αποχής διαρκείας σε όλη τη χώρα ψήφισαν 11.193 δικηγόροι, ενώ άλλοι 7.657 συνάδελφοί τους συναινούν σε στοχευμένες ή περιορισμένες αποχές.

Έτσι, το λουκέτο στα δικαστήρια θα συνεχιστεί τουλάχιστον για την εβδομάδα που ξεκινά αύριο, ενώ αναμένεται νέα συνάντηση του υπουργού Δικαιοσύνης με τα μέλη του συντονιστικού οργάνου των δικηγόρων. Κι όλα αυτά ενώ οι πληροφορίες επιμένουν πως το επίμαχο νομοσχέδιο που αλλάζει τον Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας θα κατατεθεί στη Βουλή τη μεθεπόμενη εβδομάδα με πιθανότερη ημερομηνία τη 16η Δεκεμβρίου.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΙΚΗ Καταργείται η ακροαματική διαδικασία

Το νέο νομοσχέδιο, που έχει ξεσηκώσει θύελλα οδηγώντας τους δικηγόρους σε σύγκρουση με την κυβέρνηση, όπως υποστηρίζουν οι δικηγορικοί σύλλογοι όλης της χώρας αναιρεί το ίδιο το σύνταγμα και το αναφαίρετο δικαίωμα του πολίτη για δίκαιη δίκη, αφού καταργεί ουσιαστικά την ακροαματική διαδικασία στις πολιτικές δίκες. Επιπλέον, οι δικηγόροι αντιδρούν έντονα και στις διατάξεις που αφορούν τις πολλαπλές κατασχέσεις, με τις οποίες θίγονται εν μέσω και της παρατεταμένης κρίσης οι πολίτες, ενώ το θέμα έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις και στους δικαστικούς, αφού, σύμφωνα με τις συνδικαλιστικές τους ηγεσίες, κι εκείνοι αντιδρούν στον νέο κώδικα.

Πηγή: makthes.gr

Σχολιάστε