My Twitter Feed

20 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Χαμόγελα απ`τα 2 μόνο κρούσματα -

Τρίτη, 19 Ιανουαρίου, 2021

Η Σ. Μπεκατώρου δεν είναι η μόνη -

Τρίτη, 19 Ιανουαρίου, 2021

Τριήμερο ανάσας για το ν. Κιλκίς -

Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου, 2021

Χώρος για φιλοξενία των αστέγων -

Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου, 2021

Κιλτίδης: Διολίσθηση σε διαστροφή! -

Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου, 2021

“Στηρίξτε τις επιχειρήσεις” -

Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου, 2021

Επιτυχής ο αποχιονισμός σε Κιλκίς -

Κυριακή, 17 Ιανουαρίου, 2021

Ξεκίνησε ο εμβολιασμός των 85+ -

Σάββατο, 16 Ιανουαρίου, 2021

“Λιφτινγκ” στο Τελωνειο και μέτρα για τη λιμνη

 Τον εκσυγχρονισμό του συνοριακού σταθμού Δοϊράνης, καθώς και αυτού των Κήπων στον Έβρο, προωθεί η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας – Θράκης. Όπως τονίστηκε σε πρόσφατη συνεδρίαση του Συμβουλίου Συντονισμού Περιφερειών και Δήμων, υπό την προεδρία του γενικού γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, Θύμιου Σώκου, για τον σταθμό Δοϊράνης προτείνονται έργα ύψους 1,2 εκατ. ευρώ, στο πλαίσιο του Interreg Ελλάδας – FYROM.  

Μεταξύ άλλων προβλέπονται: Βελτίωση του δρόμου που συνδέει τον συνοριακό σταθμό με τον αντίστοιχο της ΠΓΔΜ, εργασίες εξωραϊσμού του περιβάλλοντα χώρου, τοποθέτηση κλειστού κυκλώματος καμερών, κατασκευή εξέδρας επιθεώρησης φορτηγών, δημιουργία χώρου αναψυχής, προμήθεια υπολογιστών, αντικατάσταση φθαρμένων στεγάστρων, ψευδοροφών, κουφωμάτων κλπ.

Εξ` άλλου, στα πλαίσια του Interreg, που έχει συνολικό προϋπολογισμό 10 εκ. ευρώ, η Αποκεντρωμένη Διοίκηση έχει καταθέσει προτάσεις και για την αξιολόγηση των συνθηκών στα παρόχθια οικοσυστήματα της λίμνης Δοϊράνης, την ενίσχυση των πληθυσμών αρπακτικών πουλιών σε προστατευόμενες περιοχές και την καταπολέμηση της παράνομης υλοτομίας στην μεθόριο.

Σχολιάστε