My Twitter Feed

2 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Συνεχίζονται τα αντιπλημμυρικά -

Πέμπτη, 31 Δεκεμβρίου, 2020

Σταθερά στη μαύρη πρώτη θέση! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

“Γαλάζια νυστέρια” για το ΓΝΚ! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

ΣΥΡΙΖΑ: Διερεύνηση καταγγελιών -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

To tvxs.gr για το Νοσοκομείο Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Εξανέστη από το… βήμα του twitter -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Την Πέμπτη η Λαϊκή του Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Έργα 1,2 εκατ. για συντήρηση δρόμου -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Λαπόρδας: Διυλίζει τον κώνωπα ο Δραγανίδης

ydragogeiolapordasΑπάντηση στη πρόσφατη δήλωση του Χρήστου Δραγανίδη για το θέμα του νερού σε σχέση με την Κάρπη, έδωσε ο δήμαρχος Πολυκάστρου Θανάσης Λαπόρδας, αναφέροντας τα εξής:

Διαβάσαμε στο διαδίκτυο την τοποθέτηση του κ.Δραγανίδη, σχετικά με την υδροδότηση του πρώην δήμου Πολυκάστρου από το πλεονάζων νερό των πηγών της Κάρπης, με την ίδια προσοχή που παρακολουθήσαμε και την τοποθέτηση που έκανε στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Η απορία  παραμένει ίδια!!!

Το θέλετε το έργο κ.Δραγανίδη  ή όχι;

Για την σωστή ενημέρωση των δημοτών αναφέρουμε ότι, από την πρώτη στιγμή που ξεκινήσαμε την διερεύνηση των δυνατοτήτων χρήσης κατάλληλων υπέργειων νερών που σήμερα σπαταλούνται και καταλήγουν στη θάλασσα, μέχρι και την εισήγηση μας  στο Δημοτικό Συμβούλιο της 18/4/2013 τονίσαμε προς όλες τις κατευθύνσεις και σε όλους τους τόνους ότι  :

  • Με το έργο αυτό δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση , να διαταραχτεί η παροχέτευση του  νερού, που χρειάζεται η Κάρπη , για ύδρευση και άρδευση.

 

  • Εκτός από το έργο για τον αγωγό μεταφοράς, στην Κάρπη θα γίνουν παράπλευρα έργα ( νέος αγωγός άρδευσης , αρδευτικές παρεμβάσεις  ,  εκσυγχρονισμός του αποχετευτικού δικτύου του οικισμού κλπ.).

 

  • Στοιχεία για την δυναμικότητα των πηγών και κατά συνέπεια για την σημαντικότητα και την αποτελεσματικότητα  του εγχειρήματος θα παρθούν από την εγκυρότατη υδρογεωλογική μελέτη του ΙΓΜΕ για τις πηγές του Πάϊκου ,συμπληρωμένα   με πρόσφατες μετρήσεις.

 

  • Η  υδραυλική μελέτη για τον αγωγό μεταφοράς  θα γίνει από τους μηχανικούς της ΔΕΥΑΠ προκειμένου να μην επιβαρυνθεί ο Δήμος  το τεράστιο κόστος της (πρέπει να σημειώσουμε ότι σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, για έργο 5,000,000 ευρώ, προεκτιμείται για την μελέτη δαπάνη άνω των 300,000 ευρώ).

 

  • Κινηθήκαμε ταχύτατα στην εκπόνηση της μελέτης προκειμένου να διεκδικήσουμε τη  ένταξη του έργου στο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα.

 

  • Στόχος της όλης προσπάθειας είναι η ορθολογική διαχείριση των υδάτινων πόρων, η εξοικονόμηση ενέργειας και η  διαφύλαξη της βιοποικιλότητας.

 

 

            Η Διοίκηση μας δεσμεύτηκε απέναντι στους κατοίκους της Παιονίας να εργαστεί για  ισόρροπη ανάπτυξη και με σεβασμό στις ιδιαιτερότητες της κάθε περιοχής. Το χειροκρότημα το αποδεχόμαστε όταν είναι αποτέλεσμα επιβράβευσης των αρχών και των προσπαθειών μας και δεν το επιδιώκουμε λέγοντας κατά περίπτωση ότι καταλαβαίνουμε ότι θα το προκαλέσει.

            Σε όσους προσπαθούν να περάσουν προσωπικές πολιτικές, μέσα από ένα τόσο σοβαρό για την περιοχή μας θέμα, είτε παραπληροφορώντας και τρομάζοντας τους κατοίκους είτε προφασιζόμενοι την αναγκαιότητα νέων πολύχρονων μελετών από δήθεν «ανεξάρτητους» και «εγκυρότερους» μελετητές από ότι το ΙΓΜΕ !!! , είτε υπηρετώντας άλλες σκοπιμότητες, είτε επειδή δεν θέλουν το έργο να προχωρήσει με την σημερινή Διοίκηση, να είστε βέβαιοι ότι την απάντηση θα την δώσει ο κόσμος της Παιονίας.

            Αλήθεια με ποια επιστημονική κατάρτιση κ.Δραγανίδη τολμάτε να αμφισβητείτε την εργασία τριών πολιτικών μηχανικών και ενός καταξιωμένου υδρογεωλόγου;

            Τελικά κ.Δραγανίδη θέλετε να έρθει το νερό στο Πολύκαστρο ή όχι;

            Πρέπει να πάρετε θέση επιτέλους!

            Διαφορετικά είστε έκθετος στην κοινωνία του Πολυκάστρου και της Κάρπης για την διγλωσσία και την υποκρισία σας.

            Διυλίζετε τον κώνωπα και καταπίνετε την κάμηλο κ.Δραγανίδη”

Σχολιάστε