My Twitter Feed

30 Δεκεμβρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

ΛΑΣΥ: Ευθύνες της κυβέρνησης -

Πέμπτη, 30 Δεκεμβρίου, 2021

Ιός: Κάθε μέρα και νέο ρεκόρ! -

Πέμπτη, 30 Δεκεμβρίου, 2021

Το ρεκόρ κρουσμάτων είναι εδώ! -

Πέμπτη, 30 Δεκεμβρίου, 2021

Καταδίκη απειλών κατά Κυριακίδη -

Πέμπτη, 30 Δεκεμβρίου, 2021

Γεωργαντάς:Καταδικάζει τις απειλές -

Τετάρτη, 29 Δεκεμβρίου, 2021

Κι όμως, δεν είχαμε νέο ρεκόρ! -

Τετάρτη, 29 Δεκεμβρίου, 2021

Κυριακίδης: Κανείς δεν εκβιάζεται -

Τετάρτη, 29 Δεκεμβρίου, 2021

“Χωρίς μεγάλη πίεση το ΕΣΥ” -

Τρίτη, 28 Δεκεμβρίου, 2021

ΛΑΣΥ: Ευθύνες της κυβέρνησης

Καταδικάζοντας απερίφραστα τις απειλές και εκβιασμούς προς τον Δήμαρχο Κιλκίς και τους τοπικούς φορείς, η Λαϊκή Συσπείρωση κάνει λόγο για “τεράστιες οι ευθύνες της κυβέρνησης που όλο αυτό το διάστημα, με την έλλειψη ουσιαστικής και τεκμηριωμένης ενημέρωσης, τις παλινωδίες σε σχέση με τα μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας και τον εμβολιασμό, αφήνει έδαφος να αναπτυχθούν ανορθολογικές και σκοταδιστικές απόψεις και πρακτικές”.

Καλώντας το λαό του Κιλκίς να απομονώσει τέτοιες ομάδες και να διεκδικήσει την άμεση ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας, των Νοσοκομείων Κιλκίς και Γουμένισσας αλλά και των Κέντρων Υγείας Κιλκίς, Πολυκάστρου και Δροσάτου, η ΛΑ.ΣΥ. Αναφέρει στην ανακοίνωσή της τα εξής:

“Η Λαϊκή Συσπείρωση Κιλκίς, οι εκλεγμένοι δημοτικοί σύμβουλοι στο Δημοτικό Συμβούλιο Κιλκίς, Γιάννης Φαχουρίδης και Βασίλης Αϊβαζίδης καταδικάζουμε απερίφραστα τις απειλές και εκβιασμούς προς τον Δήμαρχο Κιλκίς Δημήτρη Κυριακίδη και τους τοπικούς φορείς, όπως αυτές εκφράστηκαν με την επιστολή των λεγόμενων “θεματοφυλάκων” του Συντάγματος, τις ακροδεξιές ομάδες που προπαγανδίζουν ενάντια στους εμβολιασμούς.

Σύμφωνα με το κείμενο ή την “ιερά δήλωση” όπως την αποκαλούν οι αρνητές της πανδημίας, περιλαμβάνονται απειλές ακόμα και επιθέσεις με όπλα εναντίον πολιτικών, δικαστικών, στρατιωτικών, αστυνομικών αλλά και πολιτών που έχουν διαφορετικές απόψεις από εκείνους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το κείμενο αυτό διακινήθηκε για πρώτη φορά το 2012 και πλέον έχει επικαιροποιηθεί, με αναφορές στη Συμφωνία των Πρεσπών αλλά και στο ρεύμα προσφύγων που δέχτηκε η χώρα από το 2015 μέχρι το 2020. Στην τελευταία του μορφή, την οποία έλαβε τον Δεκέμβρη του 2020, το κείμενο εστιάζει στην εμβολιαστική εκστρατεία και στην πανδημία.

Ο σκοταδιστικός ανορθολογισμός των ομάδων αυτών είναι η άλλη όψη του ίδιου νομίσματος της αντιλαϊκής κυβερνητικής πολιτικής στην Υγεία και συναντιέται με τον ανορθολογισμό της κυβέρνησης, που ισχυρίζεται ότι χωρίς γιατρούς – νοσηλευτές, χωρίς υποδομές και εξοπλισμό των δημόσιων νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας μπορούν να αντιμετωπιστούν οι λαϊκές ανάγκες στην Υγεία.

Είναι τεράστιες οι ευθύνες της κυβέρνησης που όλο αυτό το διάστημα, με την έλλειψη ουσιαστικής και τεκμηριωμένης ενημέρωσης, τις παλινωδίες σε σχέση με τα μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας και τον εμβολιασμό, αφήνει έδαφος να αναπτυχθούν ανορθολογικές και σκοταδιστικές απόψεις και πρακτικές. Με την στάση της ενισχύει όλες αυτές τις δυνάμεις που αποτελούν “βολικό αντίπαλο”, ώστε να κρύψει τις πραγματικές της ευθύνες για τις τεράστιες ελλείψεις και τα κενά στο δημόσιο σύστημα υγείας και στην αντιμετώπιση της πανδημίας.

Καλούμε το λαό του Κιλκίς να απομονώσει τέτοιες ομάδες. Να διεκδικήσει την άμεση ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας, των Νοσοκομείων Κιλκίς και Γουμένισσας αλλά και των Κέντρων Υγείας Κιλκίς, Πολυκάστρου και Δροσάτου με προσωπικό και μέσα, την επίταξη χωρίς κανένα κόστος του ιδιωτικού τομέα της υγείας. Μέτρα προστασίας στα σχολεία, τις σχολές, στους χώρους δουλειάς, τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, σε όλους τους χώρους διασποράς. Καθολικό πρόγραμμα δημόσιου και δωρεάν εμβολιασμού, επιστημονικά τεκμηριωμένη εμβολιαστική εκστρατεία με προσωποποιημένη ενημέρωση και κέντρα ελέγχου και φαρμακοεπαγρύπνησης.

Η απογείωση των κρουσμάτων, με ό,τι πιθανά ακολουθήσει σε νοσηλείες και θανάτους, από μόνη της επιβάλλει να γίνουν πράξη όλα τα παραπάνω μέτρα.

Σχολιάστε