My Twitter Feed

2 Φεβρουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Ποιοι εκλέχτηκαν στη νέα ΝΕ Κιλκίς -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

“Υποβάθμιση και της Γουμένισσας” -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

Κοιτάμε Μπροστά χωρίς απόβλητα -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

Κορονοϊός: Η ύφεση συνεχίζεται… -

Δευτέρα, 1 Φεβρουαρίου, 2021

Με ένα κλικ περιήγηση στο “Κήπο” -

Δευτέρα, 1 Φεβρουαρίου, 2021

Διασωληνωμένος ο Εμμανουήλ -

Δευτέρα, 1 Φεβρουαρίου, 2021

Κ. Κιλτίδης με θλίψη και θυμηδία! -

Δευτέρα, 1 Φεβρουαρίου, 2021

ΚΚΕ: Όχι στη μονάδα αποβλήτων -

Δευτέρα, 1 Φεβρουαρίου, 2021

Ο εορτασμός των Πεντεκαίδεκα

pentekaideka1Με λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια, εορτάστηκαν και φέτος οι Άγιοι Πέντεκαιδεκα Ιερομάρτυρες, πολιούχοι και προστάτες της πόλεως του Κιλκίς.

Του πανηγυρικού Όρθρου χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ελασσόνος κ. Χαρίτων και της πολυαρχιερατικής Θείας Λειτουργίας προέστη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος, με τη συμμετοχή των Θεοφιλεστάτων Επισκόπων Στοβίων κ. Δαυίδ, Φαναρίου κ. Αγαθάγγελου και του οικείου Μητροπολίτη κ. Εμμανουήλ.

Πλήθος Κιλκισιωτών συμμετείχε στη Θεία Λειτουργία καθώς και στην λιτανεία της Ιερής Εικόνας των Αγίων σε κεντρικούς δρόμους της πόλεως συνοδεία της Φιλαρμονικής του Δήμου Κιλκίς, στρατιωτικού αγήματος της 71ης Α/Μ Ταξιαρχίας ο “Πόντος”, σημαιοφόρων των σχολείων της πόλεως, εκπροσώπων πολιτιστικών Συλλόγων, προσκόπων κ.α.

pentekaideka2Μήνυμα ελπίδας και δύναμης έστειλε στο κήρυγμα του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος, τονίζοντας ότι η εκκλησιαστική ιστορία είναι πλούσια σε παραδείγματα, όπως της ζωής και του μαρτυρικού τέλους των ΠέντεκαιΔεκα Μαρτύρων, ευχόμενος τα χρόνια πολλά σε όλους τους Κιλκισιώτες.

Στις λατρευτικές και θρησκευτικής εκδηλώσεις παρέστησαν οι Βουλευτές του Νομού Θ. Παραστατίδης και Γ. Γεωργαντάς, ο Δήμαρχος Κιλκίς Δ. Σισμανίδης, ο πρόεδρος του Δημ. Συμβουλίου Ιωαν. Τσογγίδης, ο Περ. Σύμβουλος Π. Θωμαίδης, ο διοικητής του Νοσοκομείου Θ. Ανθρακίδης, η πρόεδρος της Δημ. Κοινότητας Κιλκίς Μ. Τσοπούλου, οι αντιδήμαρχοι Θ. Βαφειάδης και Δ. Τσαντάκης, εκπρόσωποι του Στρατού, της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής, ο πρώην Δήμαρχος Κιλκίς Αν. Αμανατίδης κ.α.

Χρήστος Καναρόπουλος

Σχολιάστε