My Twitter Feed

31 Δεκεμβρίου, 2020

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Συνεχίζονται τα αντιπλημμυρικά -

Πέμπτη, 31 Δεκεμβρίου, 2020

Σταθερά στη μαύρη πρώτη θέση! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

“Γαλάζια νυστέρια” για το ΓΝΚ! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

ΣΥΡΙΖΑ: Διερεύνηση καταγγελιών -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

To tvxs.gr για το Νοσοκομείο Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Εξανέστη από το… βήμα του twitter -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Την Πέμπτη η Λαϊκή του Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Έργα 1,2 εκατ. για συντήρηση δρόμου -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

ΛΕΚ: Ποντιακή βραδιά και Φεστιβάλ ΟΤΕ

Στα χρώματα του Πόντου ντύθηκε την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2017, το Λύκειο Ελληνίδων Κιλκίς. Ειδικότερα, το ΛΕΚ διοργάνωσε μια ξεχωριστή  βραδιά στο χώρο του, αφιερωμένη στην πλούσια μουσική και γαστρονομική ποντιακή παράδοση.

Οι φίλοι του ΛΕΚ απόλαυσαν ουκ ολίγα παραδοσιακά εδέσματα από τα χέρια του ειδικού στην ποντιακή κουζίνα και διατροφή, Θεόφιλου Γεωργιάδη. Σορβάς σερβιρισμένος σε ψωμάκι, περέκ (η παραδοσιακή πίτα που παρασκευάζεται με γιοχάδες- παραδοσιακά φύλλα) και βαρένικα (τα παραδοσιακά γεμιστά ζυμαρικά), ενθουσίασαν μικρούς και μεγάλους.

Παράλληλα, με οδηγό το Γρηγόρη Αμοιρίδη έγιναν ακροατές μιας διαφορετικής λύρας. Μιας λύρας που ναι μεν είναι συνυφασμένη με την παραδοσιακή ποντιακή μουσική, αλλά που μπορεί επίσης να υπηρετήσει με τον χαρακτηριστικό ήχο της και άλλα μουσικά είδη.

Φυσικά από τη βραδιά δεν έλειψαν ο χορός, το τραγούδι, λαχειοφόρος αγορά με πλούσια δώρα και η διασκέδαση.

Επρόκειτο για την πρώτη θεματική παραδοσιακή βραδιά της χρονιάς, καθώς θα ακολουθήσουν κι άλλες, αφιερωμένες κάθε φορά σε διαφορετικές περιοχές.

Το ΛΕΚ ευχαριστεί θερμά όσους φίλους παραβρέθηκαν στη βραδιά και εμπιστεύθηκαν το ΛΕΚ για τη διασκέδασή τους, το Γρηγόρη Αμοιρίδη για την ξεχωριστή μουσική επιμέλεια και τους μουσικούς που τον συνόδευσαν, το Θεόφιλο Γεωργιάδη, ιδιοκτήτη της εταιρείας «Ραγιάν» που εδρεύει στη Βάθη Κιλκίς, για το πλουσιοπάροχο και γευστικό ταξίδι στο παρελθόν και στις διατροφικές παραδόσεις του Πόντου, καθώς και όλα τα καταστήματα και τις εταιρείες για τις προσφορές τους στη λαχειοφόρο αγορά.

Συμμετοχή στο 13ο Φεστιβάλ παραδοσιακών χορών ΟΤΕ

Το Πολιτιστικό Κέντρο Εργαζομένων και Συνταξιούχων ΟΤΕ Κιλκίς, το διοργανωτή του 13ου Φεστιβάλ παραδοσιακών χορών, που πραγματοποιήθηκε στο Κιλκίς το Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2017, εκπροσώπησε το Λύκειο Ελληνίδων Κιλκίς.

Στο Φεστιβάλ, που πραγματοποιήθηκε στο κατάμεστο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Κιλκίς και ενθουσίασε το κοινό με τα χρώματα, τους ήχους και  τους χορούς από όλη την Ελλάδα, χόρεψαν χορευτικά σύνολα των πολιτιστικών κέντρων ΟΤΕ Αλεξανδρούπολης, Θεσσαλονίκης, Ιωαννίνων, Καβάλας, Κοζάνης και Χίου. Το Πολιτιστικό Κέντρο Εργαζομένων και Συνταξιούχων ΟΤΕ Κιλκίς εκπροσώπησε το Λύκειο Ελληνίδων Κιλκίς (συμμετείχαν το μεγάλο παιδικό Χορευτικό Τμήμα του και το Τμήμα Παραστάσεων), με χορούς από τη Θράκη.

Την τιμητική πλακέτα για τη συμμετοχή του, εκ μέρους του Δ.Σ. του ΛΕΚ έλαβε το μέλος Τάνια Ευθυμίου.

Το ΛΕΚ ευχαριστεί θερμά το Πολιτιστικό Κέντρο Εργαζομένων και Συνταξιούχων ΟΤΕ Κιλκίς για την εμπιστοσύνη και την εξαιρετικά τιμητική του πρόταση να συμμετάσχει ως εκπρόσωπός του, στην αξιόλογη αυτή διοργάνωση.

 

 

Σχολιάστε