My Twitter Feed

12 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Πάντα ανησυχία από τα κρούσματα -

Δευτέρα, 11 Ιανουαρίου, 2021

“Εγκληματικό άνοιγμα σχολείων” -

Δευτέρα, 11 Ιανουαρίου, 2021

ΠΟΕΔΗΝ: Απαράδεκτη κατάσταση -

Κυριακή, 10 Ιανουαρίου, 2021

Το ΓΝΚ και η διασπορά του ιού -

Κυριακή, 10 Ιανουαρίου, 2021

Το Κιλκίς έχασε και τον Θ. Παυλίδη -

Κυριακή, 10 Ιανουαρίου, 2021

Απολογισμός με κριτική για όλα -

Σάββατο, 9 Ιανουαρίου, 2021

Έφυγε από τον ιό κι ο Δημ. Ταταρίδης -

Σάββατο, 9 Ιανουαρίου, 2021

Μικρός ο αριθμός των κρουσμάτων -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

ΛΕΚ – ΛΠ: Ενημερωτικές εσπερίδες

lykeio_hellinidon_kilkis-lekΤο Λύκειο Ελληνίδων Κιλκίς σε συνεργασία με το Σύλλογο Επιστημόνων Κεντρικής Μακεδονίας «Αριστοτέλης» – Φορέα του Λαϊκού Πανεπιστημίου Κιλκίς και Παιονίας και το Συμβουλευτικό Σταθμό Νέων της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς, συνδιοργανώνουν Ενημερωτικές Εσπερίδες-Συναντήσεις.

Στόχος της δράσης είναι η ενημέρωση των πολιτών και της ευρύτερης επιστημονικής κοινότητας πάνω σε θέματα παιδαγωγικά, κοινωνικά και θέματα υγείας, στόχοι οι οποίοι συνάδουν με την αποστολή του Συμβουλευτικού Σταθμού Νέων ως δομή της εκπαίδευσης.

Συγκεκριμένα, στο Κιλκίς, για το χρονικό διάστημα Οκτώβριος 2016 – Ιανουάριος 2017,  οι συναντήσεις θα πραγματοποιούνται στο χώρο του Λυκείου Ελληνίδων Κιλκίς, ημέρα Κυριακή και ώρες 18.00-21.00. Οι εισηγήσεις θα είναι ανοιχτές με ελεύθερη είσοδο και δωρεάν συμμετοχή για όλους τους πολίτες άνω των 18 ετών. Στο τέλος των συναντήσεων θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης  σε όσους από τους συμμετέχοντες συμπληρώσουν το 75% του συνόλου των συναντήσεων.

 Το πρόγραμμα έχει ως εξής:

ΜΗΝΑΣ ΘΕΜΑ ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ
ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ

(23/10/2016)

«Γονείς! Ο καθρέφτης των παιδιών» Γεωργία Μπάρου

Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων Παιδιών με Δυσλεξία και Μαθησιακές Δυσκολίες Θεσσαλονίκης- Β. Ελλάδος.

ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ

 (27/11/2016)

«Προσφυγικό: Σύγχρονες Προσεγγίσεις» Αθανάσιος Ε. Χαρίσης

Δρ. Παιδαγωγικής – Θεολόγος

Υπεύθυνος Συμβουλευτικού Σταθμού Νέων

Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας

ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ

(04/12/2016)

«Εφηβεία – Σεξουαλικότητα» Γεώργιος Φραγγίδης

 Ιατρός Γυναικολόγος

ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ

(22/01/2017)

«Ετερότητα: Παράγοντας διομαδικών συγκρούσεων;» Σωτηρία Α. Καρολίδου

Μ.Α., Μ.Sc. Φιλόλογος – Θεολόγος
Υπεύθυνη Συμβουλευτικού Σταθμού Νέων

Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς

Οι εγγραφές θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2016, ημέρα έναρξης των συναντήσεων.

Παιδική Λέσχη Ανάγνωσης

Το Λύκειο Ελληνίδων Κιλκίς σε συνεργασία με το Σύλλογο Επιστημόνων Κεντρικής Μακεδονίας «Αριστοτέλης» – Φορέα του Λαϊκού Πανεπιστημίου Κιλκίς και Παιονίας και το Συμβουλευτικό Σταθμό Νέων της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς, συνδιοργανώνουν Παιδική Λέσχη Ανάγνωσης, μια ομάδα παιδιών που συναντιούνται τακτικά, συζητούν, και ανταλλάσσουν απόψεις για το ίδιο βιβλίο που διάβασαν ύστερα από κοινή συμφωνία.

Παιδιά ηλικίας 10 – 13 ετών μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή ώστε να οργανώσουμε μαζί την «Παιδική Λέσχη Ανάγνωσης».

Για δηλώσεις συμμετοχής μπορείτε να απευθύνεστε στο τηλ. 6972265668 και στη γραμματεία του Λ.Ε.Κ. στο τηλ. 2341027684, Δευτέρα έως και Παρασκευή κατά τις 6 – 8 μ.μ.

