My Twitter Feed

1 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Συνεχίζονται τα αντιπλημμυρικά -

Πέμπτη, 31 Δεκεμβρίου, 2020

Σταθερά στη μαύρη πρώτη θέση! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

“Γαλάζια νυστέρια” για το ΓΝΚ! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

ΣΥΡΙΖΑ: Διερεύνηση καταγγελιών -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

To tvxs.gr για το Νοσοκομείο Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Εξανέστη από το… βήμα του twitter -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Την Πέμπτη η Λαϊκή του Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Έργα 1,2 εκατ. για συντήρηση δρόμου -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

ΛΕΚ: Παράσταση και άλλες εκδηλώσεις

lekilkisAπ` το Λύκειο Ελληνίδων Κιλκίς λάβαμε το ακόλουθο ενημερωτικό δελτίο για τις δραστηριότητές του:

– Παράσταση

Το Λύκειο Ελληνίδων Κιλκίς διοργάνωσε με εξαιρετική επιτυχία τη μουσικοχορευτική παράσταση «Ήρθε ο Λάζαρος, ήρθαν τα βάγια…» που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 26 Απριλίου και ώρα 7:30 μ.μ. στο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως Κιλκίς. Στην εκδήλωση αυτή παρουσιάστηκαν χοροί και τραγούδια από όλες τις περιοχές της επικράτειας του Ελληνισμού. Εμφανίστηκαν όλα τα τμήματα του Λυκείου Ελληνίδων Κιλκίς, με τα «πιτσιρίκια» του Λ.Ε.Κ. να κλέβουν τις εντυπώσεις και σαν αποτέλεσμα να αποσπάσουν το μεγαλύτερο χειροκρότημα του κόσμου. Ιδιαίτερη τιμή, για το Λύκειο Ελληνίδων Κιλκίς, υπήρξε η παρουσία του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Πολυανής και Κιλκισίου κ. κ. Εμμανουήλ. Να ευχαριστήσουμε τον κόσμο για ακόμη μία φορά που μας τίμησε με την παρουσία του και να ευχηθούμε σε όλους καλό Πάσχα.

– Εκδρομή στο Βελβεντό Κοζάνης

Το Λύκειο των Ελληνίδων παράρτημα Κιλκίς, διοργανώνει ημερήσια εκδρομή στην ευρύτερη περιοχή της Κοζάνης. Η εκδρομή θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 19 Μαΐου 2013. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει επισκέψεις στην περιοχή της Αιανής, της Σιάτιστας και ένα γλέντι με ζωντανή μουσική όπως αρμόζει στο Λύκειο Ελληνίδων Κιλκίς.

Για δηλώσεις συμμετοχής μπορείτε να απευθυνθείτε στη γραμματεία του Λυκείου Ελληνίδων Κιλκίς (υπεύθυνη γραμματείας: Μιχαηλίδου Μαρία) από τη Δευτέρα 13 Μαΐου 2013 έως και την Παρασκευή 27 Μαΐου 2013, τις ώρες 6 – 8 μ.μ. στο τηλ: 2341027684. Τιμή συμμετοχής: 15 ευρώ κατά άτομο (συμπεριλαμβάνει κόστος λεωφορείου και κόστος ορχήστρας). Ώρα αναχώρησης: 07:00 π.μ. από το ταξιδιωτικό πρακτορείο Kriezis travel.

– Εκδρομή στην Καππαδοκία

Το Λύκειο των Ελληνίδων παράρτημα Κιλκίς, διοργανώνει εκδρομή στην Καππαδοκία και στα παράλια της Μ. Ασίας. Η εκδρομή θα πραγματοποιηθεί το διάστημα 29 Ιουνίου έως 6 Ιουλίου. Για δηλώσεις συμμετοχής, καθώς και για περισσότερες πληροφορίες ως προς το κόστος και το πρόγραμμα της συγκεκριμένης εκδρομής, μπορείτε να απευθύνεστε στη γραμματεία του Λυκείου Ελληνίδων Κιλκίς (υπεύθυνη γραμματείας: Μιχαηλίδου Μαρία) από τη Δευτέρα 13 Μαΐου 2013 καθημερινά τις ώρες 6 – 8 μ.μ. στο τηλ: 2341027684.

– Λειτουργία Γραφείων Λ.Ε.Κ. και μαθήματα

Το Λύκειο των Ελληνίδων παράρτημα Κιλκίς, σας ενημερώνει ότι τα γραφεία του Λ.Ε.Κ. θα παραμείνουν κλειστά από τη Μ. Δευτέρα 29 Απριλίου 2013 και θα λειτουργήσουν ξανά, τη Δευτέρα 13 Μαΐου  2013 κανονικά 6 – 8 μ.μ. Επίσης, τη Δευτέρα 13 Μαΐου 2013, θα ξεκινήσουν τις πρόβες τους τα τμήματα των ενηλίκων. Τέλος, να ενημερώσουμε ότι το πρώτο μάθημα μετά τις διακοπές του Πάσχα 2013, για τα παιδικά και εφηβικά τμήματα, καθώς και για το τμήμα των παραστάσεων, θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 18 Μαΐου  2013.

