My Twitter Feed

5 Μαΐου, 2022

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Λεφτά ένεκα του προσφυγικού

Με χρηματοδότηση ύψους 482.000 ευρώ, που διεκδίκησε και έλαβε ο Δήμος Παιονίας από το Ταμείο Αλληλεγγύης, θα κατασκευαστούν τα εξής έργα: 

  • ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΩΝ ΣΤΙΣ ΕΙΣΟΔΟΥΣ ΤΩΝ ΟΙΚΙΣΜΩΝ ΠΟΛΥΚΑΣΤΡΟΥ – ΑΞΙΟΥΠΟΛΗΣ, ύψους 400.000 ευρώ
  • ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΓΗΠΕΔΟΥ ΝΕΑΣ ΚΑΒΑΛΑΣ, ύψους 53.660 ευρώ και
  • ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΦΘΟΡΩΝ ΓΗΠΕΔΟΥ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΠΟΛΥΚΑΣΤΡΟΥ, ύψους 28.700 ευρώ.

Το αίτημα για χρηματοδότηση υπεβλήθη από τον Δήμο Παιονίας στις 30 Μαρτίου 2022 και αυτή είναι η τέταρτη που διεκδικεί και λαμβάνει για την αποκατάσταση φθορών που έχουν υποστεί οι υποδομές του ως συνέπεια της προσφυγικής – μεταναστευτικής κρίσης.

Προηγήθηκαν οι χρηματοδοτήσεις :

  1. 160.000 για την προμήθεια ενός καινούργιου απορριμματοφόρου.
  2. 160.000 για το έργο «Ηλεκτροφωτισμός δρόμου Πολυκάστρου – Γέφυρας Αξιού και κατασκευή πεζοδρομίου Πολυκάστρου – Νέας Καβάλας»
  3. 360.000 για το έργο «Υποδομές εξυπηρέτησης πεζών στον οδικό άξονα Αξιούπολης – Πολυκάστρου – Νέας Καβάλας».

Ο δήμαρχος Παιονίας Κώστας   Σιωνίδης σχολιάζοντας το θέμα ανέφερε:

«Είχαμε δεσμευτεί προεκλογικά ότι θα διεκδικήσουμε από την κεντρική εξουσία αυτά που  μας αναλογούσαν  από  τις συνέπειες της  προσφυγικής κρίσης και το κάναμε πράξη. Παράλληλα προχωρήσαμε και σε όσες ενέργειες μας επέτρεψε το νομοθετικό πλαίσιο για την αποκατάσταση των φθορών που υπέστησαν ιδιώτες, επαγγελματίες και κάτοικοι.

Το «προσφυγικό ζήτημα» δεν έχει τελειώσει ακόμη και η διοίκηση του δήμου εξακολουθεί να το αντιμετωπίζει με  αίσθημα ευθύνης  ως εθνική υπόθεση, αλλά και με διεκδικητικό πνεύμα απέναντι στην κεντρική εξουσία».

Σχολιάστε