Προσκυνηματική εκδρομή στην Τήνο

 Προσκυνηματική εκδρομή στην πανέμορφη Τήνο, στο τρίτο μεγαλύτερο νησί των Κυκλάδων, διοργανώνει για το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου 2016 (Παρασκευή 28,  Σάββατο 29 & Κυριακή 30 Οκτωβρίου) το Λύκειο Ελληνίδων Κιλκίς. Οι εκδρομείς θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν την ιστορία της Τήνου, να θαυμάσουν τις ομορφιές της, να περπατήσουν στα γραφικά σοκάκια της, να δοκιμάσουν πεντανόστιμες τηνιακές γεύσεις και να απολαύσουν αυθεντικό παραδοσιακό κυκλαδίτικο «αέρα».

Η αναχώρηση θα πραγματοποιηθεί με λεωφορείο από το Κιλκίς το πρωί της Παρασκευής 28ης Οκτωβρίου, με προορισμό το λιμάνι της Ραφήνας, από όπου θα ακολουθήσει επιβίβαση σε πλοίο και απόπλους για το λιμάνι της Τήνου.

Το πρόγραμμα της εκδρομής περιλαμβάνει μεταξύ άλλων, προσκύνημα στον επιβλητικό ναό της Παναγίας της Τήνου, που ιδρύθηκε το 1823 και έχει κτιστεί στο σημείο που βρέθηκε η εικόνα του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, σύμφωνα με το όραμα της Αγίας Πελαγίας, καθώς και στην Ιερά Μονή Κεχροβουνίου, όπου και ασκήτεψε η Αγία Πελαγία. Επίσης, επίσκεψη στο Μουσείο Χαλεπά, στο οποίο έζησε και μεγαλούργησε ο θρύλος της γλυπτικής Γιαννούλης Χαλεπάς, καθώς και περιήγηση σε γραφικά χωριά του νησιού.

Για δηλώσεις συμμετοχής και περισσότερες πληροφορίες, καθημερινά από Δευτέρα έως Παρασκευή, στο τηλέφωνο του ΛΕΚ 23410 27684, κατά τις ώρες 6-8μ.μ.

Συνεχίζονται οι εγγραφές – Προσφορά σε τρίτεκνους και πολύτεκνους

Με μεγάλη και ενθουσιώδη συμμετοχή μικρών, αλλά και μεγάλων χορευτών ξεκίνησαν φέτος τα μαθήματα του Λυκείου Ελληνίδων Κιλκίς, τόσο την πόλη του Κιλκίς όσο και στο Πολύκαστρο, όπου τα χορευτικά τμήματα πραγματοποιούνται με την αρωγή και συνεργασία του Συλλόγου Γυναικών «ΕΥΚΡΑΝΤΗ» Δήμου Παιονίας.

Υπενθυμίζεται ότι, στο Λύκειο Ελληνίδων Κιλκίς τα χορευτικά Τμήματα θα λειτουργούν ως εξής: Κάθε Σάββατο 10-11π.μ. το α’ Παιδικό, 11-12:15μ.μ. το β’ Παιδικό, 12.30-1.30μ.μ. το γ’ Παιδικό, 12-1.30μ.μ. το μεγάλο εφηβικό και 1.30-3μ.μ. το μικρό εφηβικό, ενώ κάθε Δευτέρα 6-7μ.μ. το Τμήμα αρχάριων ενηλίκων και 7.15-8.15μ.μ. το Τμήμα προχωρημένων ενηλίκων.

Αντίστοιχα, τα Παιδικά Τμήματα Πολυκάστρου θα λειτουργούν κάθε Σάββατο, κατά τις ώρες 6.30-7.30μ.μ. και 7.30-8.30μ.μ., ενώ το τμήμα Ενηλίκων κάθε Πέμπτη 7-8μ.μ.

Οι εγγραφές στα τμήματα εκμάθησης παραδοσιακών χορών του ΛΕΚ συνεχίζονται. Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στη γραμματεία του Λυκείου Ελληνίδων Κιλκίς (Μητροπόλεως 11), στο τηλ. 2341027684, 6-8 μ.μ. καθημερινά από Δευτέρα έως Παρασκευή, ενώ για τα τμήματα του ΛΕΚ στο Πολύκαστρο, στο τηλ. 6948519130, 10.00– 13:00 από Δευτέρα έως Παρασκευή.

Με απόφαση του Δ.Σ. ανακοινώνεται τέλος, ότι για τις τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες θα ισχύσει ειδική προσφορά. Ειδικότερα, δεν θα υπάρξει επιβάρυνση στη μηνιαία συνδρομή από το τρίτο παιδί και άνω.

Το ΛΕΚ ευχαριστεί θερμά όλους τους νέους και παλιούς χορευτές για την εμπιστοσύνη που του δείχνουν όλα αυτά τα χρόνια. Πρόκειται για μια σχέση εμπιστοσύνης, η οποία και αποτελεί την κινητήριο δύναμη προκειμένου να θέτει τον πήχη ολοένα και πιο ψηλά και να εργάζεται πάντα με συνέπεια και υπευθυνότητα για την διάσωση και την προστασία της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

Σχολιάστε