My Twitter Feed

16 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Ξεκίνησε ο εμβολιασμός των 85+ -

Σάββατο, 16 Ιανουαρίου, 2021

Ξανά στη μαύρη πρώτη θέση! -

Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου, 2021

Τα είπαν για έργα υποδομών -

Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου, 2021

Κιλκίς: Ετοιμότητα για τον “Λέανδρο” -

Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου, 2021

Ξανά στις πρώτες θέσεις το Κιλκίς -

Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου, 2021

Έτοιμοι για ακραία καιρικά φαινόμενα -

Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου, 2021

“Όχι στη μονάδα του Μυτιληναίου” -

Πέμπτη, 14 Ιανουαρίου, 2021

Μονάδα επεξεργασίας αποβλήτων -

Πέμπτη, 14 Ιανουαρίου, 2021

Λαέ της Λιλιπούπολης…

Karagiannidis-giannis-001…σήκωσε πια παντιέρα.

Του Γιάννη Καραγιαννίδη (ΚΙΛΚΙΣ24)

————————————————————————————————————————————————————-To 1975 o Μάνος Χατζιδάκις ανέλαβε τη διεύθυνση του Τρίτου Προγράμματος και έναν χρόνο αργότερα ενέκρινε τη μετάδοση μιας παιδικής εκπομπής που έμελλε να γράψει ιστορία. Η Λιλιπούπολη, που οργανώθηκε από μια προσωπική φίλη του Μάνου, τη Ρεγγίνα Καπετανάκη, ήταν μουσικά επενδυμένη με τραγούδια ευρηματικότατων στίχων της Μαριανίνας Κριεζή, που ερμήνευαν οι Σπύρος Σακκάς, Σαβίνα Γιαννάτου, Αντώνης Κοντογεωργίου και Νένα Βενετσάνου.

Ένα απ` αυτά – σε μουσική του Νίκου Κηπουργού – που ξεκινούσε με τους στίχους “Λαέ της Λιλιπούπολης άνοιξε πια παντιέρα, με τον Χαρχούδα δήμαρχο δεν βλέπεις άσπρη μέρα”, το αγάπησαν τότε πιο πολύ οι μεγάλοι απ` ότι τα παιδιά, όπως άλλωστε κι την ίδια την εκπομπή. 

Το θυμηθήκαμε και τούτες τις μέρες μαυρίλας που ζούμε χάρη στη κυβέρνηση Σαμαρά, αλλά και μέρες ψυχικής ανάτασης που βιώνουμε χάρη στις αντιδράσεις του κόσμου σ` όσα άγραφα κι ανείπωτα συνέβησαν στην ΕΡΤ. Αν στη θέση της “Λιλιπούπολης” βάζαμε την Ελλάδα, στου “Χαρχούδα” τον Σαμαρά και στου “δήμαρχου” τον πρωθυπουργό, πόσο ταιριαστό θα ήταν το άσμα και σήμερα! Άλλωστε ήταν επίκαιρο και σ` όλες σχεδόν τις εποχές της τεθνεούσας πλέον μεταπολίτευσης!

Αλλά και το Κιλκίς να βάζαμε στη θέση της Λιλιπούπολης, πάλι “μέσα” θα `μασταν. Ειδικότερα τις μέρες αυτές που γιορτάζουμε την απελευθέρωση του τόπου μας, οι “τιμές” που μας περιποιούν οι κυβερνώντες είναι, ποσοστά ανεργίας εφάμιλλα των δεκαετιών ΄50 και ΄60, καταστροφή της μεσαίας τάξης, δηλαδή του συνόλου μικροαστικής και αστικής τάξης, συνθήκες γαλέρας κι εργασιακού μεσαίωνα για όσους έχουν ακόμα δουλειά, κατάρρευση της παρεχόμενης δημόσιας υγείας και τόσα άλλα, που λες και βάλανε το τόπο μας στη μηχανή του χρόνου για μια επιστροφή στο παρελθόν. Όσο για το μέλλον, τα μόνα αναπτυξιακά έργα που σχεδιάζουν είναι το εξής ένα, οι επενδύσεις των χρυσοθήρων!

Κοντά σ` αυτά έχουμε τον τελευταίο καιρό κι ένα άλλο φαινόμενο: Τα λουκέτα τα ερμητικά κλειστά δεν μπαίνουν μόνο στα μαγαζιά των άμοιρων Κιλκισιωτών αλλά και σε υπηρεσίες και οργανισμούς. Ήδη τις επόμενες μέρες – κι αφού πρώτα προλάβουμε να γιορτάσουμε την 21η Ιουνίου – δυο σημαντικές υπηρεσίες της ΔΟΥ Κιλκίς μεταφέρονται στη Θεσσαλονίκη, όχι πολύ καιρό μετά το κλείσιμο της Εφορίας της Γουμένισσας. Η Τελωνειακή Υπηρεσία Κιλκίς μας είπαν ότι δεν θα κλείσει αλλά …εντός του έτους. Για το επόμενο, θα πρέπει να προετοιμαστούμε να την ξεπροβοδίσουμε. Η Δημόσια Βιβλιοθήκη Κιλκίς συμπεριελήφθη μεταξύ των 46 της χώρας που θα καταργηθούν …συγχωνευόμενες. Και πάνω στη σύγχυση μάθαμε κι εμείς μαζί με τους εμπλεκόμενους παράγοντες του τόπου ότι δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ και το κλείσιμο άλλων τριών δημοτικών σχολείων του νομού μας.

Τις μέρες αυτές οι κάτοικοι της …Λιλιπούπολης έχουν σηκώσει παντιέρα παντού όπου χτυπάει η καρδιά της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης. Μπορεί να μην ανεμίζει ακόμα στα ουράνια αλλά είναι αρκούντως υψηλά ώστε για να τρομάζουν όλοι οι Χαρχούδες αυτού του τόπου. Παντιέρες σηκώνουμε κι εμείς εδώ στο Κιλκίς με την ευκαιρία του γιορτασμού των 100 χρόνων απ` την ένταξη του τόπου μας στην …Λιλιπούπολη. Θα τις ανεβάσουμε ψηλότερα να δούμε άσπρη μέρα;

Σχολιάστε