My Twitter Feed

2 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Συνεχίζονται τα αντιπλημμυρικά -

Πέμπτη, 31 Δεκεμβρίου, 2020

Σταθερά στη μαύρη πρώτη θέση! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

“Γαλάζια νυστέρια” για το ΓΝΚ! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

ΣΥΡΙΖΑ: Διερεύνηση καταγγελιών -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

To tvxs.gr για το Νοσοκομείο Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Εξανέστη από το… βήμα του twitter -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Την Πέμπτη η Λαϊκή του Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Έργα 1,2 εκατ. για συντήρηση δρόμου -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Λιντσάρισμα στην Αθήνα

Της Αντας Ψαρρά.


Τι περιμένουμε στην αγορά συναθροισμένοι;
Είναι οι βάρβαροι που θα φτάσουν σήμερα[…]

Κ. Καβάφης

Μαχαιρώθηκαν, πυροβολήθηκαν, κακοποιήθηκαν, σκοτώθηκαν από αυτοκίνητα που έπεσαν επάνω τους δεκάδες πολίτες και αστυνομικοί τα τελευταία χρόνια, τους τελευταίους μήνες, ακόμα και το τελευταίο εικοσιτετράωρο στο κέντρο των καλύτερα φυλασσόμενων πρωτευουσών της Ευρώπης.

Κι όμως, η είδηση του άγριου λιντσαρίσματος ενός επίδοξου ληστή μπροστά τα μάτια δεκάδων πολιτών και αστυνομικών μέρα μεσημέρι στο κέντρο της Αθήνας είναι εκείνη που θα σοκάρει την κοινή γνώμη όλων αυτών των πόλεων.

Ένας άνθρωπος εμφανώς εξαρτημένος, εμφανώς διαφορετικός, ίσως ακόμα και αναγνωρίσιμος, ένας άνθρωπος που φέρεται να κρατούσε μαχαίρι μπήκε σε ένα κοσμηματοπωλείο για να πάρει προφανώς τα μετρητά του ταμείου. Παγιδεύτηκε, η πόρτα έκλεισε πίσω του κι όταν προσπάθησε απεγνωσμένα να σπάσει το τζάμι και να βγει έξω, δέχτηκε τις δολοφονικές κλοτσιές στο κεφάλι, έπεσε αιμόφυρτος και την ώρα που ξεψυχούσε τού φόρεσαν χειροπέδες.

Αυτή είναι η εικόνα που έκανε και κάνει τον γύρο του κόσμου, αυτή είναι η εικόνα του κοινωνικού αυτοματισμού που προκαλούν οι καθημερινές ενέσεις τρομοκρατίας και φόβου για την εγκληματικότητα της Αθήνας.

Κάθε πολίτης ακούγοντας όλη μέρα και κάθε μέρα πόσο επικίνδυνη και απροστάτευτη είναι η ζωή στην Αθήνα με τους μετανάστες, τους Ρουβίκωνες και τους χρήστες, γιατί οφείλει να κατανοεί στη συνέχεια ποια είναι τα όρια του νόμου;

Πόσες φορές την ημέρα ακούν οι αστυνομικοί ότι δεν κάνουν καλά τη δουλειά τους; Ότι παρακολουθούν, αντί να επιτίθενται; Ότι χαϊδεύουν αντί να δέρνουν; Πόσες φορές την ημέρα ακούν, βλέπουν και διαβάζουν οι πολίτες ότι οδηγούνται μαθηματικά στο να πάρουν τον νόμο στα χέρια τους γιατί η Αθήνα έχει γίνει ξέφραγο αμπέλι;

Κι αν μερικά χρόνια πριν τα ίδια ακριβώς λόγια και οι ίδιες μιντιακές κραυγές για τους μετανάστες, το άσυλο, τους αναρχικούς κ.λπ. όπλισαν με χρήσιμες «δικαιολογίες» τα τάγματα της Χρυσής Αυγής, σήμερα φτάνουμε στο φαινόμενο ένας άνθρωπος να λιντσάρεται με μανία στο κέντρο της Αθήνας και οι υπόλοιποι να κοιτάζουν το θέαμα.

Ένας μόνο ανάμεσα στους δεκάδες παριστάμενους φαίνεται να προσπαθεί να εμποδίσει τη δολοφονική μανία, όπως τουλάχιστον αποτυπώνει το φρικιαστικό βίντεο.

Και η αστυνομία; Παρακολουθεί και στη συνέχεια φοράει στον μισοπεθαμένο χειροπέδες. Και δεν μιλάει κανείς γι’ αυτό, κανείς διαπρεπής δημοσιογράφος απ’ όσους λύσσαξαν για το άσπρο φανελάκι που φορούσε ο φρουρός στη σκοπιά της ιρανικής πρεσβείας δεν μπαίνει στον κόπο να φωνάξει.

Η είδηση έφυγε γρήγορα από τις πρώτες αναρτήσεις και από τις πρώτες ειδήσεις. Οι μπογιές και τα τρικάκια του «Ρουβίκωνα» απασχολούν περισσότερο από μια εν ψυχρώ δολοφονία με λιντσάρισμα.

Κι όσοι βιαστούν να πουν ότι φταίνε μόνο οι δύο που κλότσησαν μέχρι θανάτου τον άνθρωπο, ας πάνε πρώτα να κοιταχτούν καλά στον καθρέφτη!

Υ.Γ. Όχι, ανακοινώσεις για τον αποτροπιασμό τους δεν έχουν εκδώσει ακόμα τα κόμματα της τάξης και της ασφάλειας γιατί μοναδικό τους μέλημα είναι πώς θα καταργηθεί ο νόμος Παρασκευόπουλου.

Σχολιάστε