– 31η Παγκόσμια Ημέρα Χορού

Τη Δευτέρα 29 Απριλίου 2013 θα γιορτάσουμε την Παγκόσμια Ημέρα Χορού που γιορτάζεται σε όλο τον κόσμο από το 1982, στις 29 Απριλίου, και καθιερώθηκε από την Επιτροπή Χορού του Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου – UNESCO με στόχο να τιμηθεί η Τέχνη του Χορού, να γιορταστεί η παγκοσμιότητά του και να ενωθεί ο κόσμος του Χορού πέρα από πολιτικά, πολιτιστικά και εθνικά όρια, γύρω από μια Τέχνη που χαρακτηρίζεται από την οικουμενικότητά της.

Κάθε χρόνο, μια σημαντική και αναγνωρισμένη προσωπικότητα από τη διεθνή σκηνή του Χορού συντάσσει ένα Διεθνές Μήνυμα που μεταφράζεται σε πολλές γλώσσες και διαδίδεται σε όλο τον κόσμο. Πέρυσι το μήνυμα έγραψε ο χορογράφος Sidi Larbi Cherkaoui. Ονόματα όπως Merce Cunningham, Maurice Béjart, Akram Khan και Anne Teresa De Keersmaeker έχουν επιλεχθεί να συντάξουν το μήνυμα παλαιότερα ή να συμμετέχουν στον εορτασμό της ημέρας στο Παρίσι.

Για την 31η επέτειο,  το μήνυμα επιλέχθηκε να γράψει ο χορογράφος Lin Hwai-min, ιδρυτής και καλλιτεχνικός διευθυντής του Cloud Gate Dance Theatre of Taiwan.

Αναφέρεται στον Μεγάλο Πρόλογο, στο «Βιβλίο των Τραγουδιών», μια ανθολογία Κινέζικης ποίησης που χρονολογείται από τον δέκατο έως τον έβδομο αιώνα π.Χ. :

«Τα αισθήματα αναδύονται και παίρνουν τη μορφή λέξεων.
Εάν οι λέξεις δεν αρκούν, μιλούμε με νοήματα.
Εάν τα νοήματα δεν αρκούν, τα τραγουδούμε.
Εάν το τραγούδι δεν αρκεί, τότε ασυναίσθητα τα εκφράζουν χορευτικά τα χέρια μας και τα κτυπούν ρυθμικά τα πόδια μας.

Ο Χορός είναι μια ισχυρή έκφραση.
Μιλά στη γη και στον ουρανό.
Μιλά για τη χαρά, το φόβο και τις επιθυμίες μας.
Ο χορός μιλά για το άυλο, μα αποκαλύπτει την ψυχική διάθεση του ανθρώπου και τις ιδιοσυγκρασίες και τους χαρακτήρες ενός λαού.

Όπως σε πολλούς πολιτισμούς στον κόσμο, οι αυτόχθονες στην Ταϊβάν χορεύουν σε κύκλο.
Οι πρόγονοί τους πίστευαν ότι τα κακά πνεύματα θα έμεναν έξω από τον κύκλο.
Με ενωμένα τα χέρια, μοιράζονται τη ζεστασιά ο ένας του άλλου και κινούνται στους παλμούς της κοινότητας.
Ο χορός ενώνει τους ανθρώπους.

Και ο χορός γεννάται στο σημείο εκμηδενίσεως.
Οι κινήσεις χάνονται, καθώς γεννιούνται.
Ο χορός υπάρχει μόνο εκείνη τη φευγαλέα στιγμή.
Είναι πολύτιμος. Είναι μια μεταφορά της ίδιας της ζωής.

Σε αυτή την ψηφιακή εποχή, οι κινούμενες εικόνες παίρνουν εκατομμύρια είδη μορφών.
Είναι συναρπαστικές.
Αλλά, ποτέ δεν θα καταφέρουν να αντικαταστήσουν τον χορό, γιατί οι εικόνες δεν ανασαίνουν.
Ο χορός είναι μια γιορτή αφιερωμένη στη ζωή.

Ελάτε, κλείστε την τηλεόρασή σας, σβήστε το κομπιούτερ σας, και ελάτε να χορέψουμε.
Εκφραστείτε μέσα από αυτό το θεϊκό και επιβλητικό όργανο, το σώμα μας.
Ελάτε να χορέψουμε και ενωθείτε με τους λαούς στα κύματα των παλμών.
Αδράξτε εκείνη την πολύτιμη και φευγαλέα στιγμή.
Ελάτε να γιορτάσετε τη ζωή χορεύοντας.»

Το Λύκειο των Ελληνίδων παράρτημα Κιλκίς τίμησε την συγκεκριμένη ημέρα με τον καλύτερο τρόπο…Διοργανώνοντας και πραγματοποιώντας μία παράσταση χορού…

Σας ευχόμαστε καλές γιορτές, καλή Ανάσταση και καλό Πάσχα!

Σχολιάστε