My Twitter Feed

19 Φεβρουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Στάση εργασίας στα νοσοκομεία -

Πέμπτη, 18 Φεβρουαρίου, 2021

Συνδικάτα εναντίον αποβλήτων -

Πέμπτη, 18 Φεβρουαρίου, 2021

5 νέα κρούσματα σ` ένα 24ωρο -

Τετάρτη, 17 Φεβρουαρίου, 2021

Ξανανοίγουν τη Πέμπτη τα σχολεία -

Τετάρτη, 17 Φεβρουαρίου, 2021

Πάντα στα πράσινα και μας αρέσει! -

Τρίτη, 16 Φεβρουαρίου, 2021

Μεγάλη μονάδα φωτοβολταϊκών -

Τρίτη, 16 Φεβρουαρίου, 2021

Κλειστά τα σχολεία και τη Τετάρτη -

Τρίτη, 16 Φεβρουαρίου, 2021

Είμαστε στο πλευρό των παραγωγών -

Δευτέρα, 15 Φεβρουαρίου, 2021

ΛΕΚ: Αξέχαστη εκδρομή στη Τήνο 

Στο τρίτο μεγαλύτερο νησί των Κυκλάδων, στην πανέμορφη Τήνο, βρέθηκε το Λύκειο Ελληνίδων Κιλκίς στο πλαίσιο της προσκυνηματικής εκδρομής που διοργάνωσε το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου 2016. Οι 50 εκδρομείς, φίλοι και μέλη του Λ.Ε.Κ. όλων των ηλικιών, πέρασαν αξέχαστες στιγμές και αποκόμισαν τις καλύτερες εντυπώσεις από την επίσκεψή τους στο νησί της Μεγαλόχαρης. 

lek-tinosΜε ταξιδιάρικη διάθεση και προσμονή, οι συμμετέχοντες αναχώρησαν από το Κιλκίς με λεωφορείο το πρωί της Παρασκευής 28ης Οκτωβρίου, με προορισμό το λιμάνι της Ραφήνας από όπου ακολούθησε επιβίβαση σε πλοίο και απόπλους για το λιμάνι της Τήνου, όπου έφθασαν το βραδάκι.

Την 2η ημέρα οι Κιλκισιώτες εκδρομείς εκκλησιάστηκαν στον μεγαλοπρεπή και επιβλητικό ναό της Παναγίας της Τήνου και επισκέφθηκαν μεταξύ άλλων την Ιερά Μονή Κεχροβουνίου, όπου ασκήτεψε η Αγία Πελαγία, καθώς και το Κάστρο της Τήνου, που υπήρξε το πιο δυνατό κάστρο των Κυκλάδων και από τα τελευταία στην Ελλάδα που έπεσε στα χέρια των Τούρκων.

Επίσης, περιηγήθηκαν σε πανέμορφα και γραφικά χωριά του νησιού, όπως στο Βώλακα, τον ξεχωριστής ομορφιάς οικισμό που περιτριγυρίζεται από πέτρες και μεγάλους σφαιρικούς γρανιτένιους βράχους ηφαιστειογενούς προέλευσης, καθώς και στον Πάνορμο που έχει χαρακτηριστεί ως υπαίθριο μουσείο λαϊκής τέχνης. Εκεί, επισκέφθηκαν και το Μουσείο Μαρμαροτεχνίας, που αποτελεί μοναδικό παράδειγμα παρουσίασης της τεχνολογίας του μαρμάρου, υλικού που κατέχει ιδιαίτερη θέση στην αρχιτεκτονική και την τέχνη της Ελλάδας.

Τέλος, την Κυριακή λίγο πριν από την αναχώρηση είχαν ελεύθερο χρόνο για βόλτα, αγορά, καφέ και φαγητό.

Επρόκειτο για μια ξεχωριστή και ευχάριστη απόδραση από την καθημερινότητα, κατά την οποία οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να γεμίσουν με εικόνες απαράμιλλης ομορφιάς και να «γευτούν» έντονο κυκλαδίτικο αέρα.

Εξίσου ευχάριστο όμως, υπήρξε και το ταξίδι, καθώς παρά τις πολλές ώρες και την κούραση, δεν έλειψαν τα παιχνίδια, το κέφι, τα γέλια, τα τραγούδια και τα πλούσια κεράσματα από το Δ.Σ.

Σχολιάστε